Μείνε έγκυος στο μισό χρόνο με τεστ ωορρηξίας

Φωτίζει το πρόσωπό σου μόνο και μόνο όταν δεις ένα μωράκι; Όταν περνάει από δίπλα σου ένα καροτσάκι σου είναι δύσκολο να μην κοιτάξεις μέσα; Είσαι έτοιμη να μεγαλώσεις την οικογένειά σου και αισθάνεσαι ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο μπροστά σου;

ELLE Team 18 Ιουλ. 22
Μείνε έγκυος στο μισό χρόνο με τεστ ωορρηξίας

Φωτίζει το πρόσωπό σου μόνο και μόνο όταν δεις ένα μωράκι; Όταν περνάει από δίπλα σου ένα καροτσάκι σου είναι δύσκολο να μην κοιτάξεις μέσα; Είσαι έτοιμη να μεγαλώσεις την οικογένειά σου και αισθάνεσαι ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο μπροστά σου;

Ακόμα κι αν έχεις ξεκινήσει τις προσπάθειες με το σύντροφό σου, κάθε μήνας που περνά χωρίς θετικό τεστ εγκυμοσύνης είναι απογοητευτικός και αποκαρδιώνεσαι σκεπτόμενη τις νέες προσπάθειες που πρέπει να κάνετε. Αναρωτιέσαι αν θα γίνεις κάποτε μαμά και είσαι πρόθυμη να δοκιμάσεις τα πάντα!

Αν είδες τον εαυτό σου μέσα στις παραπάνω λέξεις, σου έχω τη λύση: Τεστ ωορρηξίας HomeTest.

έγκυος

Πού σε βοηθάει το τεστ ωορρηξίας;

Μεγιστοποιείς τις πιθανότητες να μείνεις έγκυος, αφού ξέρεις ποιες είναι οι γόνιμες μέρες σου σε κάθε κύκλο και επικεντρώνεις τις επαφές σου σ’εκείνες τις μέρες μόνο! Σε σταθερούς κύκλους είναι παιχνιδάκι. Αν όμως έχεις άστατους κύκλους, εδώ είναι που θα σε βοηθήσει πολύ, αφού δεν θα έρχεσαι σε επαφή πλέον στα τυφλά, αλλά μόνο όταν δεις θετικό αποτέλεσμα στο τεστ.

Τι είναι όμως τα τεστ ωορρηξίας;

Τα τεστ ωορρηξίας έχουν παρόμοια σχεδίαση με τα τεστ εγκυμοσύνης που γνωρίζεις. Η διαφορά είναι ότι αντί να σου δείξουν αν είσαι έγκυος, σου δείχνουν πότε είναι το γόνιμο παράθυρό σου, ώστε να γνωρίζεις πότε οι επαφές είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε εγκυμοσύνη.

Όπως τα τεστ εγκυμοσύνης ανιχνεύουν τα επίπεδα της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG) στα ούρα σας, τα τεστ ωορρηξίας ανιχνεύουν την ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH), για να σου πουν πότε είναι πιο πιθανό να συλλάβεις. Πώς είναι αυτό δυνατόν; Χάρη στην αύξηση της LH.

Η ορμόνη LH εκκρίνεται σε χαμηλά επίπεδα σε όλο τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο. Ωστόσο, μόλις ένα αναπτυσσόμενο ωοθυλάκιο φτάσει σε ένα ορισμένο μέγεθος, δηλαδή ωριμάσει, η LH κορυφώνεται και αυτό προκαλεί την ωορρηξία 24 έως 48 ώρες αργότερα. Για παράδειγμα σε κύκλους 28 ημερών, η κορύφωση αυτή γίνεται στα μισά του κύκλου.

Δεν είναι δύσκολο να το παρακολουθήσεις και να ακολουθήσεις τις οδηγίες, σωστά; Αν λοιπόν προσπαθείς να μείνεις έγκυος, η ωορρηξία είναι σημαντική, καθώς αυτή σου υποδεικνύει το γόνιμο παράθυρό σου. Με το ώριμο ωάριό σου έχεις το πρώτο σου θετικό τεστ ωορρηξίας στον κύκλο. Αφού απελευθερωθεί το ωάριο από την ωοθήκη σου, είναι βιώσιμο μόνο για λίγες ώρες. Για μεγιστοποίηση των πιθανοτήτων εγκυμοσύνης, πρέπει να έχεις επαφές χωρίς προστασία εκείνες τις μέρες.

έγκυος

Για να το θέσω απλά, η απότομη αύξηση της LH σου λέει ότι είναι ο σωστός χρόνος για να ξεκινήσεις επαφές. Μία καλή εμπειρική συμβουλή για σύλληψη είναι να έχετε συχνές επαφές για 3 μέρες, ξεκινώντας οπωσδήποτε από την ημέρα του πρώτου θετικού τεστ ωορρηξίας.

Πώς χρησιμοποιείς τα τεστ ωορρηξίας;

Είναι πολύ εύκολα στη χρήση και οι οδηγίες είναι αναλυτικότατες! Πρέπει όμως να γνωρίζεις τη διάρκεια των κύκλων σου. Αυτό θα το βρεις μετρώντας πόσες μέρες περνούν από την πρώτη μέρα της περιόδου σου μέχρι την προηγούμενη της επόμενης περιόδου σου. Αν για παράδειγμα έχεις σταθερούς κύκλους 28 ημερών, θα δεις μέσα στις οδηγίες ότι πρέπει να ξεκινήσεις τα τεστ ωορρηξίας την 11η μέρα του κύκλου σου. Αν οι κύκλοι σου είναι άστατοι, θα πρέπει να λάβεις ως οδηγό για το ξεκίνημα των τεστ, τον μικρότερο κύκλο που είχες στο τελευταίο εξάμηνο.

Παρακάτω μπορείς να δεις σε βίντεο πώς χρησιμοποιείς τις ταινίες, τα midstream ή τα ψηφιακά τεστ ωορρηξίας.

Τεστ Ωορρηξιας Hometest Σε Ταινια Οδηγιες Χρησης

Τεστ Ωορρηξίας Hometest Midstream Οδηγιες Χρησης

Ψηφιακό Τεστ Ωορρηξίας Hometest Οδηγίες Χρήσης

Να θυμάσαι να τα χρησιμοποιείς την ίδια ώρα κάθε μέρα για να έχεις συγκρίσιμα αποτελέσματα. Επίσης, απόφυγε τη μεγάλη κατανάλωση υγρών για 2 ώρες τουλάχιστον πριν κάνεις το τεστ.

έγκυος

Μόλις χτυπήσει το βιολογικό σου ρολόι, ξέρω ότι δεν θέλεις να περιμένεις και να χάνεις το χρόνο σου. Εάν θέλεις να μείνεις έγκυος γρήγορα, η τρέχουσα τεχνολογία είναι εδώ για να σε βοηθήσει να πραγματοποιήσεις την επιθυμία σου! Για αρχή, το πιο εύκολο πράγμα είναι να δοκιμάσεις τα τεστ ωορρηξίας HomeTest.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση των τεστ ωορρηξίας είναι μεν εύκολη και κατά κανόνα μειώνει το χρόνο προσπαθειών στα ζευγάρια κατά το ήμισυ. Όμως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες ίσως οι κοπέλες που τα χρησιμοποιούν έρθουν αντιμέτωπες με δυσκολίες. Σε κάποιες κοπέλες υπάρχουν αυξημένα επίπεδα LH για άλλους λόγους και έτσι η αύξηση της LH δεν θα υποδηλώνει αναγκαστικά ωορρηξία. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), όπου οι γυναίκες έχουν συνεχώς αυξημένα επίπεδα LH, επομένως τα τεστ ωορρηξίας θα είναι συνέχεια θετικά, άσχετα με την ωορρηξία τους. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται υπομονή και επιμονή! Άλλη περίπτωση είναι η εμμηνόπαυση, όπου όπως και στο PCOS και αυτή μπορεί να οδηγήσει σε σταθερά αυξημένα επίπεδα της LH. Τέλος, αν είστε στην κατηγορία με εξαιρετικά ακανόνιστους κύκλους, θα σας συμβουλεύαμε κι εδώ μεγάλη υπομονή και επιμονή.

Για τους παραπάνω λόγους, τα τεστ ωορρηξίας δεν μπορούν να σου εγγυηθούν 100% μια εγκυμοσύνη, αλλά μπορούν να σε βοηθήσουν να μάθεις πότε είναι οι γόνιμες μέρες σου. Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι κι άλλη βοήθεια, μπορείς να μάθεις περισσότερες πληροφορίες στο www.hometest.gr ή να επικοινωνήσεις μαζί τους στο 2312204955.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: