Οι οικολογικές It-bags του οίκου Gucci

Το ιταλικό brand συμμετέχει στην πρωτοβουλία Green Carpet Challenge και παρουσιάζει ένα «πράσινο» μοντέλο που συμβάλλει στην προστασία του δάσους του Αμαζονίου.

ELLE Team 07 Μαρ. 13
Οι οικολογικές It-bags του οίκου Gucci

Η Λίβια Φερθ, σύζυγος του Κόλιν Φερθ, ξεκίνησε την εκστρατεία Green Carpet Challenge σε μια προσπάθεια να διαδοθεί στο χώρο της υψηλής ραπτικής η χρήση μεθόδων φιλικών προς το περιβάλλον. Κορυφαίοι οίκοι στάθηκαν στο πλευρό της και κάποιοι από αυτούς, όπως ο Gucci, ακολουθούν πλέον το παράδειγμά της. Το διάσημο brand προτείνει μια συλλογή με δερμάτινες τσάντες, προέλευσης Αμαζονίου, το υλικό των οποίων έχει υποστεί ειδική επεξεργασία ώστε να θεωρείται οικολογικό.

Τα τρία κομμάτια σε μπορντό χρώμα διατίθενται μαζί με ένα πιστοποιητικό της περιβαλλοντική οργάνωσης National Wildlife Federation για τη διαδικασία παραγωγής τους και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του ιταλικού οίκου Φρίντα Τζιανίνι, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, οι πελάτες εμπιστεύονται brands αξιοπρεπή και υπεύθυνα. Στόχος μας είναι να ταυτιστεί το όνομα Gucci όχι μόνο με την ιταλική κουλτούρα αλλά και με την ηθική».

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: