Η νέα οικολογική κολεξιόν της Pinko

Το ιταλικό brand στηρίζει το project Fashion for Development και παρουσιάζει μια ολοκαίνουρια συλλογή με εντυπωσιακά ρούχα και αξεσουάρ από οργανικά υλικά.

Elle 12 Μαρ. 13
Η νέα οικολογική κολεξιόν της Pinko

Η Pinko εμπνεύστηκε από τα σύμβολα και τα σχέδια που κοσμούν το κορμί και τις ενδυμασίες των φυλών της Αιθιοπίας και δημιούργησε μια πρωτότυπη έθνικ κολεξιόν. Πουλόβερ σε έντονα χρώματα, όπως ροζ, πράσινο, μαύρο και κόκκινο, αλλά και shopping bags με φλόραλ μοτίβα και animal prints κλέβουν την παράσταση. Τα σχέδια είναι κατασκευασμένα από 100% οργανικό βαμβάκι, σε μια προσπάθεια του Pinko να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη στις χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Ο ιδρυτής του brand Πιέτρο Νέγρα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με τη συλλογή Pinko Bags for Ethiopia επιθυμούμε να επανακυκλοφορήσουμε κάποια από τα πιο διάσημα προϊόντα μας. Πάνω απ' όλα όμως θέλουμε να κερδίσουμε το ενδιαφέρον του κοινού με την ιστορία που κρύβεται πίσω από τις δημιουργίες. Πιστεύω πως η παγκοσμιοποίηση μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στην Αφρική, ιδίως με την υποστήριξη των δυτικών χωρών».

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT