Ο Κριστιάν Λακρουά σχεδιάζει για τον οίκο Schiaparelli

Ο Γάλλος δημιουργός επιστρέφει δυναμικά για να επιμεληθεί μια συλλογή αφιερωμένη στην Έλσα Σκιαπαρέλι.
 

Elle 22 Απρ. 13
Ο Κριστιάν Λακρουά σχεδιάζει για τον οίκο Schiaparelli

O Κριστιάν Λακρουά θα υπογράψει μια σειρά που θα αποτίει φόρο τιμής στη διάσημη σχεδιάστρια Έλσα Σκιαπαρέλι. Η συλλογή θα περιλαμβάνει 15 κομμάτια εμπνευσμένα από τις πιο χαρακτηριστικές δημιουργίες της ίδιας, με την ιδιαίτερη όμως σφραγίδα του Λακρουά.

«Σε καθεμία από τις δημιουργίες της αντανακλάται η συναρπαστική προσωπικότητά της. Στα σχέδιά της συνυπάρχουν η αυστηρότητα των μαθηματικών, η παραμυθένια ατμόσφαιρα της λογοτεχνίας και ο λυρισμός της ποίησης. Η Έλσα θα είναι πάντα η ιερή σφίγγα της μόδας, που ποτέ δεν θα πάψει να επινοεί νέα αινίγματα. Η επιθυμία μου είναι να της  ξαναδώσω τη θέση που της αρμόζει, αυτήν από την οποία κάποτε γοήτευσε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Λακρουά. Η σειρά θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.

Ο Ντιέγκο ντέλα Βάλε, πρόεδρος του ομίλου Tod΄s, επανέφερε στο προσκήνιο το brand με το όνομα της θρυλικής σχεδιάστριας Έλσα Σκιαπαρέλι αφού κατοχύρωσε το δικαίωμα χρήσης της επωνυμίας Schiaparelli από το 2007. Φρόντισε μάλιστα το αρχηγείο του οίκου να παραμείνει στην Place Vendôme του Παρισιού. Εκεί δηλαδή που η σχεδιάστρια είχε το ατελιέ της το 1935.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: