Ο Νίκολα Φορμιτσέτι στην Diesel

Ο μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Mugler αναλαμβάνει χρέη διευθυντή δημιουργικού στο γνωστό ιταλικό brand.
 

Elle 05 Απρ. 13
Ο Νίκολα Φορμιτσέτι στην Diesel

H είδηση της αποχώρησης του Φορμιτσέτι από το διάσημο οίκο προκάλεσε αναστάτωση στον κόσμο της μόδας. Φαίνεται όμως πως η απόφαση είχε ληφθεί εδώ και καιρό, μιας και ο ίδιος είχε βρει ήδη νέα επαγγελματική στέγη.

«Ήθελα να κάνω κάτι άλλο» ήταν η απάντηση του Φορμιτσέτι όταν ερωτήθηκε για τους λόγους της αποχώρησής του. Λίγες μόλις ώρες μετά την απομάκρυνσή του οι φήμες τον ήθελαν στην Diesel, οι οποίες μάλιστα επιβεβαιώθηκαν με επίσημη ανακοίνωση του ιταλικού brand.

«Πιστεύουμε ότι ο σχεδιαστής θα φέρει νέο αέρα και θα ανανεώσει τη φιλοσοφία του brand με διάφορους τρόπους: μέσα από την επικοινωνία, το μάρκετινγκ, την παραγωγή, το ντιζάιν». Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι του brand τον Φορμιτσέτι στο δυναμικό τους.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της Diesel Ρέντζο Ρόσο δήλωσε: «Περιμένω από αυτόν σπουδαία πράγματα. Είναι ο σωστός άνθρωπος για να πάει ένα βήμα παραπέρα μια εταιρεία που απευθύνεται σε ανθρώπους με νεανικό και ανήσυχο πνεύμα. Στην πραγματικότητα, δεν πίστευα πως θα συναντούσα έναν άνθρωπο τόσο τρελό όσο εγώ. Νιώθω έτοιμος να τα αφήσω όλα πάνω του και να πάω διακοπές».
Η πρώτη συλλογή με την υπογραφή του Φορμιτσέτι δεν αναμένεται πριν από το 2014. Ωστόσο ο ίδιος θα παρουσιάσει ένα δείγμα της δουλειάς του πολύ νωρίτερα, ιδίως σε ό,τι αφορά την επικοινωνία και την εμπορική στρατηγική.

Πίσω στο μέτωπο του οίκου Mugler, ανεπιβεβαίωτες πηγές θέλουν στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή τον Νικολά Γκεσκιέρ, που αποχώρησε πριν από μερικούς μήνες από τον οίκο Balenciaga.


 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: