Όταν οι ζωγράφοι κάνουν μόδα

Μια έκθεση με υφάσματα που έχουν σχεδιάσει οι πιο διάσημοι καλλιτέχνες του 20ού αιώνα βάζει τα ρούχα  στο μουσείο.

Elle 26 Μαρ. 14
Όταν οι ζωγράφοι κάνουν μόδα

Λουλούδια εμπνευσμένα από το ρεύμα του φωβισμού άνθισαν στο φετινό fashion show του Hermès. Πορτρέτα του Γκάμπριελ Σπέκτερ αποτυπώθηκαν στα υφάσματα της Μιούτσια Πράντα, ενώ τα σύνολα του Λάγκερφελντ για τον οίκο Chanel θύμισαν πίνακες.

Oι δημιουργίες των σχεδιαστών για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014 επιβεβαιώνουν ότι η ζωγραφική και η μόδα αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Άλλη μια απόδειξη είναι η έκθεση Artist Textiles, Picasso to Warhol, που φιλοξενείται στο μουσείο Fashion and Textile του Λονδίνου έως τις 17 Μαΐου. Σ’ αυτή παρουσιάζονται σπάνια υφάσματα που έχουν φιλοτεχνήσει κορυφαίοι εκπρόσωποι των κυριότερων ευρωπαϊκών και αμερικανικών καλλιτεχνικών κινημάτων και τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ρούχων και αξεσουάρ.

Όπως φαίνεται, οι απλοί άνθρωποι που ζούσαν τον περασμένο αιώνα φορούσαν κομμάτια-ζωντανούς καμβάδες θρυλικών καλλιτεχνών (Νταλί, Ντελονέ, Ματίς, Μιρό, Πικάσο, Νίκολσον, Γουόρχολ, Ρόμπολα, Βερτς, Ρόουντς), πιθανόν μάλιστα χωρίς να το έχουν αντιληφθεί. Κι αυτό είναι το βασικό μήνυμα της έκθεσης: Η μόδα του τώρα είναι η τέχνη του αύριο. Info: ftmlondon.org

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT