Menu

Andydote Fashion Fair: Μια «γιορτή» αφιερωμένη στην ελληνική μόδα

63 Έλληνες σχεδιαστές από κάθε γωνιά της χώρας ένωσαν τις δυνάμεις τους, σε ένα τεράστιο πάρτυ προς τιμήν της εγχώριας fashion σκηνής, που έλαβε χώρα στις 15-18/06 στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναϊς στον Βοτανικό.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η ανάγκη για επιστροφή στις ελληνικές πρώτες ύλες, το πάθος για τις χειροποίητες κατασκευές αλλά και οι αυθεντικές ιδέες έφεραν κοντά μια ομάδα Ελλήνων δημιουργών, που συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο με κοινό στόχο να συστηθούν σε εμπόρους αλλά και στο ευρύ κοινό. Για μια ακόμη φορά, οι πόρτες του πολυχώρου πολιτισμού Αθηναΐς στην καρδιά της πόλης άνοιξαν, προκειμένου να καλωσορίσουν το Andydote Fashion Fair, μια εμπορική έκθεση που διακρίνεται για την ιδιαίτερη αισθητική, την υψηλή ποιότητα και την μοναδική της ατμόσφαιρα. Τέσσερις μέρες (15-18/06) αφιερωμένες αποκλειστικά στην ελληνική δημιουργικότητα! Τι καλύτερο; 

Από την Παρασκευή 15 Ιουνίου, οι 63 Έλληνες σχεδιαστές «έστησαν» τα corner τους, με ιδιαίτερες πινελιές που μαρτυρούσαν την φιλοσοφία του brand τους και παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την χειμερινή σεζόν, σε ρούχα, παπούτσια, τσάντες, κοσμήματα αλλά και χιλιάδες ακόμα stylish αξεσουάρ. Υπό τους ήχους των ανεβαστικών hit του Music 89,2 και παρέα με ένα δροσιστικό απεριτίφ οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να περιπλανηθούν στις διάφορες αίθουσες της έκθεσης, οι οποίες αυτή την χρονιά ήταν περισσότερες από ποτέ. Η κάθε μια από αυτές είχε την δική της θεματική και την δική της ιδιαίτερη προσωπικότητα, με το ύφος και την διακόσμηση της να διαφέρουν σημαντικά και να κερδίζουν τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον.

Ένα στοιχείο που διαφοροποιεί κάθε χρονιά την συγκεκριμένη έκθεση μόδας από άλλες αντίστοιχες  είναι ότι την τελευταία μέρα ανοίγει τις πόρτες της σε όλους, όσους θέλουν να την επισκεφτούν. Έτσι ακριβώς έγινε και φέτος! Την Δευτέρα 18 Ιουνίου, οπότε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτή η γιορτή προς το ελληνικό design, δυνατότητα εισόδου δεν είχαν μόνο οι επιχειρηματίες της μόδας αλλά και το ευρύ κοινό, το οποίο μπορούσε να πραγματοποιήσει ακόμα και λιανικές αγορές.

Πίσω από την καινοτόμο ιδέα της έκθεσης κρύβεται η Αντιγόνη Βιντιάδη, η οποία αν και εργάζεται στο πεδίο της δημοσιογραφίας και των δημοσίων σχέσεων, δεν κρύβει την αγάπη της για την μόδα και δη την ελληνική.  Η επιθυμία της ήταν να μπορέσει να αναδείξει τους Έλληνες σχεδιαστές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Και το κατάφερε! 

Πιστή στην αποστολή της, η Andydote Fashion Fair ανανεώνει το ραντεβού της με όλους εμάς που αγαπάμε την μόδα για τον ερχόμενο Ιανουάριο (25-28/01) , οπότε και θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των καλοκαιρινών συλλογών των Ελλήνων σχεδιαστών. 

Αναλυτικά οι εκθέτες:
2design…jewellery, 3rd floor, 4 tailors, Akira Mushi, Ames, Ananke, AnV, Arpyes, Art of π, Baraaka, Barbora, Berthelotti,  Blame your daze, Blufleur, BOTN.girl, Charalampia, Chaton, Chic Mess, Com•si, Dig Athens, Dots.Art for all, Eating the goober, Elysian, Fylaki, G&K handcrafters, Gillini, Girl Gang, Ilavia, Individual, Insomnia, Iosifina, Irene Angelopoulos couture, ISSI, Jewels my way, Kaleido, Katerina Chatzipetraki, La Lupa designs, Le Mouton Bleu, Lovin’ Cloz, MagnaDi, Mara made in Greece, Mario, Mcs Jewellery, Meraki, Mille Luci, Né en août, Nima liminal knitting, Point Loom, Pure, S.E.A. Ilakati, Sequin, Serendipity Clothing, Siosiou, Sofia Georgiadou, Sun.Set.Go!, TAF F, Two & A Half, Urban Owl, Van Ooms, XDX Bijoux, Ζalu Metal Bow Ties™, Zoya