Η Coach δεσμεύεται να σταματήσει να καταστρέφει επιστρεφόμενα και ελαττωματικά προϊόντα μετά από viral TikTok video

Mία απόδειξη ότι τα social media μπορούν να προκαλέσουν την αλλαγή.

Elle 16 Οκτ. 21
Η Coach δεσμεύεται να σταματήσει να καταστρέφει επιστρεφόμενα και ελαττωματικά προϊόντα μετά από viral TikTok video
Cover photo: @coach

Οι βλαβερές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της βιομηχανίας της μόδας αγνοούνταν για πολύ καιρό, τα τελευταία χρόνια όμως η προσοχή έχει στραφεί στον θαυμαστό κόσμο της μόδας, ο οποίος αργά και σταθερά κάνει βήματα προς τη βιωσιμότητα. Με την άνοδο των πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok η συζήτηση επί του θέματος έχει διευρυνθεί περισσότερο από ποτέ.

Στις 12 Οκτωβρίου, το αμερικανικό brand μόδας Coach απευθύνθηκε μέσω του Instagram στο κοινό για να ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την καταστροφή των επιστρεφόμενων στο κατάστημα  ελαττωματικών και μη πωλήσιμων προϊόντων, αναφέροντας ότι δεσμεύεται για βιωσιμότητα. «Πάντα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και δεσμευόμαστε να ηγηθούμε του σκοπού και να αναλάβουμε την ευθύνη μας ως παγκόσμιο brand μόδας για να επιτύχουμε πραγματική και διαρκή αλλαγή στον κλάδο μας», έγραψε στo feed της το brand. H Coach δήλωσε επίσης ότι τα ανεπιθύμητα προϊόντα θα επαναχρησιμοιούνται όσο περισσότερο γίνεται στο πρόγραμμα Coach (Re) Loved και σε άλλα προγράμματα κυκλικής μόδας.


Η ανακοίνωση του brand ήρθε ως απάντηση σε ένα video από την Anna Sacks (γνωστή και ως @TheTrashWalker) που έγινε viral το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Καλώς ορίσατε στο πρώτο μου βίντεο unboxing…», ξεκινά η Anna καθώς κρατάει κομμένες τσάντες Coach, εκθέτοντας την απαράδεκτη πολιτική της εταιρείας. «Θα πάω μερικές από αυτές στην Coach και θα τους ζητήσω να μου τις επισκευάσουν», συνεχίζει η ίδια, προσφέροντας πολλαπλές εναλλακτικές λύσεις στα κατεστραμμένα προϊόντα στο video της, το οποίο δημοσιεύτηκε με το hashtag #donatedontdump.

@thetrashwalker #coach #donatedontdump #retailmademe #dumpsterdiving #shopping #climatechange #haul #free #eco #recycle #donate #nyc #thrift #repair #fashion #style ♬ Waltz of the Flowers – The Nutcracker – Pyotr Ilyich Tchaikovsky


Φυσικά, η Coach δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει διαιωνίσει τέτοιες πρακτικές. Μια προηγούμενη έκθεση του Vox έδειξε ότι πολλές γνωστές και καταξιωμένες μάρκες καταστρέφουν σκόπιμα τα δικά τους απούλητα εμπορεύματα, αναφέροντας την υπερπαραγωγή ως έναν από τους κύριους λόγους. Υπάρχει επίσης η επιθυμία να διατηρηθεί η αποκλειστικότητα, φυσικά. Το 2018, η Burberry ανακοίνωσε επίσης ότι θα σταματήσει να καταστρέφει μη πωλήσιμα προϊόντα μετά από μια παρόμοια δημόσια οργή. Αλλά το  πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην πολυτελή μόδα. Το  καλοκαίρι ένας πρώην υπάλληλος της Amazon ισχυρίστηκε ότι η αποθήκη όπου εργάζονταν καταστρέφει εκατοντάδες χιλιάδες αντικείμενα κάθε εβδομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT