Gabrielle: To 4o video για τη ζωή της Κοκό Σανέλ

Το mini ντοκιμαντέρ εστιάζει στην αναγέννηση του οίκου Chanel, στην παγκόσμια καταξίωση και το θάνατο της θρυλικής φιγούρας της μόδας. Δείτε το πρώτοι μέσα από το ELLE.gr.
 

Elle 11 Σεπ. 13
Gabrielle: To 4o video για τη ζωή της Κοκό Σανέλ

Μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου πολέμου, η Κοκό Σανέλ επιστρέφει στο Παρίσι και ξεκινά από την αρχή να ξαναχτίζει την αυτοκρατορία της. Στα 70 της χρόνια επιλέγει να πραγματοποιήσει την πρώτη λαμπερή επίδειξη μόδας στις 5 Φεβρουαρίου του 1974 με βάση τον τυχερό της αριθμό 5.

Καθισμένη στη σκάλα του ατελιέ της στην οδό Cambon, με τους πελώριους καθρέφτες, παρακολουθεί σιωπηλή το σόου, μακριά από το κοινό. Ο γαλλικός Τύπος την καταρρακώνει κατακρίνοντας τόσο τα σχέδια όσο και την ηλικία της. Η αναγνώριση έρχεται όμως από τις ΗΠΑ, όταν το περιοδικό Life σχολιάζει πως η σχεδιάστρια στα 71 της χρόνια φέρνει την επανάσταση στη μόδα.

Έτσι η Κοκό Σανέλ ανακτά το θρόνο της. Τότε δημιουργεί το κλασικό τουίντ ταγέρ, εμπνευσμένο από τις στρατιωτικές στολές, που γίνεται ανάρπαστο στις πιο διάσημες ντίβες του Χόλιγουντ, όπως οι Μπριζίτ Μπαρντό, Γκρέις Κέλι, Ίνγκριντ Μπέργκμαν. Στην πορεία ακόμα περισσότερα κομμάτια-φετίχ προστίθενται στην κολεξιόν της, όπως η καπιτονέ τσάντα και η μυτερή μπεζ γόβα.

Η Κοκό Σανέλ διανύει ήδη την όγδοη δεκαετία της ζωής της και συνεχίζει αδιάκοπα να δουλεύει και να βάζει τις τελευταίες πινελιές στα σχέδιά της. Σε ηλικία 87 ετών, στις 10 Ιανουαρίου του 1971, αφήνει την τελευταία της πνοή, ημέρα Κυριακή, η μοναδική της εβδομάδας που χαλάρωνε. «Θα ήθελα να πάω στον παράδεισο και να ντύσω τους αγγέλους» είχε δηλώσει η ίδια στο παρελθόν.

Η ιστορία του οίκου Chanel συνεχίζεται πλέον από τον Καρλ Λάγκερφελντ, που επαναπροσδιορίζει συνεχώς το στυλ του brand ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, αλλά ταυτόχρονα παραμένοντας πάντα πιστός στη φιλοσοφία της Κοκό.

Δείτε εδώ το βίντεο του οίκου Chanel:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: