Menu

H&M Conscious: Πώς η μόδα προστατεύει το περιβάλλον

Η νέα digital καμπάνια της H&M με αφορμή το λανσάρισμα των δύο αειφόρων συλλογών της, Η&Μ Conscious και Conscious Exclusive, ενσαρκώνει την πρόθεση του brand να αναλάβει ευθύνη και να ηγηθεί της αλλαγής προς μια πιο βιώσιμη fashion industry.

Το ήξερες πως το 95% των ρούχων που πετιούνται, μπορούν να ξαναφορεθούν, να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν; Τα τελευταία χρόνια η H&M με ποικίλες δράσεις, είναι εδώ για να σε πείσει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, αρκεί η προσπάθεια να είναι συλλογική! Με το βλέμμα λοιπόν στραμμένο σε μια πιο βιώσιμη fashion industry και με αφορμή το ταυτόχρονο λανσάρισμα στις 11 Απριλίου, των δύο αειφόρων συλλογών της, Η&Μ Conscious και Conscious Exclusive, η H&M παρουσιάζει τη νέα της digital καμπάνια.

#hmconscious

Κάθε επιλογή που κάνεις έχει σημασία. Επιλέγοντας ρούχα από ανακυκλωμένα υλικά διαμορφώνεις ένα καλύτερο μέλλον. H H&M ενώνει τις δυνάμεις της με 5 μοναδικές γυναίκες και μας καλεί να κλείσουμε μαζί τον κύκλο ζωής του ρούχου. Ανακύκλωσε τα ρούχα σου. #hmconscious

Geplaatst door H&M op Woensdag 3 april 2019

Τα μηνύματα είναι ισχυρά και προέρχονται από πέντε μοναδικές γυναίκες-μούσες, τη Μαρία Ναυπλιώτου, την Έσθερ Μαστρογιάννη, την Τζωρτζίνα Λιώση, τη Μαρίνα Σάττι και την Έφη Βράκα. Κάθε μια από αυτές τις πρωταγωνίστριες ξεχωρίζει για τον δυναμισμό και την δημιουργικότητά της και όλες μαζί κινούνται με βάση ένα κοινό όραμα… Την δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος, όχι μόνο για τη μόδα, αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη.

Έτσι μέσα από μια σειρά σύντομων digital videos, η κάθε μία εκφράζει με τον δικό της μοναδικό τρόπο τους λόγους για τους οποίους τα βιώσιμα, H&M Conscious κομμάτια γίνονται πλέον απαραίτητα στην καθημερινότητά ενώ στη συνέχεια παρακινεί το κοινό να αναλάβει δράση στον κύκλο ζωής της μόδας, συμμετέχοντας στην Ανακύκλωση Ρούχων.

Μάλιστα από την 1η έως τις 13 Απριλίου, η ίδια η Η&Μ ενισχύει την Πρωτοβουλία Ανακύκλωσης Ρούχων, που έτσι και αλλιώς πραγματοποιεί όλο το χρόνο στα διάφορα καταστήματά της, προσφέροντας στους πελάτες της για κάθε σακούλα με ρούχα και οικιακά υφάσματα, δύο εκπτωτικά κουπόνια 15% για την επόμενη αγορά τους. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως ανακυκλώνοντας τα ανεπιθύμητα ρούχα σου στην Η&Μ, διασφαλίζεις ότι τίποτα δεν πηγαίνει χαμένο. Όλα τα υφάσματα είναι ευπρόσδεκτα, ανεξαρτήτως μάρκας ή κατάστασης!

Αγκαλιάζουμε με μεγάλο ενθουσιασμό την νέα καμπάνια της Η&Μ γιατί ενσαρκώνει την πρόθεση της εταιρείας να αναλάβει ευθύνη και να ηγηθεί της αλλαγής προς μια τελείως διαφορετική fashion scene. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Isak Roth, Global Sustainability Manager στην H&M, «Αυτή η Conscious συλλογή είναι ένα θαυμάσιο βήμα προς την επίτευξη ενός από τους κύριους στόχους μας – να χρησιμοποιούμε μόνο 100% ανακυκλωμένα ή άλλα υλικά που προέρχονται από αειφόρες πηγές μέχρι το 2030. Η βιωσιμότητα είναι μία από τις βασικές αξίες μας και ενώ χρειάζεται ακόμη να γίνει πολλή δουλειά σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, είναι πάντα συναρπαστικό να βλέπουμε καμπάνιες που είναι διαθέσιμες σε όλα τα καταστήματα να προβάλουν πραγματικά το συνειδητό τρόπο σκέψης μας.»

Info:
Η συλλογή H&M Conscious για την Άνοιξη του 2019 θα είναι διαθέσιμη από τις 11 Απριλίου σε όλα τα καταστήματα παγκοσμίως και στο H&M . Η συλλογή Η&Μ Conscious Exclusive θα πωλείται στην Ελλάδα αποκλειστικά στο κατάστημα Η&Μ Ερμού 54, στην Κύπρο στο κατάστημα της Λευκωσίας (Λήδρας 171-179) και online.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ