H resort collection 2014 του οίκου Dior

Ο θρυλικός γαλλικός οίκος παρουσίασε στο Μονακό τη νέα του συλλογή.
 

Elle 21 Μαΐ. 13
H resort collection 2014 του οίκου Dior

Το  μικρό πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής δεν επιλέχτηκε τυχαία ως τοποθεσία, αλλά ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής στην πριγκίπισσα του Μονακό Γκρέις Κέλι και στην ιδιαίτερη σχέση που είχε αναπτύξει με τον οίκο. Η αρχή έγινε το 1956, όταν η τότε ηθοποιός φόρεσε μια λευκή σατέν Dior δημιουργία στους αρραβώνες της με τον πρίγκιπα του Μονακό Ρενιέ.

Σε αυτή τη resort συλλογή ο Ραφ Σίμονς επέλεξε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά δαντέλα στις δημιουργίες του. «Ήθελα να δώσω έναν τόνο ρομαντισμού, διαχρονικότητας και θεατρικότητας. Σκέφτηκα πως το συγκεκριμένο υλικό θα με βοηθούσε να πραγματοποιήσω την ιδέα μου. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ταυτόχρονα μοντέρνο και old fashion. Φουτουριστικό και ταυτόχρονα κλασικό» δήλωσε ο Σίμονς.

Στα σύνολά είδαμε πολύχρωμα μπούστα, ζωηρούς τόνους του ροζ, του μπλε και του πορτοκαλί. Επίσης διαφάνειες, άνισες ρίγες, μεταλλικά στοιχεία, αντισυμβατικές χρωματικές λεπτομέρειες, τολμηρές ραφές, φερμουάρ και ασυμμετρίες έδωσαν ένα διαφορετικό αέρα ακόμα και στα πιο κλασικά και διαχρονικά κομμάτια του οίκου.

«Στην αρχή ήθελα να χρησιμοποιήσω όλες τις κλισέ φόρμες μιας cruise συλλογής, αλλά μετά αποφάσισα να πειραματιστώ με τα υλικά», δήλωσε ο Σίμονς.

Ενθουσιασμένες από το αποτέλεσμα δήλωσαν όλες οι celebrities που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση της συλλογής. Ανάμεσά τους οι Μαριόν Κοτιγιάρ, Λιβ Τάιλερ, Τζέσικα Μπιλ, αλλά και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, η οποία φέρεται να έχει ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με τον Σίμονς.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: