H resort collection 2014 του Balenciaga

Στη γενέτειρα του Κριστομπάλ Μπαλενσιάγκα, ιδρυτή του οίκου, αναζήτησε έμπνευση ο Αλεξάντερ Γoυάνγκ για την πρώτη του resort συλλογή από τότε που ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.
 

Elle 07 Ιουν. 13
H resort collection 2014 του Balenciaga

Ο σχεδιαστής μελέτησε τις παραδοσιακές φορεσιές των Βάσκων για να δημιουργήσει μια ακόμη ενδιαφέρουσα συλλογή με ρετρό, αλλά και μοντέρνα αισθητική ταυτόχρονα, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ταλέντο του. Μέσα από αυτήν γίνεται φανερό ότι ο Γουάνγκ θέλησε να διερευνήσει το παρελθόν του ιδρυτή του brand Κριστομπάλ Μπαλενσιάγκα, ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη Γκετάρια και άνοιξε τον οίκο του στο Σαν Σεμπαστιάν το 1919.

Το αποτέλεσμα είναι μια κολεξιόν που αποτελείται από σύνολα σε λιγότερο αυστηρές γραμμές απ’ ό,τι μας έχει συνηθίσει ο Γουάνγκ μέχρι τώρα. Ο σχεδιαστής έπαιξε αποκλειστικά με χρώματα όπως το μαύρο, το άσπρο και το γκρι, ενώ έδωσε έμφαση σε επιμέρους στοιχεία χάρη στα οποία οι δημιουργίες του απέκτησαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Χαρακτηριστικές ήταν οι λεπτομέρειες σε τοπ και πουκάμισα που παρέπεμπαν στην τεχνική οριγκάμι, αλλά και τα βολάν και οι κρυφές ραφές σε φορέματα, σακάκια, παντελόνια και μπολερό.
Τις εντυπώσεις έκλεψαν επίσης τα αξεσουάρ, όπως καπέλα και κοσμήματα κατασκευασμένα από παλιά καλώδια τηλεφώνου.

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: