Ippoliti Home: Πώς η μόδα και η δημιουργία βοηθούν τις γυναίκες να ξεκινήσουν μία νέα ζωή

Μπορείς κι εσύ να γίνεις μέλος αυτής της σημαντικής αλυσίδας!

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 22 Μαΐ. 22
Ippoliti Home: Πώς η μόδα και η δημιουργία βοηθούν τις γυναίκες να ξεκινήσουν μία νέα ζωή

Ο Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Γυναικών «ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΝΑΣ» είναι μία αχτίδα φωτός στα ζοφερά νέα που φτάνουν τελευταία στα αυτιά μας. Σκοπός του είναι να βοηθά γυναίκες που έχουν υποστεί βία, που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους ή που βρίσκονται παγιδευμένες σε δύσκολες καταστάσεις να φτιάξουν και πάλι τη ζωή τους με τους δικούς τους όρους, προσφέροντας τους εκ των άλλων και εργασία στον συνεταιρισμό Ιππολύτη.

Στο εργαστήριο αυτό τα μέλη εκπαιδεύονται και δημιουργούν. Είδη ένδυσης, αξεσουάρ, προϊόντα ομορφιάς και υπηρεσίες περιποίησης είναι μόνο μερικά από όσα μας προσφέρουν αυτές οι γυναίκες. Για να μάθουμε περισσότερα γι’αυτό και για το έργο του Συλλόγου γενικότερα μιλήσαμε με την Πρόεδρο του, κα. Νάντια Αβιτίδου.

Ippoliti

Πείτε μας λίγα λόγια για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ippoliti home.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία έχουμε εντάξει στον γυναικείο μας συνεταιρισμό είναι τα εξής:

Μοδιστρική
Κομμωτική
Μακιγιαζ
Ρεφλεξολογία

Σκοπός μας είναι να ενδυναμώσουμε τα μέλη μας με μια ειδικότητα για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας στον συνεταιρισμό μας και να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά . Όμως εάν η επαγγελματική τους επιλογή δεν είναι σε τομείς που εμείς διαθέτουμε, συνεργαζόμαστε με ιδιωτικές σχολές οι οποίες πάντα μας προσφέρουν υποτροφίες για τα μέλη μας και στη συνέχεια προσπαθούμε να βρούμε θέσεις εργασίας στο αντικείμενο που επέλεξαν.

Πόσο σημαντική είναι η επανένταξη στην εργασία μιας μητέρας μονογονεικής οικογένειας;

Χωρίς την ένταξη στην εργασία δεν μπορεί να έχει το προνόμιο της επιλογής. Η ανεξαρτησία είναι πολύ σημαντική και μέρος αυτής είναι φυσικά και το οικονομικό κομμάτι. Η εργασία βοηθάει όμως και στην ψυχολογία της, διευκολύνοντας σημαντικά το να βγει από μια κακοποιητική σχέση. Μπορεί να προσφέρει τα απαραίτητα στα παιδιά της χωρίς να νιώθει ανασφάλεια για το μέλλον τους.

Ippoliti

Πόσο σημαντική είναι η αίσθηση και η επίτευξη της δημιουργίας;

Τους δίνει ώθηση όταν βλέπουν ότι κάθε φορά τα καταφέρνουν και καλύτερα και ότι υπάρχουν άνθρωποι που θαυμάζουν τις δημιουργίες τους. Μέσω αυτών ανακτάτε η αυτοεκτίμηση τους, αρχίζουν να πιστεύουν σιγά σιγά στις δυνάμεις τους, λειτουργεί σαν ένα είδος ψυχοθεραπείας. Για εκείνες κάθε τους δημιουργία είναι ένα κομμάτι του εαυτού τους, που για καιρό είχαν ξεχάσει. Νιώθω πολύ υπερήφανη για εκείνες γιατί μαζί καταφέραμε πολλά και ο κόσμος στηρίζει και λατρεύει κάθε καινούρια δημιουργία μας και γι’ αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια μας.

Πώς μπορεί μια γυναίκα να έρθει στο Συνεταιρισμό; Μπορεί μόνο αν ζει στην Αθήνα; Τι θα μάθει βγαίνοντας από εκεί;

Κάθε γυναίκα η οποία θα ήθελε να ενταχθεί στον συνεταιρισμό μας είτε ως μέλος είτε ως εθελόντρια μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο του συνεταιρισμού μας ή να στείλει μήνυμα μέσω social media και εμείς άμεσα ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί της. Αν και οι γυναίκες οι οποίες είναι εκτός Αθηνών δεν είναι εύκολο να έρθουν από τον συνεταιρισμό μας για να δούμε ποια ειδικότητα θα τους ταίριαζε, μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης τα μαθήματα και να τις βοηθήσουμε εξίσου.

Βγαίνοντας από εμάς πέρα από την επαγγελματική κατάρτιση γνωρίζουν ότι έχουν αποκτήσει ακόμα μια οικογένεια, η οποία θα είναι πάντα κοντά τους. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι περιμένουν να μάθουν νέα τους, νοιάζονται πραγματικά για εκείνες και τα παιδιά τους και πιστευούν σε εκείνες και στην επιτυχία τους. Μαθαίνουν μέσα από τα σεμινάρια που κάνουμε να πιστεύουν και να αγαπάνε αυτό που επέλεξαν, να εξελίσσονται συνέχεια και να μην το βάζουν κάτω. Πάνω από όλα, να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Ippoliti

Υπάρχουν άλλοι τρόποι μέσω των οποίων βοηθάτε τις γυναίκες; Έχει να κάνει μόνο με τον επαγγελματικό προσανατολισμό;

Ο Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Ελπίδα Μάνας» έχει μεριμνήσει για την ένταξη των ευπαθών ομάδων του σε πρόγραμμα στήριξης τα οποία παρέχουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα, βρεφικά γάλατα, παιχνίδια, πάνες), ψυχολόγο, νομικό σύμβουλο και ιατρική περίθαλψη. Ταυτόχρονα υπάρχει ένα δίκτυο εθελοντών για την άμεση επίλυση προβλημάτων που μπορεί να προκύπτουν. Όσο διαρκεί η εκπαιδευτική εκμάθηση των γυναικών είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να τρέφονται σωστά εκείνες και τα παιδιά τους, να νιώθουν θαλπωρή, αγάπη και ασφάλεια και να βρίσκονται σε ένα χώρο ζεστό με ανθρώπους ενθαρρυντικούς απέναντι τους, προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποιος είναι ο σκοπός του Συνεταιρισμού;

Σκοπός του είναι να βοηθήσει όσο περισσότερες γυναίκες γίνεται να πιστέψουν στον εαυτό τους και να μην φοβούνται να κάνουν το επόμενο βήμα φεύγοντας από ένα κακοποιητικό περιβάλον. Να έχουν το προνόμιο της επιλογής στην ζωή τους, να είναι ανεξάρτητες και να μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους και στα παιδιά τους αυτό που επιθυμούν.

Ippoliti

Οι υπόλοιποι πως μπορούμε να βοηθήσουμε; Πώς μπορούμε να προμηθευτούμε τα προϊόντα;

Οι τρόποι με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε το σκοπό μας είναι δυο. Ο πρώτος είναι ως εθελοντές στην διαχείριση και διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης ή φέρνοντας στον σύλλογο ρούχα, παιχνίδια, βιβλία. Ο δεύτερος είναι αγοράζοντας τα προϊόντα μας, τα οποία μπορείτε να βρείτε στον φυσικό μας χώρο, που βρίσκεται Ξενοφώντος 92 στη Καλλιθέα (τηλ. 210-9424466) και μέσω social media @ippolitihome. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρίσκετε στο πλευρό μας και έχει αγκαλιάσει και λατρέψει τις δημιουργίες μας.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: