Follow us

Search

Βρήκαμε τα πιο οικολογικά items που θα σε συνοδεύσουν αυτό το καλοκαίρι στην παραλία

Η οικολογική συνείδηση σε συνοδεύει σε όλες τις επιλογές που καλείσαι να κάνεις καθημερινά. Είναι ένας τρόπος ζωής που αλλάζει τα δεδομένα. Γι’αυτό και θέλουμε να εχουμε απαραίτητα ένα σύμμαχο στις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις, που θα ξεχωρίζει για τα βιώσιμα υλικά του και την ποιότητά του. Το Mikrovouti είναι ακριβώς αυτό κι εμείς το υποδεχόμαστε με χαρά στο ELLE Green ως ένα νέο ανερχόμενο καλοκαιρινό brand που με υπευθυνότητα προς το περιβάλλον προσφέρει τα πιο ποιοτικά καλοκαιρινά items σε ευφάνταστα σχέδια!

Βρήκαμε τα πιο οικολογικά items που θα σε συνοδεύσουν αυτό το καλοκαίρι στην παραλία

Όταν αλλάζεις τη ζωή σου προς το καλύτερο και αρχίζεις να αναθεωρείς τη σχέση σου με το περιβάλλον, αυτό μεταφράζεται σε αλλαγή του τρόπου ζωής και αναζήτηση προϊόντων που έχουν τον ίδιο σκοπό με σένα. Να αγαπούν το περιβάλλον στην πράξη. To mikrovouti είναι το ανερχόμενο καλοκαιρινό brand που είναι απόλυτα συνυφασμένο με την βιωσιμότητα, και είναι η απόδειξη ότι τα οικολογικά προϊόντα μπορούν να συνδυάζουν στυλ και άποψη, χωρίς ποτέ να ξεχνούν να αγαπούν τη φύση.

Το όνομά τους το εμπνεύστηκε ένα τρίχρονο κοριτσάκι. Το λογότυπό τους είναι το αγαπημένο σε όλους μας χάρτινο καραβάκι με την ελληνική σημαία. Η σχεδιάστρια Κέλλυ Κουλίζου, αν και είναι από τον Πειραιά, τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο, και γνωρίζει πολύ καλά την λαχτάρα του ελληνισμού σε όλο τον κόσμο για καλαίσθητα και σύγχρονα προϊόντα, που έχουν έντονο το ελληνικό στοιχείο. Στοίχημά της, να συνδράμει στο made in Greece κίνημα νέων σχεδιαστών, που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι οι Έλληνες έχουν γούστο, χιούμορ και ξέρουν από μόδα. Στόχος της είναι να κάνει την βιωσιμότητα μέρος της καθημερινότητάς μας με διασκεδαστικό τρόπο.

Στο online shop θα βρείτε πετσέτες παραλίας από GOTS πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι, καθώς και ακόμη πιο οικολογικό, ανακυκλωμένο βαμβάκι. Τις συλλογές συμπληρώνουν πολύ απαλά και κομψά παιδικά βαμβακερά T-shirts. Όλα κατασκευάζονται στην Ελλάδα, για να στηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις. Οι πετσέτες πωλούνται μαζί με ένα υπέροχο λευκό πουγκί, ή μια πρακτική μπλε tote bag, εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένη ηθικά, στην Κύπρο.

παραλία

Η αισθητική τους είναι λιτή, κομψή, πολυτελής και εμπνευσμένη από το ελληνικό καλοκαίρι. Η πρώτη τους συλλογή Paper Boat, εξαντλήθηκε μέσα σε μερικούς μήνες. Ακολούθησε η συλλογή Breeze, που αγαπήθηκε τόσο πολύ, που είναι πλέον μόνιμο σχέδιο, και σε προνομιακή χαμηλότερη τιμή όλο τον χρόνο. Ακολούθησαν οι συλλογές Sally & Posei, εμπνευσμένες από την Γοργόνα Θεσσαλονίκη και τον Ποσειδώνα, και η νέα cool σειρά Surfing Shark & Hibi. Τα χρώματά τους σε όλα τα υφάσματα, συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους. Οι πετσέτες επίσης πολύ πρακτικές και εύκολες στην φροντίδα τους. Υφαίνονται με ειδικό τρόπο ώστε να είναι ελαφριές, απορροφητικές και να μην κολλά η άμμος πάνω τους. Έτσι στεγνώνουν γρήγορα και πιάνουν ελάχιστο χώρο μέσα στην τσάντα σου.

παραλία
παραλία

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Με το πρόγραμμα PROUD TO CARE, με κάθε αγορά, δωρίζουν 1 ευρώ στον καλό σκοπό της επιλογής σου. Επειδή καθένας μας έχει διαφορετικές ανησυχίες, προτίμησαν να μην συνεργαστούν με έναν μόνο οργανισμό, αλλά είναι στη δική σου ευχέρεια να επιλέξεις εκείνον που σε ενδιαφέρει και θέλεις να στηρίξεις.

«Το mikrovouti ξεκίνησε ως παιδικό brand. Η ανταπόκριση των ενήλικων φίλων μας όμως ήταν τόσο μεγάλη, που εντάξαμε στις συλλογές μας και σχέδια για τους μεγαλύτερους, όπως τα Coral Seashells και Indigo Regatta. Εξάλλου, όλες οι πετσέτες είναι αρκετά μεγάλες για κάθε ηλικία. Βρίσκονται πολλές mikrovouti οικογένειες και mikrovouti fans ανάμεσά μας, και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό!» όπως μας εξομολογείται η Κέλλυ.

παραλία

Επιπλέον στην ιστοσελίδα μπορείς να βρείς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την φιλοσοφία του brand, τους οργανισμούς και τις πρωτοβουλίες που μπορείς να στηρίξεις -ή στηρίζεις ήδη- με τις αγορές σου, αλλά και ενδιαφέροντα άρθρα για την βιωσιμότητα, τα ταξίδια, και μια ευρεία γκάμα απο θέματα που ενδιαφέρουν τους γονείς και όχι μόνο. Με στρατηγικές συνεργασίες και δράσεις το mikrovouti προάγει το ευ ζην, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αγάπη για τα ζώα, τον πολιτισμό, και οτιδήποτε μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Το να δεσμεύεται ένα brand είναι σημαντικό για καθέναν απο μας. Και το mikrovouti όντως δεσμεύεται σε μια συνεχή αναζήτηση καινοτόμων και οικολογικών υλικών, έτσι ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, και να προσφέρει στήριξη σε μικρές ηθικές επιχειρήσεις.

παραλία
παραλία

Και ενώ διανύουμε τις GREEN DAYS του ELLE, η ομάδα του mikrovouti, μοιράστηκε μαζί μας τι σημαίνει έμπρακτα βιωσιμότητα για το brand.

Τι σημαίνει βιωσιμότητα για το mikrovouti;

«Μας διακρίνουν τρεις βασικοί πυλώνες: Τα οικολογικά υλικά, η ηθική παραγωγή και η κυκλική διαχείριση. Δηλαδή, οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε, προσπαθούμε να επιβαρύνουν τον πλανήτη όσο το δυνατόν λιγότερο. Συνεργαζόμαστε με επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζόμενούς τους. Τα υλικά μας είναι vegan και cruelty-free. Τέλος, φροντίζουμε στον μικρόκοσμο του mikrovouti να μην δημιουργούνται απορρίμματα: Έχεις το δικαίωμα, όταν το αποφασίσεις, να μας επιστρέψεις την πετσέτα, και να επωφεληθείς έκπτωσης 10%, ή να την πουλήσεις ως πιστοποιημένος πωλητής, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην ιστοσελίδα μας, έναντι πολύ χαμηλού αντιτίμου, όπου μπορείς να την «μοιραστείς» με εκείνους που δεν θέλουν να αγοράσουν νέα προϊόντα. Η αγορά μεταχειρισμένων, αγαπημένων ρούχων είναι μια τάση που έχει σταθερά ανοδική πορεία και είμαστε υπέρμαχοι αυτής.»

Εμείς που είμαστε υπέρμαχοι αυτής της στάσης ζωής που βασίζεται στην βιωσιμότητα θα πάρουμε αγκαλιά το καραβάκι, την Sally, τον Posei, κοχυλομονοπάτια ή σανίδες του surf, και θα φτιάξουμε τη δική μας καλοκαιρινή ιστορία στο www.mikrovouti.com. Γιατί το μόνο που χρειάζεσαι αυτό το καλοκαίρι είναι η mikrovouti σου και μια τέλεια παραλία!

παραλία
παραλία

Μπορείς να ακολουθήσεις το Mikrovouti στο Instagram, Facebook και στο νέο κανάλι στο Youtube. Για να αποκτήσεις κι εσύ τη δική σου πετσέτα mikrovouti μπές στο mikrovouti.com

Photo credits Art director | Kanella
Photographer | Constantinos Tsiliacos
Studio | White in Blue

MORE FROM

ΜΟΔΑ

BEST of INTERNET