Follow us

Search

Πώς ο κόσμος της μόδας συμβάλλει στην καταπολέμηση του κορονοϊού;

Η παγκόσμια πανδημία άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τον παγκόσμιο χάρτη της μόδας, με ανυπολόγιστες μέχρι τώρα συνέπειες. Σε αυτή τη στιγμή αβεβαιότητας όμως, βλέπουμε τους οίκους και τα μεγαλύτερα brands να προσφέρουν τα δικά τους μέσα για τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19, υπενθυμίζοντάς μας πως τώρα έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο περισσότερο από ποτέ.

Πώς ο κόσμος της μόδας συμβάλλει στην καταπολέμηση του κορονοϊού;
Φωτο: @dior

Καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται, μεγαλώνουν και οι συνέπειες στον χώρο της μόδας. Αφού είδαμε τις fashion weeks να επισκιάζονται από την διάδοση του ιού, οι μεγαλύτεροι οίκοι αναγκάστηκαν να ακυρώσουν και τις cruise collections, που παρουσιάζονται τους μήνες Απρίλιο-Μάιο και θεωρούνται από τις πιο επικερδείς για την fashion βιομηχανία. Την στιγμή που όλοι προέβλεπαν πως το 2020 θα ήταν μια τοπ χρονιά για τον χώρο της ωρολογοποιίας, ακυρώθηκαν και οι εκθέσεις Baselworld και Watches & Wonders στην Ελβετία, στις οποίες παρουσιάζονται τα τελευταία ρολόγια σε πελάτες και εμπόρους. Το σκηνικό άλλαξε και στο luxury on-line shopping, αφού περιόρισε τους shoppers ανά τον κόσμο που ταξιδεύουν για να ανακαλύψουν πρώτοι τις νέες αφίξεις της μόδας και στη συνέχεια να τις προμηθεύσουν σε on-line προορισμούς ή πελάτες τους.

Ευτυχώς όμως έμεινε χώρος για αλληλεγγύη… Σε αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή, οι κορυφαίοι οίκοι και τα μεγαλύτερα fashion brands, θέλοντας να συμβάλλουν στο τέλος αυτής της περιπέτειας, προσφέρουν τα μέσα που διαθέτουν για την ενίσχυση των νοσοκομείων και τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας. «Η μόδα δεν υπάρχει χωρίς την καλοσύνη, τον ενθουσιασμό και το πάθος», είχε δηλώσει άλλωστε και ο Christian Dior. Εμείς συγκεντρώσαμε τα ονόματα που έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής στη μάχη για την εξάλειψη της πανδημίας, ενώ προβλέπουμε πως η λίστα όλο και θα μεγαλώνει.

Moncler

O κορυφαίος οίκος που έχουμε ταυτίσει με τα χειμερινά σπορ και τα oversized puffer μπουφάν, προσέφερε €10 εκατ. για την κατασκευή νοσοκομείου στην Ιταλία. «Είναι καθήκον του καθενός μας να επιστρέψει στην πόλη όλα αυτά που μας προσέφερε μέχρι τώρα», εξήγησε ο CEO του Moncler Remo Ruffini.

Kering Group

Ο όμιλος στον οποίο ανήκουν οι οίκοι Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga κ.α., δώρισε €2 εκατ. σε οργανισμούς υγείας της Ιταλίας, όλες με βάση στις επαρχίες της Λομβαρδίας, της Βενετίας, της Τοσκάνης και του Λάτιο.

LVMH Group

Ο κορυφαίος όμιλος μόδας και ομορφιάς στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων οι οίκοι Dior Parfums, Guerlain, Givenchy, παραχωρεί τα εργαστήρια αρωματοποιΐας για την παρασκευή αλκοολούχων διαλυμάτων, που ήδη διατίθενται δωρεάν στα νοσοκομεία της Γαλλίας.

H&M

Ξεκινά άμεσα την παραγωγή προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού τον οποίο θα διαθέσει σε νοσοκομεία και σε εργαζόμενους στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Θα χρησιμοποιήσει τη δυναμική της εφοδιαστικής του αλυσίδας, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων αγοραστικών λειτουργιών και των συστημάτων εφοδιασμού και διανομής, για να ξεκινήσει να παραδίδει τον εξοπλισμό το συντομότερο.

Giorgio Armani

Ο Ιταλός μόδιστρος συνεισέφερε με την σειρά του δωρίζοντας €1,25 εκατ. στα νοσοκομεία της Ιταλίας που δίνουν μια πραγματική μάχη με τον κορονοϊό.

Sergio Rossi

Ο μάγος των παπουτσιών ξεκίνησε την καμπάνια Shoes That Make a Difference, προσφέροντας το 100% των κερδών από τις on-line αγορές στον αγώνα για τον περιορισμό της νόσου.

Versace

Η Donatella και η κόρη της Allegra, προσέφεραν επίσης €200.000 στο νοσοκομείο San Raffaele Anesthesia and Intensive Care του Μιλάνου.

Christian Siriano

Ο σχεδιαστής που γνωρίσαμε μέσα από το Project Runway και η ομάδα του θα ράβουν μάσκες για όσο χρειαστεί δήλωσε.

MORE FROM

News & Trends