Τι λένε τα athletic look σου για την προσωπικότητα σου;

Μπορεί να μην είναι τόσο έγκυρο όσο το Myers-Briggs τεστ προσωπικότητας αλλά είναι πολύ πιο διασκεδαστικό.

Elle 12 Ιαν. 22
Τι λένε τα athletic look σου για την προσωπικότητα σου;
Cover photo: Edward Berthelot/Getty Images

Το να καταλάβεις τον τύπο της προσωπικότητάς σου μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να κάνεις έναν απολογισμό του τι athletic look επιλέγεις σε ένα μάθημα CrossFit ή Pilates. «Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας συσχετίζονται με πολλές επιλογές του τρόπου ζωής μας—τι τύπο ατόμου είναι πιθανό να παντρευτούμε, τις πολιτικές μας πεποιθήσεις, το αγαπημένο μας είδος μουσικής, αλλά και αυτό που επιλέγουμε να φορέσουμε όταν γυμναζόμαστε», λέει η Anabel Maldonadο ψυχολόγος και ιδρύτρια του Psychology of Fashion. «Υπάρχουν λιγότερες επιλογές για ρούχα άσκησης από ότι για καθημερινά ρούχα, αλλά η προσωπικότητα εξακολουθεί να είναι ο βασικός μοχλός για το πόσα χρήματα ξοδεύουμε σε αυτά για αυτό, πόσες επιλογές χρειαζόμαστε κ.ο.κ».

Από τα υφάσματα και τα prints μέχρι το πόσο στενό θέλεις να είναι το μπλουζάκι σου, το αγαπημένο σου athletic look λέει πολλά για εσένα. Παρακάτω ακολουθούν 5 διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων. 

1. Αυτός που φοράει μαύρα από πάνω μέχρι κάτω

look

Το να βασίζεσαι σε μια μαύρη στολή γυμναστικής είναι το ίδιο με το να εναλλάζεις τα ίδια 9-to-5 outfits. Κάνει τα πάντα πιο εύκολα. «Οι άνθρωποι που φορούν ολόμαυρα μπορούν να πάρουν περισσότερες αποφάσεις, θέλουν πραγματικά να επικεντρωθούν στη γυμναστική, όχι τόσο στο τι θα φορέσουν», λέει η Dawnn Karen, ψυχολόγος μόδας, ιδρύτρια του Fashion Psychology Institute και συγγραφέας του Dress Your Best Life. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία πιθανότατα προσπαθείς να ισορροήσεις πολλά διαφορετικά πράγματα, διαφορετικούς ρόλους στη δουλειά και στο σπίτι και προτιμάς να εξορθολογίζεις τα πράγματα.  Επιπλέον, τα go-to μαύρα ρούχα σου μπορεί να μοιάζουν με πανοπλία, λέει ο Maldonado. Είναι ένας τρόπος να προετοιμαστείς για τη δύσκολη προπόνηση που ακολουθεί.

2. Αυτός που κάνεις τολμηρές επιλογές

look

Αν πάλι ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, σου αρέσει να τραβάς την προσοψή και είσαι εξίσου τολμηρή με τα peacock print κολάν. «Κάποιος που αναμειγνύει και ταιριάζει έντονα χρώματα έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό του, το σώμα του και την ικανότητά του να γυμνάζεται», λέει η Maldonado. «Τα χρώματα και τα τολμηρά μοτίβα σε φέρνουν στο προσκήνιο και προσελκύουν τους άλλους, επομένως αυτά τα άτομα σίγουρα δεν έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση». Bonus: «Όσο πιο φωτεινά είναι τα χρώματα, τόσο πιο χαρούμενη θα νιώθεις και τόσο πιο ενθουσιασμένη θα είσαι για να ασκηθείς», λέει η Karen.

3. Αυτός που δοκιμάζει κάθε νέο trend

look

Η τακτική εναλλαγή νέων κομματιών δείχνει ότι τα άτομα αυτά έχουν ανάγκη για καινοτομία. Σύμφωνα με την Maldonado, αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία έχε κατά νου ότι το να αναζητάς πάντα την επόμενη κορυφαία τάση θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι δεν έχεις μια έντονα καθορισμένη αίσθηση του εαυτού σου, που θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι δεν τηρείς ένα πρόγραμμα προπόνησης. «Η δέσμευση αυτής της γυναίκας είναι με τις τάσεις. αν δεν είναι trend, δεν είναι εκεί», λέει επίσης η Karen.

4. Αυτός που επιλέγει ένα παλιό μπλουζάκι για να ασκήθεί

look

Οι ανθρωποι αυτοί είναι χαλαροί και δεν τους νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι γι’αυτούς. Όμως αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει ότι δεν είναι αφοσιωμένοι στο να ανεβάζουν τον καρδιακό τους ρυθμό τακτικά. «Τα παλιά μπλουζάκια και η ατημέλητη εμφάνιση θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι είναι πολύ απίθανο αυτό το άτομο να κάνει το καλύτερο δυνατό ή να γυμνάζεται επιμελώς», λέει η Maldonado. Σημειώνει ότι τα άτομα αυτής της κατηγορίας έχουν επίσης χαμηλό σκορ στην ευσυνεισία και τον νευρωτισμό, που σημαίνει ότι ασκούνται επειδή το απολαμβάνουν αλλά δεν τους ενδιαφέρει να συντρίψουν τον ανταγωνισμό.

5. Αυτός που επιλέγει matching sets

look

Aν προσέχεις πολύ το τι θα φορέσεις πριν πας στο γυμναστήριο τότε πιθανώς είσαι πολύ ευσυνείδητη και νευρωτική, σύμφωνα με τη Maldonado. Κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό. Ένα νευρωτικό άτομο, εξηγεί, θα γυμναστεί για να απαλλαγεί από αρνητικές σκέψεις και άγχος και η τόνωση της διάθεσης είναι πάντα καλό πράγμα! Μπορεί όμως να δίνεις υπερβολική σημασία στο τι σκέφτονται οι άλλοι που πηγαίνουν στο γυμναστήριο για εσένα. «Είναι πιο πιθανό να νιώθεις την ανάγκη να ντύνεσαι κομψά ενώ γυμνάζεσαι και πιο πιθανό να ξοδεύεις πολλά χρήματα σε αθλητικά ρούχα, ώστε να είσαι το πιο καλοντυμένο άτομο στην τάξη», λέει. Προτού σταματήσεις την προσθήκη ακόμη ένα αθλητικού σουτιέν στο καλάθι σου, να ξέρεις το εξής: Το να επενδύσεις στον εαυτό σου και σε ό,τι κάνει την καρδιά σου να δυναμώνει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, είναι εντάξει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: