3 θεραπείες για τέλεια πόδια χωρίς ραγάδες

Μοιάζουν με ραβδώσεις, έχουν λευκό ή κόκκινο χρώμα και φεύγουν πολύ δύσκολα. Οι ειδικοί προτείνουν τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για να εξαφανίσετε τις ραγάδες.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 09 Απρ. 12
3 θεραπείες για τέλεια πόδια χωρίς ραγάδες

Η απότομη αυξομείωση βάρους συχνά πυροδοτεί την εμφάνιση ραγάδων. Πρόκειται για βλάβες του δέρματος, το οποίο πλέον εμφανίζεται πιο φτωχό τοπικά σε νερό, λίπος και συνδετικό ιστό. Μερικές από εμάς τις έχουμε στο ντεκολτέ, τα μπράτσα, την κοιλιά, τους μηρούς και τους γοφούς. Πώς θα απαλλαγούμε από αυτές;

1) Needling, μεσοθεραπεία και λέιζερ: Όπως επισημαίνει η Χριστίνα Τάκη, πλαστικός χειρουργός στην κλινική Γένεσις Αθηνών, «οι ραγάδες δύσκολα υποχωρούν. Ωστόσο, έχω δει ότι οι συνδυαστικές θεραπείες έχουν αποτέλεσμα. Σε μια συνεδρία μπορούμε να εφαρμόσουμε needling, με σκοπό τη διέγερση του κολλαγόνου, συνδυαστικά με ενέσιμη μεσοθεραπεία, με την οποία εγχέουμε το συσφιγκτικό παράγοντα DMAE. Γενικά η σύσφιγξη του δέρματος επηρεάζει θετικά την όψη των ραγάδων. Μετά από 3-4 συνεδρίες η εικόνα βελτιώνεται κατά 50%-60% και στη συνέχεια μπορούμε να εφαρμόσουμε λέιζερ fractional erbium, ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο σε ποσοστό 50%-60%». Η πρόληψη που προτείνει η ειδικός στις γυναίκες, προκειμένου να μην εμφανίσουν ραγάδες, είναι η καλή ενυδάτωση του δέρματος, ακόμα και με ένα απλό προϊόν τύπου Baby Oil.
Το κόστος της συνεδρίας needling και μεσοθεραπείας είναι € 120 (σε αυτά προσθέστε την αγορά του ρόλερ needling: € 50) και εκείνη με το λέιζερ fractional € 120.

2) Μεσοθεραπεία: Η δερματολόγος Έλενα Τασούλα τονίζει: «Στη μεσοθεραπεία εγχέουμε συστατικά ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Τα πιο σημαντικά είναι το υαλουρονικό οξύ, το DMAE, το γλυκολικό οξύ και το οργανικό πυρίτιο. Η βελτίωση είναι κατά μέσο όρο της τάξης του 30%».
Σύμφωνα με την ειδικό, ο καλύτερος τρόπος πρόληψης είναι η εφαρμογή ενυδατικών συστατικών ειδικά στην εφηβεία που μια κοπέλα ψηλώνει απότομα, αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που το βάρος αυξομειώνεται. Επίσης, είναι σημαντικό να απευθυνθεί στο γιατρό όταν το χρώμα των ραγάδων είναι ακόμη ροζ, γιατί, όταν γίνουν λευκές, η θεραπεία είναι δύσκολη. Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν μπορεί να υπερβεί τις 6. Το κόστος καθεμίας είναι περίπου € 100.

3) Μεσοθεραπεία και λέιζερ: Η δερματολόγος Λία Παπαθανάκου προτείνει το συνδυασμό μεσοθεραπείας με λέιζερ ή με παλμικό φως στην ίδια συνεδρία. «Στη μεσοθεραπεία εγχέουμε πολύτιμα συστατικά που διεγείρουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου, ενώ το λέιζερ ενισχύει το αποτέλεσμα. Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται εξαρτάται από το χρώμα των ραγάδων, αλλά και το βάθος τους, το οποίο προσδιορίζουμε με ειδικό όργανο δερματοσκόπησης» τονίζει η ειδικός. Το κόστος της συνδυαστικής συνεδρίας κυμαίνεται στα € 150.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: