5 αλήθειες και μύθοι για τα μαλλιά μας

Αλήθεια ή ψέματα; Δίνουμε απάντηση σε πέντε μύθους για τα μαλλιά μας.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 19 Μαΐ. 22
5 αλήθειες και μύθοι για τα μαλλιά μας

Για να μακρύνουν τα μαλλιά μας πιο γρήγορα πρέπει να τα κόβουμε συχνά.

Αυτό είναι και σωστό λάθος. «Είναι αλήθεια ότι συνιστάται να κόβουμε τακτικά τις άκρες μας. Αφενός για να αποφύγουμε τις σπασμένες άκρες και αφετέρου για να ενισχύσουμε τη τρίχα. Ωστόσο, τα μαλλιά μας δεν σταματούν να μεγαλώνουν επειδή δεν τα έχουμε κοντύνει. Δεν είναι οι άκρες που εγγυώνται τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών, αλλά οι θύλακες του τριχωτού της κεφαλής.

Δεν θα πρέπει πότε να αφαιρείται μια λευκή τρίχα από τα μαλλιά σας γιατί θα βγουν περισσότερες.

Είναι μύθος. Σε κάθε περίπτωση είναι απλά κακό το να τραβάμε μια οποιαδήποτε τρίχα, καθώς τραυματίζουμε το τριχωτό της κεφαλής. Όσον αφορά την εμφάνιση, περισσότερων λευκών τριχών, είναι ένας μύθος.

Είναι σημαντικό να αλλάζουμε τακτικά τα προσόντα που χρησιμοποιούμε στα μαλλιά μας.

Πρόκειται για μια αλήθεια. Είναι σημαντικό να βρούμε μια ρουτίνα μαλλιών προσαρμοσμένη στις ανάγκες μας, αλλά είναι επίσης πολύ καλό να την αλλάζουμε ανά κάποιο χρονικό διάστημα για να μην συνηθίσουν τα μαλλιά μας τα προϊόντα και χάσουν έτσι την αποτελεσματικότητά τους.

Αν πλένουμε τα μαλλιά μας καθημερινά τα κάνουμε πιο λιπαρά.

Αυτό δεν είναι μύθος. Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τα σαμπουάν τόσο περισσότερο θα ενεργοποιηθούν οι σμηγματογόνοι αδένες. Γιατί; Μετά από λίγο, οι αδένες θα εκκρίνουν φυσικά έλαια γιατί θέλουν να ενυδατώσουν ξανά το τριχωτό της κεφαλής. Έτσι τα μαλλιά μας θα είναι πιο λιπαρά.

Το σαμπουάν πρέπει να κάνει αφρό.

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ναι, ένα σαμπουάν πρέπει να αφρίζει ελαφρώς, αλλά όταν αφρίζει πολύ σημαίνει ότι τα μαλλιά είναι ήδη εξαιρετικά καθαρά. Με τόσες πολλές επιθέσεις (σκληρό νερό, συσκευές θέρμανσης κ.λπ.) θα ήταν καλύτερα να μην αφρίσει πολύ το σαμπουάν μας γιατί αυτό θα σήμαινε ότι είχε μείνει λίγο ακόμα σμήγμα στο τριχωτό της κεφαλής και αυτό είναι τέλειο για την προστασία των μαλλιών μας.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: