Menu

6 μυστικά για λαμπερό πρόσωπο από τη δερματολόγο των μοντέλων

Έχει αναλάβει τα κορίτσια του πρακτορείου IMG και συμμετέχει στις τελευταίες κλινικές μελέτες για νέες θεραπείες. Διαβάστε τις συμβουλές της Macrene Alexiades, γιατρού με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Kate Moss, Stephanie Seymour, Carolyn Murphy είναι μόνο μερικά από τα μοντέλα που εργάζονται στο πρακτορείο IMG και η διάσημη δερματολόγος, ελληνικής καταγωγής, Macrene Alexiades φροντίζει να δείχνουν λαμπερές στην πασαρέλα. Τι συμβουλές δίνει σε όλες εμάς;

1 .Τι να κάνουμε στα 20 και τα 30
«Ξεκινήστε νωρίς με προϊόντα που έχουν δραστικές αντιγηραντικές ουσίες. Όσο νωρίτερα τόσο νεότερες παραμένετε. Πιστεύω ότι οι δραστικές ουσίες μπορούν να αντικαταστήσουν τις θεραπείες. Οι πιο σημαντικές είναι: πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ, αντιοξειδωτικά, λιπαρά οξέα».

2. Τι αλλάζει στα 40
«Σε αυτή την ηλικία πρέπει να εφαρμόζουμε περισσότερες δραστικές ουσίες στο λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια. Το πρόσωπο ίσως δείχνει μια χαρά, όχι όμως και αυτές οι περιοχές. Αν δεν πάρετε τις δραστικές ουσίες στα σοβαρά τότε θα χρειαστεί να κάνετε θεραπείες με λέιζερ που διεγείρει το κολλαγόνο και με ενέσιμα».

3. Τι συμβουλεύει τις 50άρες
«Γι' αυτή την ηλικία συστήνω τις ραδιοσυχνότητες με βελόνες αλλά χρησιμοποιώ και ενέσιμα, όπου βάζω εμφύτευμα (filler) πίσω από το αυτί, όπως το Voluma ή το Juvederm Ultra Plus για σύσφιγξη ώστε οι ασθενείς να αποφεύγουν το λίφτινγκ».

4. Τα ενέσιμα θέλουν μικρές ποσότητες
«Πλέον χρησιμοποιώ περισσότερο τα ενέσιμα από ότι στο παρελθόν, αλλά με μικρότερη ποσότητα ουσίας. Πιστεύω ότι έχω καλύτερα αποτελέσματα με πολύ μικρή δοσολογία απαλλάσσοντας τους ενδιαφερόμενους από το λίφτινγκ μελλοντικά. Αν κάνουμε σωστά τα ενέσιμα, θα χτίσουμε δικό μας κολλαγόνο και δεν θα αλλάξουμε τη δομή του προσώπου και τα χαρακτηριστικά μας. Και βάζω ενέσιμα σε κρυφές περιοχές, όπως πίσω από τα αυτιά ή στο τριχωτό που δίνουν τα αποτελέσματα του λίφτινγκ χωρίς να φαίνεται».

5. Η ακμή και οι ουλές σβήνουν σε 1 μήνα
«Χρησιμοποιώ αρκετές τοπικές θεραπείες ανάλογα με το τι χρειάζεται ο καθένας και στην συνέχεια επιλέγω την τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσω για να καθαρίσω το δέρμα από την ακμή και τα σημάδια. Εφαρμόζω αρκετά το λέιζερ Genesis γιατί αμέσως μετά όλοι μπορούν να πάνε στη δουλειά τους. Με αυτούς τους συνδυασμούς η ακμή φεύγει σε 1 μήνα. Είναι πρωτάκουστο. Πριν 10 χρόνια δεν μπορούσα να το πετύχω. Επίσης δεν δίνω αγωγή ισοτρετινοϊνης στα μοντέλα. Μπορεί αν κάτι είναι επείγον και θέλουμε γρήγορα αποτέλεσμα να δουλέψει ή να δώσουμε την αγωγή σε έναν έφηβο που δεν θα κάνει σημάδια, αλλά κάποιος ενήλικας δεν θα τα πάει εξίσου καλά γιατί τέτοια φάρμακα εμποδίζουν την επούλωση. Τα χάπια που χρησιμοποιώ μπορεί να είναι εναλλακτικές των ρετινοειδών όπως αντιβίωση τοπικά και προϊόντα με βάση το θείο».

6. Πιστεύει στην ενέσιμη λιποδιάλυση με το Kybella
«Το δεσοξυχολικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που παράγει το σώμα. Και διαλύει το λίπος. Ήμουν βασική ερευνήτρια στις κλινικές δοκιμές που οδήγησαν στην έγκριση του υλικού από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων και το χρησιμοποίησα. Βλέπεις πού ειναι το λίπος και κάνεις την ένεση. Δημιουργεί μια αίσθηση καύσου μετά την συνεδρία και ερυθρότητα για δυο μέρες αλλά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ