Με αυτό το hack θα βρεις ποιο είναι το ιδανικό haircut για το σχήμα του προσώπου σου

Για να επιλέγουμε πάντα το σωστό haircut.

Elle 09 Απρ. 22
Με αυτό το hack θα βρεις ποιο είναι το ιδανικό haircut για το σχήμα του προσώπου σου
Cover photo:@paola_cossentino

Το να προσδιορίσουμε το σχήμα του προσώπου μας και να γνωρίζουμε ποια κουρέματα λειτουργούν για τα χαρακτηριστικά μας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να νιώθουμε αυτοπεποίθηση όταν θα βγούμε από το κομμωτήριο. Γενικά, υπάρχουν 5 διαφορετικά σχήματα προσώπου—οβάλ, καρδιά, τετράγωνο, στρογγυλό και μακρύ— και πολλά χτενίσματα για να τα αναδείξουμε. Πως θα βρούμε κάνουμε την σωστή επιλογή του hair-look μας;

Ο τρόπος για να προσδιορίσουμε το σχήμα του προσώπου μας

Η κύρια συμβουλή όσον αφορά τον προσδιορισμό του σχήματός μας είναι η έμφαση ή η δημιουργία συμμετρίας. Όταν κοιτάζουμε το πρόσωπό μας, λοιπόν, πρέπει να προσπαθούμε να επιλέξουμε ένα κούρεμα που θα δώσει την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει η απόλυτη συμμετρία. Αυτό σημαίνει ότι παίζουμε με μήκη και στυλ που θα χαρίσουν το σωστό αποτέλεσμα. Το haircut, που θ επιλέξουμε, θα ελαχιστοποιήσει το ψηλό μέτωπο ή τα φαρδιά ζυγωματικά ή διαφορετικά θα τονίσουμε τα σημεία που θέλουμε.

haircut

(Photo by Mike Marsland/WireImage)

Οβάλ σχήμα 

Εάν έχουμε οβάλ σχήμα προσώπου, είμαστε τυχερές. Αυτό το σχήμα εκπέμπει συμμετρία και μπορούμε να κάνουμε αμέτρητα χτενίσματα. Είτε τα κοντά μαλλιά, είτε με ένα κοντό haircut μπορούμε να διατηρήσουμε την ισορροπία με το σχήμα του προσώπού μας.

haircut

(Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)

Σχήμα Καρδιά 

Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς καθορίζεται συνήθως από ψηλά ζυγωματικά και μυτερό πηγούνι. Μπορεί να φαίνεται ότι ολόκληρο το πρόσωπο είναι κεντραρισμένο ακριβώς στο πηγούνι, επομένως θέλουμε να εξομαλύνουμε αυτό το μυτερό βλέμμα και να κάνουμε το κάτω μέρος του προσώπου να φαίνεται πιο φαρδύ. Σε αυτή τη περίπτωση, λοιπόν, επιλέγουμε ένα bob, ή lob, που έρχεται στους ώμους. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε ένα bob που θα τελειώνει στο ύψος του πηγουνιού, γιατί θα τονίσει μόνο αυτό το σημείο. Όλα τα κουρέματα μέχρι τους ώμους” φαίνονται καλά σε ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς επειδή τραβούν την προσοχή μακριά από το πηγούνι. Μάλιστα αν δημιουργήσουμε μπούκλες το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο.

haircut

(Photo by Steve Granitz/Getty Images)

Στρόγγυλο σχήμα 

Τα στρογγυλά σχήματα προσώπου μπορούν να προσδιοριστούν από το ίδιο μήκος και πλάτος στο πρόσωπο καθώς και από πιο στρογγυλά χαρακτηριστικά όπως το σαγόνι και τα ζυγωματικά. Σε αυτή τη περίπτωση, λοιπό, επιλέγουμε ένα μακρύ haircut. Από την άλλη, όταν θέλουμε να περιορίσουμε το πλάτος του προσώπου μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα bob κούρεμα που θα είναι στο μήκος του λαιμού. Με αυτόν τον τρόπο, η κάτω καμπύλη της κοπής βοηθά να κρύψουμε μέρος του πλάτους στα μάγουλά μας.

haircut

(Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Τετράγωνο σχήμα

Η εύρεση του κουρέματος για ένα τετράγωνο σχήμα, που καθορίζεται από ομοιόμορφο μέτωπο και γραμμή γνάθου, είναι παρόμοια με τα κουρέματα που θα επιλέγαμε για ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς/. Αυτό συμβαίνει επειδή τραβάμε την προσοχή από το κάτω μισό, οπότε τα κουρέματα μέχρι τους ώμους λειτουργούν άψογα και σε αυτή τη περίπτωση. Επιπλέον είναι ωραίο να δημιουργούμε μια πιο κομψή εμφάνιση. Αυτό μπορεί να γίνει με τα curtain bangs.

haircut

(Photo by Amy Sussman/Getty Images)

Μακρύ πρόσωπο 

Εάν αισθανόμαστε ότι το σχήμα του προσώπου μας είναι μακρύτερο από ένα οβάλ ο στόχος μας είναι να κάνουμε το πρόσωπό μας να μοιάζει λίγο λιγότερο μακρύ. Οι φράντζες στο πλάι είναι ένας “σίγουρος τρόπος για να μειώσουμε λίγο το μήκος του μετώπου μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: