Αυξητική στήθους χωρίς πόνο;

Μία τεχνολογία τελευταίας γενιάς υπόσχεται να χαρίσει μεγαλύτερο μέγεθος στο μαστό με λιγότερο πόνο και χρόνο ανάρρωσης.

Elle 10 Μαΐ. 12
Αυξητική στήθους χωρίς πόνο;

Αυξητική μαστού με λιγότερο πόνο, μειωμένες πιθανότητες επιπλοκών και σύντομο χρόνο αποθεραπείας υπόσχεται η τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων, η οποία εφαρμόζεται πια σε επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής.

Η συσκευή Surgitron Dual RF, αμερικανικής προέλευσης, παράγει ενέργεια και διαχωρίζει τους ιστούς -κάτι που μέχρι σήμερα γινόταν με το νυστέρι-, χωρίς όμως να προκαλείται η ίδια ποσότητα αιμορραγίας. Επιπλέον, συγκριτικά με την τεχνολογία της διαθερμίας, που επίσης χρησιμοποιείται στην αισθητική ιατρική, η θερμότητα διαχέεται 73% λιγότερο, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιούνται οι βλάβες στους ιστούς.

Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος εξηγεί: «Μέχρι τώρα οι ραδιοσυχνότητες δεν εφαρμόζονταν στην αισθητική χειρουργική. Πλέον αντικαθιστούν το νυστέρι, αλλά η διαδικασία παραμένει ίδια. Κάνουμε την τομή και βάζουμε το ένθεμα σιλικόνης στο μαστό με τη διαφορά ότι αντί για νυστέρι και διαθερμία χρησιμοποιούμε ραδιοσυχνότητες. Η τεχνολογία έχει δοκιμαστεί στο εξωτερικό, κυρίως στην Αμερική, και έχει παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια». Σύμφωνα με τον ειδικό, οι ουλές είναι εμφανώς λιγότερες, όπως το οίδημα και οι μελανιές που υπάρχουν έπειτα από μια επέμβαση αυξητικής μαστού. Η τιμή είναι 3%-5% αυξημένη συγκριτικά με την κλασική μέθοδο.
 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT