Αποτρίχωση με λέιζερ: Τα μυστικά για να έχεις λείο δέρμα στις διακοπές

Μάθε ποια είναι η νέα τεχνολογία, οι οδηγίες των δερματολόγων για να απαλλαγείς από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αλλά και τα πιο δραστικά προϊόντα.

Elle 23 Ιουν. 20
Αποτρίχωση με λέιζερ: Τα μυστικά για να έχεις λείο δέρμα στις διακοπές

Φωτογράφος: Θανάσης Κρίκης

Τις αισθητικές επεμβάσεις πολλοί τις… μισούν, το λείο, άτριχο δέρμα όμως ελάχιστοι! Η απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με λέιζερ είναι all time classic θεραπεία που γίνεται πλέον με ασφάλεια όλο το χρόνο και δεν είναι απαγορευτική το καλοκαίρι. Η νέα γενιά συσκευών ενσωματώνει διαφορετικά μήκη κύματος (λέιζερ Αλεξανδρίτη, διοδικό, Nd-Yag), στοχεύει τους θύλακες τις τρίχας σε διαφορετικά βάθη και η θεραπεία γίνεται ακόμα κι αν το δέρμα σου έχει πάρει μια μπρούντζινη λάμψη και απολαμβάνεις τα μπάνια σου στη θάλασσα. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι μετά την αποτρίχωση με λέιζερ θα εκτεθείς στον ήλιο. Θα πρέπει να φορέσεις αντιηλιακό και να αποφύγεις την έκθεση την ίδια μέρα. Επίσης, έχε υπόψη σου ότι η τριχοφυϊα δεν θα πέσει την ίδια μέρα όπως συμβαίνει με το λέιζερ Αλεξανδρίτη που καίει την τρίχα αυτόματα. Η νέα τεχνολογία δρα σε βάθος. Επίσης μια άλλη καινοτομία είναι ότι ο γιατρός μπορεί να μην χτυπήσει σημείο-σημείο τις τρίχες, καθώς υπάρχει και μια «εν κινήσει τεχνική που επιτρέπει να κάνει περάσματα της περιοχής προς αποτρίχωση πολλές φορές. Η διαδικασία, έτσι, γίνεται πιο σύντομα.

Δες εδώ πώς γίνεται η θεραπεία με τα 3 μήκη κύματος

Τα υπόλοιπα παραμένουν λίγο πολύ γνωστά για την αποτρίχωση με λέιζερ: προσφέρει το πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα απομάκρυνσης της τριχοφυΐας από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, στην πρώτη συνεδρία θα έχεις μείωση της τάξης 10-25%, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται έως 6 συνεδρίες για να μην έχουν τριχοφυΐα στην περιοχή που τους ενδιαφέρει. Η μέθοδος δεν γίνεται πάνω σε σπίλους. Επίσης, η αχίλλειος πτέρνα της είναι το ξανθό χρώμα (ακόμη δεν έχει βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση που να εξαλείφει τις ξανθές, κόκκινες και γκρίζες τρίχες) αλλά και η ορμονικής αιτιολογίας τριχοφυΐα, ειδικά στο πρόσωπο (π.χ. πιγούνι). Εκεί πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πόσες συνεδρίες θα χρειαστείς, ενώ είναι σημαντικό να συμβουλευτείς τον ενδοκρινολόγο και γυναικολόγο σου για να διερευνήσετε το θέμα, ώστε να μην ξεκινήσεις έναν ατέρμονο κύκλο θεραπειών!

Τέλος, έχε υπόψη σου και τη λεγόμενη «παράδοξη υπερτρίχωση» που επίσης παρατηρείται κάποιες φορές στα σημεία αυτά όπου οι ορμόνες παίζουν το δικό τους παιχνίδι (π.χ. πρόσωπο). Παράδοξη υπερτρίχωση είναι η εμφάνιση τριχοφυΐας σε διπλανά σημεία από εκείνα που αποτριχώθηκαν, ενώ πριν δεν υπήρχαν. Γι’ αυτό οι ειδικοί είναι προσεχτικοί να μην χτυπούν χνούδι, ενώ κάποιοι καταφεύγουν σε χρήση παγοκύστης την ώρα της συνεδρίας σε διπλανά σημεία.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: