Αλογοουρά: Ποιο στυλ σου ταιριάζει σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου

Η αλογοουρά είναι ένα από τα χτενίσματα που υιοθετούνται πολύ εύκολα. Ο μόνος κανόνας; Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπό σας.

Elle 26 Ιουν. 22
Αλογοουρά: Ποιο στυλ σου ταιριάζει σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου

Η αλογοουρά είναι ένα από τα πιο διαχρονικά και stylish χτενίσματα. Γιατί τις αγαπάμε; Αυτό το hair-look δείχνει άψογο από το πρωί ως το βράδυ και δημιουργείται σε ελάχιστα λεπτά. Ωστόσο, υπάρχει ένα ερώτημα: Ταιριάζει σε όλες; Ναι! Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρούμε το στυλ που θα αναδείξει καλύτερα τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Ποια αλογοουρά να υιοθετήσεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Όταν ακούμε τη φράση «I don’t have a ponytailed head», πρέπει πραγματικά να καταλάβουμε ότι απλά δεν έχουμε βρει την εκδοχή που ταιριάζει απόλυτα στο πρόσωπό μας. Εάν τα στρογγυλά και οβάλ πρόσωπα επωφελούνται παραπάνω από αυτό το χτένισμα, δεν σημαίνει ότι τα άλλα σχήματα προσώπου πρέπει να το εγκαταλείψουν. Ο hair expert, Gianni Coppa, αποκαλύπτει ποια αλογοουρά είναι κατάλληλη για να αναδείξει τα χαρακτηριστικά μας.

Για να απαλύνουμε τα χαρακτηριστικά ενός τετράγωνου ή/και μικρού προσώπου, βάζουμε μια ψευδώς παραμελημένη χαμηλή αλογοουρά. «Αυτό το χτένισμα θα δώσει προοπτική», λέει ο ειδικός. Το μικρό κόλπο; Αφήστε μερικές τούφες να βγαίνουν από την αλογοουρά.

Τα στρογγυλά πρόσωπα παραπέμπουν συχνά στα baby faces, Για να θηλυκοποιήσετε το beauty look mας, επιλέγουμε μια εξαιρετικά λαμπερή ψηλή αλογοουρά. Το καλύτερο;«Αυτό το χτένισμα σου επιτρέπει να επιμηκύνεις το πρόσωπο χάρη στο ύψος της αλογοουράς», εξηγεί ο hair expert.

Όσο για τα οβάλ πρόσωπα; Σε αυτή τη περίπτωση τα νέα είναι πολύ καλά. Στο συγκεκριμένο σχήμα προσώπου ταιριάζουν τα πάντα. Τουλάχιστον, όσον αφορά τις αλογοουρές. Κάπως έτσι μπορούμε να υιοθετήσουμε μοντέρνες αλογοουρές όπως μια super stylish πλεξούδα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: