Οι experts μίλησαν! Αν είσαι άνω των 40, καλύτερα να μην χρησιμοποιήσεις ξανά αυτό το beauty προϊόν

Κι όμως, ακόμα και αν δεν το περιμέναμε, αυτό το beauty item συμβάλει σημαντικά στη γήρανση της επιδερμίδας.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη Νίνα Μουσούρη
Νίνα Μουσούρη 17 Μαΐ. 22
Οι experts μίλησαν! Αν είσαι άνω των 40, καλύτερα να μην χρησιμοποιήσεις ξανά αυτό το beauty προϊόν

Με τα πόσα πολλά προϊόντα κατά της γήρανσης, που υπάρχουν εκεί έξω, αξίζει πραγματικά να κάνουμε τη beauty έρευνά μας μέχρι να βρούμε τη skincare σειρά που θα ταιριάξει άψογα στις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Ωστόσο, αφού καταλήξουμε στην ιδανική επιλογή για εμάς, περνάμε στο επόμενο στάδιο: στα προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε καθώς συμβάλουν στη γήρανση της ώριμης επιδερμίδας. Μάλιστα, κάνοντας την αναζήτησή μας, ένα από αυτά τα beauty items, μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη. Ποιο είναι; Καθώς η δερματολόγος, Amelia Damse DO, MPH, FAAD, FASDS of Oceans Dermatology, μίλησε για τα προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να χρησιμοποιούν οι γυναίκες άνω των 40 ετών, τόνισε πως στα μαντηλάκια του ντεμακιγιάζ, βρίσκονται τα περισσότερα συστατικά που πρέπει να αποφεύγονται σε αυτό το ηλικιακό στάδιο.

Μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Μπορεί να έχετε εκπλαγεί και εσείς, τώρα που ακούτε ότι τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι στην πραγματικότητα ένα από τα χειρότερα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο δέρμα σας, ωστόσο, είναι γεγονός ότι αυτό το beauty item καθαρισμού μπορεί να επηρεάσει ιδιαίτερα τη γήρανση της επιδερμίδας στις γυναίκες άνω των 40 και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του.

Shot of an attractive young woman cleansing her face with a wipe in front of the bathroom mirror

Η Damse λέει ότι το πρόβλημα με τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι το γεγονός ότι περιέχουν αλκοόλ και ένα μείγμα από διάφορους χημικούς καθαριστικούς παράγοντες που ως σκοπό έχουν να καθαρίσουν σε βάθος το δέρμα. Ναι, μπορεί να είναι πολύ δραστικά στο καθαρισμό, αλλά τελικά έχουν το «κόστος» τους για την όψη της επιδερμίδας. «Ενώ το αλκοόλ είναι εξαιρετικά αντισηπτικό, τείνει να αφυδατώνει το δέρμα αφαιρώντας του τα αιθέρια έλαια, ενώ μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ερεθισμό», εξηγεί η Damse.

Αυτά τα φυσικά έλαια είναι απαραίτητα για την υγεία και την προστασία της επιδερμίδας μας. Το να υποβάλλουμε το δέρμα μας στα «σκληρά» συστατικά, που βρίσκονται στα περισσότερα μαντηλάκια καθαρισμού, θα κάνει τελικά περισσότερο κακό παρά καλό. Έτσι, η Damse σημειώνει ότι αυτά τα μαντηλάκια όχι μόνο στεγνώνουν το δέρμα μας, αλλά οδηγούν επίσης σε περαιτέρω ερεθισμό «διασπώντας το πρωτεϊνικό/λιπιδικό στρώμα που επιτρέπει στα κύτταρα του δέρματος να κολλήσουν μεταξύ τους και καταστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο τελικά τον φραγμό του δέρματος». Σε καμία περίπτωση δεν το θέλουμε αυτό!

Η αφυδάτωση και ο ερεθισμός είναι από μόνα τους δύο ζητήματα, που θέλουμε να αποφύγουμε γιατί οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στην επιδερμίδα μας είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Η Damse σημειώνει ότι η ξηρότητα και ο ερεθισμός που προκαλούνται από τα μαντηλάκια καθαρισμού «μπορούν πραγματικά να επιταχύνουν και να τονίσουν την εμφάνιση των ρυτίδων, αλλά και να κάνουν το δέρμα να φαίνεται θαμπό και ξηρό». Έτσι, εάν θέλετε να μειώσετε τα σημάδια γήρανσης αντί να τα κάνετε πιο ορατά, πιθανότατα είναι καλύτερο να ακολουθήσετε έναν άλλο δρόμο όταν πρόκειται για το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας.

Ευτυχώς, η Damse προσφέρει μια ασφαλέστερη και λιγότερο ερεθιστική εναλλακτική λύση από τα μαντηλάκια του ντεμακιγιάζ: προϊόντα καθαρισμού με βάση το λάδι και το νερό. «Ένα καθαριστικό με βάση το λάδι ή ένα μικκυλιακό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διασπάσει πρώτα τα προϊόντα μακιγιάζ τη βρωμιά και τα υπολείμματα. Αυτό το step στη συνέχεια μπορεί να να ακολουθηθεί από ένα απαλό καθαριστικό με βάση το νερό για την απόλυτη εμπειρία καθαρισμού του δέρματος »,τονίζει η ίδια.

Τέλος, σύμφωνα με την δερματολόγο πρέπει πάντα να θυμάστε να ενυδατώνετε το δέρμα για να είναι και να δείχνει υγιές. Αυτό το βήμα θα αναπληρώσει την υγρασία που αφαιρέθηκε από το δέρμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: