Αντηλιακά: Μύθοι και αλήθειες που (ίσως) δεν ξέρεις

Όλα όσα δεν γνωρίζεις για τα αντηλιακά!

ELLE Team 29 Ιουν. 22
Αντηλιακά: Μύθοι και αλήθειες που (ίσως) δεν ξέρεις

Ο υδράργυρος έχει εκτοξευθεί στα ύψη τις τελευταίες μέρες και η μοναδική λύση για να δροσιστούμε είναι να επισκεφτούμε φυσικά κάποια κοντινή παραλία. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια είναι η ανανέωση του αντηλιακού μας, καθώς η πολύωρη έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία εγκυμονεί κινδύνους.

Ο κίνδυνοι από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο

Από το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας η υπεριώδης ακτινοβολία είναι αυτή που ασκεί κυρίως επίδραση στο δέρμα του ανθρώπου. Περιλαμβάνει την UVB, υπεύθυνη κυρίως για καρκινογένεση, την UVA, υπεύθυνη για φωτογήρανση και την UVC, η οποία όμως απορροφάται από το όζον. Πρόσφατες μελέτες καταδεικνύουν και τον ρόλο της υπέρυθρης ακτινοβολίας (που μετατρέπεται σε θερμότητα) στη φωτογήρανση. Μάθετε λοιπόν στη συνέχεια ποιοι είναι οι μύθοι που υπάρχουν σχετικά με τη χρήση της αντηλιακής κρέμας, αλλά και τι αληθεύει!

Αντηλιακό: Μύθοι και αλήθειες που δεν ξέρετε

Πρώτος μύθος

Χρησιμοποιώ αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, άρα μπορώ να απολαμβάνω τον ήλιο για πολλή ώρα χωρίς να ανησυχώ.

Η εξέταση του δείκτη προστασίας γίνεται σε ειδικά εργαστήρια, όπου οι συνθήκες είναι οι ιδανικές, ενώ γίνεται χρήση και εφαρμογή της σωστής ποσότητας αντηλιακού με τον κατάλληλο τρόπο. Οι πραγματικές συνθήκες στο εξωτερικό περιβάλλον όμως διαφέρουν πολλές φορές.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βάζουν την επιθυμητή ποσότητα αντηλιακού, ιδρώνουν, σκουπίζονται με την πετσέτα, βρέχονται, με αποτέλεσμα ο τελικός δείκτης προστασίας να είναι στην πραγματικότητα μειωμένος.

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 ή 50, να το ανανεώνετε κάθε μία ώρα και να εφαρμόζετε επαρκή ποσότητα κρέμας, ειδικά εφόσον έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.

Διάβασε τους υπόλοιπους μύθους αλλά και μερικές αλήθειες στο bestofyou.gr

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: