Menu

Αρώματα σαν έργο τέχνης

Η εκλεπτυσμένη ευωδιά που αναδίδουν τα ελιξίρια του brand Kilian διατηρείται ανεξίτηλη στο μυαλό μας.

Ο Kilian Hennessy, προερχόμενος από μια γενιά δημιουργών κονιάκ που ήταν πρωτοπόροι στην πολυτέλεια, αποφάσισε να πάρει τη σκυτάλη της οικογενειακής παράδοσης. Η δημιουργία ενός νέου brand αρωμάτων, ήταν σίγουρα μία πρόκληση για να χαράξει το δικό του μονοπάτι και να αφήσει το στίγμα του. Η φιλοδοξία του; Nα αντικατοπτρίσει την ξεχωριστή προσωπικότητά του και παράλληλα να επιτύχει μια τέλεια συμφωνία μεταξύ κομψότητας και ασυμβίβαστης πολυτέλειας μέσα από ένα αρωματικό ταξίδι.
Μυήθηκε στην τελετουργία του κονιάκ περνώντας πολύτιμο χρόνο στα οικογενειακά κελάρια στο Cognac της Γαλλίας. Μελέτησε και κατανόησε καλύτερα όσα είχε μάθει στα παιδικά του χρόνια για τα δρύινα βαρέλια, αλλά και το περίφημο «part des anges» (μερίδιο των αγγέλων), σχετικά με αυτή τη μαγική απελευθέρωση αλκοόλ κατά τη διαδικασία ωρίμανσης των κονιάκ. Στη συνέχεια άρχισε να εκπαιδεύεται με τις κορυφαίες «μύτες» της αρωματοποιίας και να συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους οίκους αρωμάτων.

Ο Kilian επαναπροσδιορίζει τα πολυτελή χειροποίητα αρώματα με έναν μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο καθώς η δημιουργική διαδικασία του, ξεκινά με τη παραδοχή: «Το Άρωμα σαν Τέχνη». Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δημιουργεί απροσδόκητα προϊόντα, τα οποία ενσαρκώνουν τη διαχρονική πολυτέλεια και είναι άκρως εκλεπτυσμένα.

“Ένα άρωμα πρέπει να είναι μια τέλεια ιστορία, πολύ πριν γίνει μια όμορφη οσφρητική αρμονία. Ένας σκηνοθέτης πρώτα γράφει το σενάριο και μετά ξεκινάει την παραγωγή… Έτσι ακριβώς ανέπτυξα και εγώ την κάθε συλλογή. Επιλέγω να ονομάσω κάθε άρωμα με έναν «τίτλο» και έναν «υπότιτλο», εκφράζοντας την ιδέα ότι κάθε μυρωδιά είναι η αρχή μιας αληθινής ιστορίας, μιας ιστορίας που δεν έχει ακόμα ειπωθεί. Όλα μου τα αρώματα είναι για άνδρες και γυναίκες. Δημιουργώ αρώματα τα οποία εκφράζουν το συναίσθημα που εμπνέει ο τίτλος τους. Τίποτα δεν με ενδιαφέρει περισσότερο από το να αναπαράγω αυτήν την αλήθεια.”

Ο στόχος του είναι να αιχμαλωτίσει την πολυτέλεια και να την κάνει να διαρκεί. Το άρωμα όμως έχει εγγενώς άυλη διάσταση γι’ αυτό η έμφαση που δίνει στην ικανοποίηση της όρασης είναι τόσο περίτεχνη και μεταφράζεται τόσο στο μπουκάλι όσο και στις θήκες, τις κασετίνες και τα luxury clutches που συνοδεύουν τα αρώματα, επισφραγίζοντας τη μετάβαση στο πραγματικό.
Όταν ο Kilian μιλάει για τα αρώματά του, θα «κάνει» τυχαίες λογοτεχνικές ή κινηματογραφικές αναφορές, ή μνείες από διέγερση των αισθήσεων της γεύσης, της όρασης, σαν να δούλευε συνεχώς σε αυτό το σύστημα αναφοράς. Αυτό είναι το μονοπάτι που οδηγεί στα αρώματά του, που η έμπνευσή τους πηγάζει από αυτό που μας κάνει καλύτερους: ένα μουσείο, η εργασία ενός σκηνοθέτη ή συνθέτη, μια βραδινή έξοδος, η γαστρονομία, μία εξέχουσα προσωπικότητα.

Μόλις επτά χρόνια από την έναρξή του, ο κόσμος του Kilian περιλαμβάνει συνολικά 27 αρώματα, που εκτείνονται σε 5 διαφορετικές συλλογές αρωμάτων: “L’Oeuvre Noire”, “Arabian Nights”, “Asian Tales”, “In The Garden Of Good And Evil” και “Addictive State of Mind”. Μία από τις εμβληματικές δημιουργίες του αποτελεί το άρωμα Good Girl Gone Bad. Στις νότες κορυφής του ξεχωρίζουν το γιασεμί, ο οσμανθός και το τριαντάφυλλο, οι οποίες μπλέκονται με νάρκισσο, κεχριμπάρι και κέδρο αποκαλύπτοντας έναν φλόραλ και παράλλληλα αισθησιακό χαρακτήρα. Αφέσου στη μαγεία του.