Menu

Μπικίνι χωρίς ατέλειες: 6 λύσεις για την κυτταρίτιδα

Ποια είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για να νικήσουμε το μεγαλύτερο εχθρό κάθε γυναίκας; Μία γυμνάστρια και πέντε γιατροί προτείνουν λύσεις για να εξαφανίσουμε την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε πολλούς παράγοντες: στις ορμόνες, την κακή μικροκυκλοφορία του αίματος, την κατανάλωση λιπαρών, αλλά και την απουσία άσκησης από την καθημερινότητά μας. Τι κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε;

1) Η γυμναστική: Η φυσική δραστηριότητα ενισχύει την αιμάτωση τοπικά και βοηθά να αποβληθούν οι τοξίνες από τον οργανισμό. Όπως τονίζει η Ελένη Καραφωτάκη, επιστήμονας φυσικής αγωγής, personal trainer, η γυμναστική, συνδυαστικά με διατροφή και κατανάλωση άφθονου νερού παίζουν σημαντικό ρόλο στον περιορισμό της κυτταρίτιδας: «Στο θέμα της γυμναστικής θα πρότεινα στις γυναίκες να κάνουν διάδρομο και ασκήσεις για τα πόδια, όπως άρσεις ποδιών και λεκάνης, απαγωγούς και ημικαθίσματα».

2) Η μεσοθεραπεία: «Στην κυτταρίτιδα χρειάζονται αρκετές συνεδρίες» επισημαίνει η δερματολόγος Έλενα Τασούλα και συνεχίζει: «Προσωπικά εφαρμόζω ενέσιμη μεσοθεραπεία με ουσίες που διαφοροποιούνται ανάλογα με το στάδιο της κυτταρίτιδας. Για παράδειγμα, αν είναι πρώτου βαθμού, θα χρησιμοποιήσω εκχύλισμα αγκινάρας και καρνιτίνη. Αν όμως είναι βαθιά και οιδηματώδης, θα καταφύγω στη φωσφατιδυλοχολίνη, την οποία εγχέω σε βάθος για να γίνει λιποδιάλυση, και στην καρνιτίνη και το οργανικό πυρίτιο, που εγχέω πιο επιφανειακά. Ακόμα, θεωρώ ότι είναι αποτελεσματικό να κάνει κανείς διάδρομο και wrapping, δηλαδή να τυλίγει με μια ζελατίνα την περιοχή των γλουτών αφού πρώτα έχει εφαρμόσει κάποια λιπολυτική κρέμα». Αν το πρόβλημα είναι ήπιο, ίσως χρειαστούν 4-5 συνεδρίες, ενώ, αν είναι προχωρημένο, γύρω στις 10. Το κόστος μίας συνεδρίας κυμαίνεται στα € 100.

3) Η συνδυαστική θεραπεία: Η δερματολόγος Μαρία Μαυρίδου προτείνει: «Αυτό που έχω δει προσωπικά να λειτουργεί είναι ένας συνδυασμός μεσοθεραπείας και μονοπολικών ραδιοσυχνοτήτων. Στη μεσοθεραπεία εγχέουμε με ενέσεις συσφιγκτικά, λιπολυτικά και αγγειοτονωτικά συστατικά, όπως καφεΐνη και καρνιτίνη. Από την άλλη, οι ραδιοσυχνότητες προσφέρουν σύσφιγξη και βοηθούν στη λιποδιάλυση». Σύμφωνα με τη γιατρό, ένα τέτοιο πρόγραμμα διάρκειας δύο μηνών περιλαμβάνει γύρω στις 8 συνεδρίες μεσοθεραπείας και 4 με ραδιοσυχνότητες. Το κόστος είναι € 130 (μεσοθεραπεία) και € 250 (ραδιοσυχνότητες). Όσο για το τι κάνει η ίδια; «Όλα τα παραπάνω και τένις, όποτε έχω χρόνο. Γενικά η αερόβια γυμναστική βοηθά πολύ». Πληροφορίες: Νεότις, τηλ.: 210 3211100.

4) Ενέσεις λιποδιάλυσης: Ποια μη επεμβατική λύση προτείνει μια πλαστικός χειρουργός; Η Βίλλυ Ροδοπούλου απαντά: «Προσωπικά έχω δει ότι οι ενέσεις με καθαρή φωσφατιδυλοχολίνη έχουν αποτέλεσμα. Την προτιμώ καθαρή και όχι συνδυαστικά με βιταμίνες και άλλες ουσίες, γιατί μπορώ να ελέγξω η ίδια την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσω». Τις πρώτες μέρες μετά τη θεραπεία υπάρχουν οίδημα και μελανιές, τα οποία υποχωρούν. Τι κάνει η ίδια στον εαυτό της; Όλα τα παραπάνω, μαζί με λεμφικό μασάζ. Το κόστος μίας συνεδρίας ενέσιμης λιπόλυσης κυμαίνεται στα € 250. Ο κύκλος συνεδριών περιλαμβάνει 3 θεραπείες, μία ανά δεκαπέντε μέρες.

5) Λεμφικό μασάζ και μεσοθεραπεία: «Για να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα, απαιτείται ένας συνδυασμός θεραπειών» τονίζει η πλαστικός χειρουργός Έφη Σαρακηνού. «Προσωπικά βλέπω ότι βοηθά η ενέσιμη μεσοθεραπεία με λιπολυτικές ουσίες συνδυαστικά με το μασάζ LPG της Endermologie. Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιώ ουσίες όπως θεοφιλίνη, καφεΐνη, λεκιθίνη σόγιας κ.λπ., οι οποίες προκαλούν λιποδιάλυση, και στη δεύτερη, που μπορεί να γίνει στην ίδια επίσκεψη, χρησιμοποιώ μηχανικό, λεμφικό μασάζ που γίνεται με κυλίνδρους. Αυτή η προσέγγιση βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών». Οι συνεδρίες με το LPG ξεκινούν από 8 (για ένα ήπιο πρόβλημα) και μπορεί να φτάσουν τις 20. Από την άλλη, οι συνεδρίες μεσοθεραπείας που θα χρειαστούν είναι 6-8. Κόστος: Από € 50 (LPG) έως € 400 (οι 6-8 συνεδρίες μεσοθεραπείας). Όσο για το τι κάνει η ίδια; «Αποφεύγω την κατανάλωση καφέ και είμαι χειμερινή κολυμβήτρια. Βοηθά πολύ το κολύμπι με βατραχοπέδιλα».

6) Λεμφικό μασάζ, υπέρηχοι και ραδιοσυχνότητες: Ο πλαστικός χειρουργός Παναγιώτης Σάνδρης επισημαίνει: «Από όλα όσα έχω δοκιμάσει, βλέπω ότι το πιο δραστικό είναι ο συνδυασμός μιας θεραπείας με το CoaxMed (συσκευή που συνδυάζει υπερήχους και ραδιοσυχνότητες) και το LPG. Αν μια γυναίκα κάνει 3-4 συνεδρίες με CoaxMed και 8 με LPG θα πάει πολύ καλά. Η πρώτη ρευστοποιεί το λίπος και, από την άλλη, το LPG κάνει λεμφική παροχέτευση, δηλαδή βοηθά στην απομάκρυνσή του. Το κόστος ξεκινά από € 40 (LPG) και φτάνει έως € 200 (CoaxMed). Πληροφορίες: LaserMed, τηλ.: 210 7223222.