Candy-Candy

Φέτος υποκύψαμε στη γοητεία τους όσο ποτέ άλλοτε. Η βανίλια, η καραμέλα και άλλα λαχταριστά συστατικά εισβάλλουν στα νέα ελιξίρια και εμείς απλώς δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε!
 

Elle 10 Δεκ. 11
Candy-Candy

Έχει τύχει να μυρίσετε ένα άρωμα που σας άνοιξε την όρεξη; Υπάρχουν πολλά από αυτά και είναι πλούσια σε «θερμίδες» ευωδιάς, τις οποίες θα δεχτείτε ευχαρίστως, γιατί μπορούν να σας χορτάσουν χωρίς τύψεις! Έτσι, αυτήν τη σεζόν οι γλυκές αρωματικές δημιουργίες αποκτούν περίοπτη θέση στο μπουντουάρ σας.
Μάθετε γιατί:

Είναι το καλύτερο τονωτικό
Γνωρίζετε ότι τα γλυκά αρώματα, σύμφωνα με μελέτες, χαρίζουν ενέργεια, ενώ σας κάνουν να νιώθετε σωματική και πνευματική ευεξία; Μην παραξενευτείτε, λοιπόν, αν ξαφνικά η μύτη σας «γοητευτεί» από την juicy μυρωδιά, την οποία ο Thierry Mugler αποφάσισε να αιχμαλωτίσει στην καινούρια αρωματική συλλογή του.

Εκφράζουν νοσταλγία
H αγαπημένη μυρωδιά της βανίλιας, για παράδειγμα, σας ταξιδεύει στα παιδικά σας χρόνια και σας φέρνει στο μυαλό το ευωδιαστό κέικ της γιαγιάς ή το παγωτό με άρωμα βανίλια που λατρεύατε όταν ήσασταν μικρές… Σε κάθε περίπτωση, οι γλυκές νότες αποτυπώνονται εύκολα στη μνήμη σας και παραμένουν ζωντανές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Λειτουργούν ως αγχολυτικό
Έχει αποδειχτεί και επιστημονικά ότι τα ευχάριστα αρώματα μειώνουν το στρες, καθώς επίσης χαλαρώνουν και βελτιώνουν τη διάθεσή σας. Παράλληλα απομακρύνουν από την καθημερινότητά σας την ένταση και τη νευρικότητα. Με λίγα λόγια, αποτελούν την πιο απενοχοποιημένη σας εξάρτηση!

Συμμαχούν στη δίαιτα!
Αν θέλετε να διαγράψετε τα γλυκά από το καθημερινό μας διαιτολόγιο υπάρχει τρόπος. Αντί να τα γευτείτε, μπορείτε απλώς να… ψεκαστείτε με αυτά! Η ευωδιά των αρωμάτων αρκεί για να ικανοποιήσει την όρεξή σας για γλυκό, βοηθώντας σας με αυτό τον τρόπο να χάσετε τα περιττά κιλά.

Ξέρατε ότι όλα τα αρώματα έχουν σχεδόν τις ίδιες νότες; Το μυστικό που τα διαφοροποιεί είναι ο μεταξύ τους συνδυασμός. Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει όσες πρωταγωνιστούν φέτος:

Βανίλια, πραλίνα, καραμέλα
Θυμίζουν γαλλική parisserie και αφήνουν μια διακριτική, λαχταριστή «gourmet» μυρωδιά. Αντιπροσωπευτικό δείγμα αποτελεί η ανανεωμένη έκδοση του Hypnotic Poison του Dior. H βανίλια αναμειγνύεται με την καραμέλα, δημιουργώντας την πιο γλυκιά αποπλάνηση… Στην ίδια λογική, το Prada Candy του ομώνυμου οίκου, πλούσιο σε ζεστές πινελιές καραμέλας, βανίλιας και μελιού, αποτελεί μια… gourmet πρόταση, που είναι σκέτος πειρασμός!

Kόκκινα φρούτα
Η ευωδιά των «απαγορευμένων» καρπών του δάσους σάς μεταφέρει στις σελίδες των παραμυθιών! Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί το Daisy του Marc Jacobs, με καρδιά που μυρίζει άγρια φράουλα. Ένα ακόμα μεθυστικό ελιξήριο είναι το Amor Amor Forbidden Kiss του Cacharel, που έχει ως βάση το κασίς (είδος φραγκοστάφυλλου). Οι φρουτώδεις αυτές νότες δένουν αρμονικά και με άλλα στοιχεία. Στην περίπτωση του Snow Princess της Nina Ricci η πραλίνα «παντρεύεται» με τη βανίλια, δημιουργώντας ένα άκρως αισθησιακό άρωμα.

Στα κίτρινα
Φρούτα κίτρινα στο εσωτερικό τους, όπως δαμάσκηνο, ροδάκινο, περγαμόντο και λεμόνι αναζωογονούν και τονώνουν. Το Gucci Guilty Intense αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις χάρη στο μεθυστικό του κοκτέιλ από ιταλικό λεμόνι, λεβάντα και κόλιαντρο. Τα άνθη λεμονιάς πρωταγωνιστούν και στο Acqua di Gioia του Giorgio Armani. Την ίδια συνταγή ακολουθεί και το Esprit D'Oscar του Oscar De La Renta, το οποίο χάρη στη σπινθηροβόλα σύνθεσή του από σισιλιάνικο λεμόνι και περγαμόντο παραπέμπει σε δροσιστικό smoothie. Αν, πάλι, αναζητάτε κάτι φρέσκο και πολύ θηλυκό, η νέα έκδοση του Forbidden Euphoria του Calvin Klein, από άνθος ροδακινιάς, δημιουργεί ακριβώς αυτήν τη μαγική αίσθηση ευφορίας που πρεσβεύει το όνομά του.

Green juice
Το πράσινο μήλο, αλλά και το σύκο δεν χρησιμοποιούνται συχνά από τους αρωματοποιούς. Όταν όμως γίνουν το βασικό συστατικό  της σύνθεσης ενός αρώματος, το αποτέλεσμα ξεχωρίζει αφού αποπνέουν σπιρτάδα και ζωντάνια. Άλλωστε, η ανάλαφρη μυρωδιά τους είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν ιδιαίτερη απήχηση στις νεαρές ηλικίες. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το αναζωογονητικό Eau de Prep Tommy Girl του Tommy Hilfiger με πράσινο μήλο, που επιβάλλεται να έχει κάθε κορίτσι με preppy style, αλλά και το Womanity της χριστουγεννιάτικης συλλογής Metamorphoses, με βάση το σύκο, του Thierry Mugler.
 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: