Δύο ασιατικές skincare τεχνικές για θεϊκή επιδερμίδα

Αυτές οι ασιατικές skincare τεχνικές θα δώσουν extra boost στην επιδερμίδα σου.

Νίνα Μουσούρη 28 Ιαν. 23
Δύο ασιατικές skincare τεχνικές για θεϊκή επιδερμίδα

Όσα skincare μυστικά και τεχνικές και αν γνωρίζουμε, πάντα θα αναζητούμε παραπάνω και ειδικά αν προέρχονται από γυναίκες που έχουν super λαμπερή επιδερμίδα, τότε αυτός είναι ένας extra λόγος για να τις εντάξουμε αμέσως στη ρουτίνα ομορφιάς μας. Έτσι οι Ασιάτισες, ανήκουν, χωρίς αμφιβολία, σε αυτή τη κατηγορία αφού φημίζονται για το απίστευτα καθαρό, λείο και λαμπερό δέρμα τους. Ποιες είναι, λοιπόν, οι δύο αγαπημένες μας ασιατικές skincare τεχνικές που μάθαμε από εκείνες και έχουν θεαματικά αποτελέσματα για τη φροντίδα της επιδερμίδας; Κράτα σημειώσεις…

Gua Sha

Φυσικά, θα ξεκινήσουμε με το Gua Sha το οποίο έχει τις ρίζες του αρκετά χρόνια πίσω στη Κίνα. Ουσιαστικά αυτή η beauty τεχνική αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία που θέλει την ομορφιά και την ευεξία να είναι στενά συνδεδεμένες. Ο τρόπος ζωής και η φυσική κατάσταση επηρεάζει και την επιδερμίδα μας. Έτσι, όταν μιλάμε για το Gua Sha, αναφερόμαστε σε ένα skincare μασάζ που ως στόχο έχει να τονώσει την επιδερμίδα και να μας αναζωογονήσει γενικότερα. Γίνεται, χρησιμοποιώντας ένα λείο, επίπεδο εργαλείο (μπορεί να είναι νεφρίτης, χαλαζίας ή ακόμα και ανοξείδωτος χάλυβας) και αυτή τη στιγμή αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής τρόπος για να εξαφανίσουμε το  πρήξιμο και να κάνουμε το δέρμα μας πιο λείο και ανασηκωμένο. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το απαραίτητο beauty item και λίγα λεπτά για να τα αφιερώσουμε στον εαυτό μας και μόνο.

Cupping

To cupping ή αλλιώς η θεραπεία βεντούζας, μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει γίνει viral στο TikTok, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια και προέρχεται από την αρχαία Κίνα.Ωστόσο εμείς ως τώρα γνωρίζαμε τις βεντούζες για το σώμα όπου είναι η πρακτική της απορρόφησης του οξυγόνου από μικρά κύπελλα (συνήθως με φωτιά) που τοποθετούνται στο σώμα, αφήνοντας την αρνητική πίεση να φέρει αίμα στην περιοχή, κάτι που έχει πολλά οφέλη. Η βελτίωση της κυκλοφορίας, η ανακούφιση του χρόνιου πόνου και η επιτάχυνση της αποκατάστασης των μυών, είναι μόνο μερικά από αυτά.

Όσον αναφορά, όμως το Cupping στο πρόσωπο ή αλλιώς τις βεντούζες συνήθως ασκούνται με μαλακά πλαστικά κύπελλα, για να αποφευχθεί η υπερβολική πίεση ή η άσκηση δύναμης στο δέρμα. Αυτή η skincare τεχνική βελτιώνει την κυκλοφορία για να απολαύσουμε μια φρέσκια όψη, γεμάτη λάμψη. Επιπλέον το Cupping γεμίζει τις λεπτές γραμμές, προάγει τη λεμφική αποστράγγιση και ενθαρρύνει την επούλωση της ακμής.

Cover photo: IMAXtree

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: