Είναι καλό να κόβουμε τα πετσάκια στο μανικιούρ;

Κάναμε την beauty έρευνά μας και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Elle 31 Ιουλ. 22
Είναι καλό να κόβουμε τα πετσάκια στο μανικιούρ;

Για εμάς τις beauty addicts, είναι αλήθεια πως μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις είναι όταν ανανεώνουμε το μανικιούρ μας. Ναι, ανεξάρτητα από το τι nail trend θα επιλέξουμε, είτε ένα απαλό βερνίκι νυχιών, είτε κάτι πιο funky το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Με τα πετσάκια, όμως, τι κάνουμε; Πρέπει να τα κόβουμε; Καθώς οι απόψεις διίστανται αποφασίσαμε να κάνουμε την έρευνά μας για βρούμε την απάντηση.

μανικιούρ
Beautiful hands on the white towel

Τελικά τι ισχύει; Είναι κακό να κόβουμε τα πετσάκια;

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα πετσάκια δεν είναι απλώς ένα επιπλέον δέρμα που προεξέχει. Αυτός ο ιστός που πλαισιώνει το νύχι μας εξυπηρετεί ορισμένες σημαντικές λειτουργίες. «Η επιδερμίδα είναι ο φυσικός προστατευτικός φραγμός του νυχιού», εξηγεί η Δρ Dana Stern, M.D., δερματολόγος και ειδικός στα νύχια. Βρίσκεται εκεί για να κρατά μακριά την υγρασία και τους οργανισμούς που ενδεχομένως προκαλούν προβλήματα. «Όταν αυτός ο φραγμός αφαιρεθεί ή στεγνώσει και αφυδατωθεί, τίθεται σε κίνδυνο και τότε το νερό και η υγρασία μπορούν να εισέλθουν στα νύχια προκαλώντας κάθε είδους προβλήματα», λέει η Stern. Μάλιστα τα προβλήματα στα νύχια μπορούν να εμφανιστούν ως αποχρωματισμό, λευκές κηλίδες ή εξογκώματα.

Πώς να φροντίσουμε με ασφάλεια τα πετσάκια μας

Αντί να τα κόψουμε, η Stern συμβουλεύει να τα σπρώξουμε απαλά προς τα πίσω. Μάλιστα το ζεστό νερό βοηθά να μαλακώσει η επιδερμίδα και μπορούμε πιο εύκολα να σπρώξουμε τα πετσάκια, δίχως να τραυματίσουμε το δέρμα μας. Γενικότερα, όπως καταλαβαίνεις, η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική.

Γι’ αυτό εφαρμόζουμε το αγαπημένο μας έλαιο για την επιδερμίδα, ή ενυδατική κρέμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, όπως ακριβώς κάνουμε με την κρέμα του προσώπου μας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: