Έλαιο υπποφαούς: Η αποτελεσματική του δράση στη skincare ρουτίνα μας

Κι όμως τα benefits είναι πολλά για την επιδερμίδα μας.

14 Ιουλ. 22
Έλαιο υπποφαούς: Η αποτελεσματική του δράση στη skincare ρουτίνα μας

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση , το έλαιο ιπποφαούς δεν προέρχεται στην πραγματικότητα από τα βαθιά νερά. Η αλήθεια είναι ότι εξάγεται από τα μούρα, τα φύλλα και τους σπόρους του φυτού ιπποφαές, που είναι ένας μικρός θάμνος που φύεται στη βόρεια Ευρώπη και σε ορισμένα μέρη της Ασίας.

Γνωστό για τα μικρά, πράσινα λουλούδια και τα όμορφα πορτοκαλί μούρα του, έχει χρησιμοποιηθεί για τις θεραπευτικές του ιδιότητες για χιλιάδες χρόνια σε αρχαία συστήματα υγείας όπως η Αγιουρβέδα και η παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM).

Τα οφέλη του έλαιο από το ιπποφαές

Το λάδι που εξάγεται από το φυτό ιπποφαές είναι γεμάτο με συστατικά που αγαπούν το δέρμα, εξ ου και η χρήση του σε πολλά προϊόντα ομορφιάς. Ποια είναι τα benefits;

Αποτελεσματική ενυδάτωση

Πρώτο και πολύ σημαντικό, όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα φυτικά έλαια, είναι ένα εξαιρετικό ενυδατικό στοιχείο για το δέρμα, το οποίο ο αισθητικός γιατρός Dr Usman Qureshi αποδίδει στο γεγονός ότι περιέχει λινολεϊκό οξύ. «Το λινολεϊκό οξύ βρίσκεται φυσικά στο σμήγμα και επομένως μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων υγρασίας και γενικά στην ενυδάτωση», μας εξηγεί ο ειδικός.

skincare

Ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Αν θέλουμε να αποκτήσουμε φυσική λάμψη, το λάδι ιπποφαούς μπορεί κάλλιστα να γίνει ο ιδανικός σύμμαχος. «Τα μούρα από το φυτό ιπποφαές περιέχουν στην πραγματικότητα έως και 12 φορές την ποσότητα βιταμίνης C που υπάρχει στα πορτοκάλια», τόνισε ο Δρ Qureshi. «Αυτό το κάνει εξαιρετικό συστατικό για να φωτίζει το δέρμα και να εξομαλύνει τυχόν μελάγχρωση ή κηλίδες που δημιουργούνται με το πέρασμα του χρόνου», πρόσθεσε.

Βελτιώνει την υφή του δέρματος

Μπορεί επίσης να βοηθήσει όσον αφορά τη βελτίωση της υφής του δέρματος, την ενίσχυση της ελαστικότητας και την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. «Το ζεστό πορτοκαλί χρώμα του οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε καροτενοειδή που ενισχύει το σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης», εξήγησε η Elizabeth King, ειδικός στην περιποίηση της επιδερμίδας και ολιστική θεραπεύτρια προσώπου. Μάλιστα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που σταματά τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες (η κύρια αιτία γήρανσης του δέρματος).

Αντιφλεγμονώδης δράση

Αυτό το συστατικό βοηθάει επίσης και σε συγκεκριμένες δερματικές παθήσεις: «Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, πολλά προβληματικά δερματικά προβλήματα μπορούν να ανακουφιστούν από το έλαιο ιπποφαούς, για παράδειγμα, έκζεμα, ψωρίαση και ροδόχρους ακμή». Αυτό οφείλεται στις φυτοστερόλες, μια φυτική ένωση με αντιφλεγμονώδη δράση που μειώνει το πρήξιμο και την ερυθρότητα που σχετίζονται με αυτές τις δερματικές ανησυχίες.

Όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να επωφεληθούν από το έλαιο ιπποφαούς, ωστόσο ορισμένες από τις φόρμουλες που χρησιμοποιούν λάδι ιπποφαούς μπορεί να μην ταιριάζουν σε όλους.

«Μερικές φορές χρησιμοποιείται σε πιο παχύρρευστες κρέμες ή λοσιόν που μπορεί να μην είναι κατάλληλες για άτομα με λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα», επισημαίνει ο Δρ Qureshi.

Ωστόσο, το αγνό έλαιο ιπποφαούς ή οι φόρμουλες σε συνδυασμό με άλλα μη φαγεσωρογόνα έλαια είναι ιδανικά ακόμα και για το λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα. Εφαρμόστε κατευθείαν στο δέρμα ή προσθέστε μερικές σταγόνες στην αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα για να ενισχύσετε τις δυνάμεις της. Ιδανικά χρησιμοποιήστε το το πρωί πριν από τον δείκτη προστασίας ή ως το τελευταίο βήμα μιας βραδινής ρουτίνας.

Shopping List:

skincare

Έλαιο προσώπου, 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil, The Ordinary.

skincare

Έλαιο προσώπου, Phoenix, Herbivore.

skincare

Έλαιο προσώπου, Honey Grail, Farmacy.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: