Menu

Επίπεδη κοιλιά χωρίς χειρουργείο

Γυμναστική, σωστή διατροφή, αλλά και ραδιοσυχνότητες: οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για να απαλλαγούμε από το ...σωσίβιο.

Η λιποαναρρόφηση δεν κάνει θαύματα για το τοπικό πάχος αν συνεχίζουμε να τρώμε χωρίς να προσέχουμε και να λατρεύουμε τα λιπαρά, ενώ δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις παχυσαρκίας. Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε επεμβατικές μεθόδους. Αρκεί να υιοθετήσουμε ένα υγιεινό λαϊφστάιλ. Επιπλέον διάφορες τεχνικές στην αισθητική ιατρική  φροντίζουν το σώμα μας και μας βοηθούν να φτάσουμε γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

1) Κάντε ασκήσεις: Το όνειρό μας μπορεί να είναι οι γραμμωμένοι κοιλιακοί, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως επίπεδη κοιλιά και τοπικό πάχος δεν συμβαδίζουν! Γι' αυτό, αν θέλουμε να απαλλαγούμε από το σωσίβιο, πρέπει να… ιδρώσουμε και να προσέξουμε τη διατροφή μας. Όπως εξηγεί ο επιστήμονας φυσικής αγωγής Στέφανος Καζανόβας, μια καλή αρχή είναι να συνδυάζουμε τις εξής ασκήσεις τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα: Ξεκινάμε και ολοκληρώνουμε την προπόνηση με διάδρομο επί 20' και 10' αντίστοιχα. Ενδιάμεσα κάνουμε ροκανίσματα, υπερεκτάσεις και άρσεις ποδιών, από 3 σετ των 15 επαναλήψεων κάθε φορά. Φυσικά, το λίπος δεν θα εξεφανιστεί αν δεν αποκλείσουμε από τη διατροφή μας το αλκοόλ και τις πολύ λιπαρές τροφές.

2) «Έξυπνες» τροφές: Το λίπος συσσωρεύεται σε δύσκολα σημεία, αλλά υπάρχουν συστατικά σε τρόφιμα που μας βοηθούν να το κάψουμε, γι' αυτό και τις προτιμάμε. Οι πρωτεΐνες (άπαχο κρέας κ.λπ.) τονώνουν το μυϊκό ιστό, τα λιπαρά ψάρια ενεργοποιούν το μεταβολισμό, ενώ το πράσινο τσάι αυξάνει τις καύσεις και δρα αποτοξινωτικά. Ακόμα, το γάλα έχει φανεί ότι βοηθά στην καύση λίπους, όπως και τα σπαράγγια. Τα τελευταία είναι πλούσια στο αμινοξύ ασπαραγγίνη που συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

3) Ανεβείτε στο μηχάνημα: Με το σύστημα Vacupower (υπάρχει σε ορισμένα γυμναστήρια) κάνουμε διάδρομο, αλλά το σώμα βρίσκεται σε συνθήκες αρνητικής πίεσης από το στέρνο και κάτω. Η λογική είναι ότι, λόγω της δυσκολίας στο περπάτημα που προκαλείται με το μηχάνημα, επιτυγχάνεται ταχύτερα μεγαλύτερη απώλεια θερμίδων. Έρευνα που έγινε από την ίδια εταιρεία σε γυναίκες έδειξε ότι η μέση τιμή απώλειας βάρους από τη μέση, την κοιλιά, τους γοφούς και τους μηρούς ήταν 6,6 κιλά μέσα σε επτά εβδομάδες, ενώ η απώλεια λίπους 3,3 κιλά σε δώδεκα συνεδρίες. Το κόστος ξεκινά από € 130. Πληροφορίες: Easypoint, τηλ.: 210 9638920, Desport Health Clubs, τηλ.: 210 6918024 κ.α.
Εναλλακτικά υπάρχει το Hypoxi (σε κέντρα αισθητικής ιατρικής) που υπόσχεται καύση λίπους και επιδερμιδική σύσφιγξη. Στην περίπτωση που το πρόβλημα εντοπίζεται στην κοιλιά, φοράμε μια φόρμα με μικροκυψέλες (συνδυάζει θετική και αρνητική πίεση, ώστε να αυξάνεται η αιμάτωση τοπικά) και περπατάμε σε έναν κλασικό διάδρομο για να χάσουμε πόντους. Το κόστος του προγράμματος για ένα μήνα ξεκινά από € 500. Πληροφορίες: Active Beauty, τηλ.: 2310 365444, Κέντρο Συμμετρία, τηλ.: 210 6773571 κ.α.

4) Ραδιοσυχνότητες: Οι συσκευές που εκπέμπουν ραδιοκύματα προσφέρουν σύσφιγξη, αλλά σε προβλήματα τοπικού πάχους μικρού ή μέτριου βαθμού βοηθούν και στη μείωση πόντων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής: Το CoaxMed για λιπόλυση και σύσφιγξη σε μία συνεδρία (μονοπολικές ραδιοσυχνότητες με κόστος από € 250), το Freeze (οκταπολικές ραδιοσυχνότητες με κόστος συνεδρίας από € 150), το Accent Ultra (από € 150) κ.λπ.

5) Μεσοθεραπεία: Όπως εξηγεί η δερματολόγος Ελένη Τασούλα, στην ενέσιμη μεσοθεραπεία ο γιατρός εγχέει συστατικά που επιταχύνουν τη λιπόλυση, όπως καρνιτίνη και φωσφατιδυλοχολίνη (η τελευταία χρησιμοποιείται ευρέως και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, αλλά ακόμη δεν έχει εγκριθεί για τη συγκεκριμένη χρήση). Οι απαραίτητες συνεδρίες είναι γύρω στις τρεις -μία ανά μήνα-, αλλά ο αριθμός τους εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος. Οι μελανιές που θα εμφανιστούν θα υποχωρήσουν μέσα σε μία έως δύο εβδομάδες. Το κόστος της συνεδρίας κυμαίνεται στα € 150.

Δείτε τα videos:
Ραδιοσυχνότητες κατά του λίπους
Επίπεδη κοιλιά με Freeze

Διαβάστε ακόμα:
Επίπεδη κοιλιά