Έτσι θα αφαιρέσεις το gel μανικιούρ σου μόνη σου και δίχως να επιβαρύνεις τα νύχια σου

Ακολουθώντας τα σωστά βήματα μπορούμε να αφαιρέσουμε μόνες μας ακόμα και το gel μανικιούρ.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 20 Ιαν. 22
Έτσι θα αφαιρέσεις το gel μανικιούρ σου μόνη σου και δίχως να επιβαρύνεις τα νύχια σου
Photo credit:@nailitmedia

Όταν επισκεπτόμαστε συχνά το ινστιτούτο νυχιών, συνήθως επιλέγουμε σταθερά gel μανικιούρ ή σέλακ αντί για κανονικό βερνίκι, δεδομένου ότι διαρκεί περίπου δύο έως τρεις εβδομάδες και όπως και να το κάνουμε δεν είμαστε αναγκασμένες να βάφουμε μόνες μας τα νύχια μας κάθε τρείς και λίγο. Ωστόσο, ένα πρόβλημα που όλες κατά καιρούς έχουμε αντιμετωπίσει, είναι πως όταν επιθυμούμε να αφαιρέσουμε το χρώμα, πρέπει να κλείσουμε ραντεβού.

Τι γίνεται αν δεν βρούμε όμως; Υπάρχει ο τρόπος για να κάνουμε την αφαίρεση μόνος, αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τα σωστά βήματα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεφλουδίσουμε το gel ή το ημιμόνιμο χρώμα γιατί είναι πολύ πιθανό να ξεφλουδίσουμε και τι επάνω στρώμα του νυχιού μαζί με αυτό, κάνοντας τα νύχια μας εξαιρετικά εύθραυστα.

Τα steps για να αφαιρέσουμε το gel μανικιούρ μόνες μας:

Βήμα 1: ξύνουμε την επιφάνεια

Λιμάρουμε την επιφάνεια του βερνικιού για να αφαιρέσουμε μεγάλο μέρος της επίστρωσης επίστρωσης. Εάν το βερνίκι είναι ιδιαίτερα παχύ, λιμάρουμε περίπου στο πάχος του φυσικού μας νυχιού όταν έχει βερνίκι.

Βήμα 2: εφαρμόζουμε ασετόν

Τυλίγουμε σφιχτά κάθε δάχτυλο σε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με ασετόν και στη συνέχεια τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο κουζίνας, φροντίζοντας να διπλώσουμε το άκρο του φύλλου πίσω και πάνω από το νύχι για να διατηρήσουμε τη θερμότητα και να επιταχύνετε τη διαδικασία αφαίρεσης. Είναι καλύτερο να κάνουμε ένα χέρι τη φορά.

Βήμα 3: Περιμένουμε

Περιμένουμε 10 λεπτά και μετά ξετυλίγουμε το αλουμινόχαρτο. Ύστερα από αυτό το step το βερνίκι πρέπει να θρυμματίζεται εύκολα. Ωστόσο, αν δεν συμβαίνει αυτό, χρησιμοποιούμε ένα ξύλινο ραβδί για να τρίψουμε απαλά το υπόλοιπο βερνίκι. Εάν το βερνίκι εξακολουθεί να επιμένει, τυλίγουμε ξανά και μουλιάζουμε για μερικά λεπτά ακόμα.

Βήμα 4: Καθαρισμός των νυχιών

Μόλις τελειώσουμε και με τα 10 δάχτυλα, αφαιρούμε τυχόν υπολείμματα τρίβοντας τα νύχια μας  με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με ασετόν.

Βήμα 5: Τελική πινελιά

Τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό  βήμα, εφαρμόζουμε ένα πλούσιο λάδι επιδερμίδας σε κάθε δάχτυλο και κάνουμε μασάζ για να προστατέψουμε και να ενυδατώσουμε τα νύχια μας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

#beauty #nail trend #ομορφιά
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: