Highgrove Gardens x Penhaligon’s: Ένα άρωμα κατευθείαν από τους βασιλικούς κήπους

Η Penhaligon’s παρουσιάζει το λανσάρισμα του νέου της αρώματος, Eau de Parfum Highgrove Bouquet, το οποίο δημιουργήθηκε για την υποστήριξη του The Prince’s Foundation.

Νίνα Μουσούρη 08 Μαρ. 23
Highgrove Gardens x Penhaligon’s: Ένα άρωμα κατευθείαν από τους βασιλικούς κήπους

Το Highgrove Bouquet είναι ένα νέο άρωμα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους βασιλικούς κήπους Highgrove Gardens, κατοικία τού Βασιλιά Καρόλου ΙΙΙ και της Βασιλικής Συζύγου.  Απ’ όπου είναι και εμπνευσμένο, καθώς αποτελεί έναν φόρο τιμής στα υπέροχα, ευωδιαστά καλοκαίρια εκεί.

Είναι μια εποχή όπου η ευωδιά της ανθισμένης φλαμουριάς γεμίζει τον αέρα και οι Highgrove Gardens είναι γεμάτοι από τα κλαδιά της, με τις ανθισμένες, λουλουδένιες νότες τους να ανεβάζουν τη διάθεση. Έτσι ακριβώς μυρίζει και το άρωμα «ταξιδεύοντας» σε αυτό το τόπο. Πρόκειται για μια τραγανή, γεμάτη αυτοπεποίθηση έκρηξη ζεστής ενέργειας που ανοίγει τον χορό με ζωηρή λεβάντα και γεράνι. Επιπλέον, καθώς εμφανίζονται οι floral, πουδρέ νότες, ένα πέπλο από ντελικάτα κίτρινα άνθη γεμίζει τον αέρα, και μαζί με τη μιμόζα, η τουμπερόζα φέρνει διάρκεια και βάθος. Από την άλλη η ήρεμη, καθησυχαστική βάση είναι κομψή και σοφιστικέ, με ξύλα κέδρου και ίριδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οίκος Penhaligon’s είναι υπερήφανος υποστηρικτής του The Prince’s Foundation με τη δημιουργία ενός αρώματος που είναι τόσο φυσικό, όσο κομψό και ζεστό. Μάλιστα, τα έσοδα από τις πωλήσεις τού προσφέρουν έναν νέο τρόπο να συγκεντρωθούν χρήματα για την υποστήριξη του ιδρύματος , καθώς το 10% προορίζεται για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν σε παραδοσιακές χειροτεχνίες, λαϊκή τέχνη, κηπουρική, μόδα και υφάσματα, καθώς και σε βιώσιμα τρόφιμα και στη γεωργία για χιλιάδες μαθητές και σπουδαστές κάθε χρόνο.

Ο Βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ είναι ενεργός και παθιασμένος υποστηρικτής της βιωσιμότητας για πάνω από 50 χρόνια.

Ευθυγραμμισμένο με το περιβαλλοντικό όραμα του, αυτό το project έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να σέβεται τον πλανήτη, αντικαθιστώντας το πλαστικό με 100% ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο χαρτί και οικολογικά αφρώδη υλικά από ζαχαροκάλαμο, ενώ για τις εκτυπώσεις χρησιμοποιείται
μόνο οργανικό μελάνι, χωρίς ορυκτά έλαια.

Ένα άρωμα ακτινοβόλο που ανεβάζει τη διάθεση

Μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, που αιωρείται ανάμεσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε μια διακριτική περιοχή του Cotswolds, η Tilia Petiolaris, γνωστή και ως ασημοφλαμουριά, απελευθερώνει ένα χαρακτηριστικό άρωμα που λατρεύουν οι μέλισσες. Οι βασιλικοί κήποι Highgrove Gardens διακοσμούνται με αυτά τα κομψά, φυλλοβόλα δέντρα, με τα ασημένια, σε σχήμα καρδιάς φύλλα τους και τα κίτρινα άνθη τους που αρωματίζουν διακριτικά τον αέρα – όχι μόνο έξω, στους κήπους, αλλά και μέσα στην οικία.

Καθώς βρίσκονται κοντά στους Highgrove Gardens, όταν οι μέρες είναι ζεστές και τα παράθυρα ανοίγουν, τα δωμάτια γεμίζουν με μια ευωδιά που θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε σαν γήινη λιακάδα. Έτσι ακριβώς μυρίζει και αυτό το άρωμα.

άρωμα

 Άρωμα, Highgrove Bouquet, Penhaligon’s.

*Τα προϊόντα Penhaligon’s διατίθενται στα πολυκαταστήματα attica City Link, Golden Hall και Τσιμισκή, στο atticadps.gr,
καθώς και στο hondoscenter.com

 

Cover photo:@highgrovegarden

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: