Η αισθητική χειρουργική αποκτά νέο πρόσωπο

Η επιστήμη προχωρά και εξελίσσεται. Καθώς ο τομέας της επανορθωτικής αισθητικής χειρουργικής αποτελεί έναν σημαντικό κλάδο της ιατρικής, η SkinCeuticals ενώνει τις δυνάμεις της με την Δρ. Μαρία Κοτρώτσιου και από κοινού προχωρούν σε σημαντικές πρωτοβουλίες.

ELLE Team 09 Ιουλ. 21
Η αισθητική χειρουργική αποκτά νέο πρόσωπο

Η SkinCeuticals ανακοινώνει τη pro bono συνεργασία της με τη Δρ Μαρία Κοτρώτσιου (MD, PHD), Διευθύντρια στην Κλινική Αισθητικής Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής «Νοσοκομείο Ευαγγελισμός», στα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος  «Pioneer Women in Reconstructive Surgery». Σε συνεργασία με τον παγκόσμιο μη κυβερνητικό οργανισμό Resurge International, η SkinCeuticals συμβάλει μέσω αυτής της πρωτοβουλίας στην εκπαίδευση των γυναικών στον τομέα της επανορθωτικής χειρουργικής σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Στις χώρες αυτές οι γυναίκες αντιμετωπίζουν σημαντικά τεχνικά και πολιτιστικά εμπόδια για να εξελιχθούν και να αποκτήσουν αποδοχή στον κλάδο τους, να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το έργο τους και να προσφέρουν καθοριστικής σημασίας χειρουργική φροντίδα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλή και έγκαιρη χειρουργική φροντίδα, η SkinCeuticals πιστεύει ότι η ισότητα στις ευκαιρίες ιατρικής εκπαίδευσης είναι απαραίτητη για την κάλυψη αυτής της ανάγκης. Το πρόγραμμα της SkinCeuticals περιλαμβάνει εκπαιδευτική κατάρτιση, προγράμματα leadership skills και mentoring.

αισθητική

«Ακριβώς σε αυτό το σημείο της ενδυνάμωσης και της προσφοράς καθοριστικής σημασίας χειρουργικής φροντίδας πιστεύουμε ότι η Δρ Μαρία Κοτρώτσιου με τον επαγγελματισμό, το επίπεδο των γνώσεών της και την πολυετή εμπειρία της σε ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομεία της χώρας, μπορεί μέσω του δικτύου μας να επηρεάσει και να ενδυναμώσει τις συναδέλφους της ανά τον κόσμο που εργάζονται σε όχι τόσο ευνοϊκές συνθήκες» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Λεκκάκος, Διευθυντής της SkinCeuticals, και συνεχίζει «μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι μία τόσο σημαντική ομάδα επιστήμων ευαισθητοποιείται και συντάσσεται με όλες της τις δυνάμεις στην ενίσχυση της ανάδειξης των ηγετικών ικανοτήτων και των ίσων ευκαιριών για της γυναίκες επανορθωτικής χειρουργικής και για τους ασθενείς που το έχουν ανάγκη».

«Γνωρίζετε ότι δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από ασθένειες που επιδέχονται χειρουργικής επέμβασης ή υποφέρουν από αναπηρίες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί; Η Επανορθωτική Αισθητική χειρουργική μπορεί να σώσει τη ζωή του ασθενούς αλλά και να την καλυτερεύσει αισθητά τόσο από λειτουργικής όσο και από ψυχολογικής άποψης! Η σχέση ιατρού με ασθενή αποκτά μεγάλη βαρύτητα αφού το αποτέλεσμα της επέμβασης μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη του ασθενούς», αναφέρει η Δρ Μαρία Κοτρώτσιου και συμπληρώνει: «Aκόμα και μια μικρή αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου μπορεί να προκαλέσει μια δραματική αλλαγή στη ψυχολογία του αυξάνοντας την αυτόπεποίθησή του! Η πρωτοβουλία της SkinCeuticals, που είναι από τις πιο αξιόπιστες εταιρίες στο χώρο της αισθητικής, της ομορφιάς, και της κοσμετολογίας με τιμά και με χαροποιεί ιδιαιτέρως γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να αποτελώ μέρος μιας διεθνούς κοινότητας που προάγει το έργο των Πλαστικών Χειρουργών και ιδιαίτερα των γυναικών», τονίζει η Δρ Μαρία Κοτρώτσιου.

Φιλοδοξία του προγράμματος είναι να αναδείξει τις γυναίκες χειρούργους παγκοσμίως, βοηθώντας τες να εξελιχθούν επαγγελματικά, για να παρέχουν τη σωστή ιατρική φροντίδα, μέσα από το έργο τους. To διεθνές πρόγραμμα «Pioneer Women in Reconstructive Surgery» αναδεικνύει τη δέσμευση της SkinCeuticals να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: