Απαντάμε στις 3 πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την κερατίνη

Οι θεραπείες κερατίνης είναι πολύ γνωστές για την hair care ρουτίνα. Εσύ τι γνωρίζεις γι'αυτές;

ELLE Team 07 Νοε. 21
Απαντάμε στις 3 πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την κερατίνη
Cover photo:@onparledemode

Αν και εσείς έχετε αναζητήσει μεθόδους που θα σας χαρίσουν πιο λεία μαλλιά που δεν φριζάρουν τότε πιθανότατα θα έχετε ακούσει για θεραπείες μαλλιών με κερατίνη, καθώς είναι γνωστές για την ικανότητά τους να κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται ίσια, λεία και λαμπερά για έως και έξι μήνες.

Μάλιστα, τα beauty brands γνωρίζοντας την ευεργετική δάση που έχει η κερατίνη στο hair-look μας δημιούργησαν προϊόντα που περιέχουν κερατίνη και μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε στο σπίτι. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι ένα: λειτουργούν πραγματικά αυτές οι θεραπείες; Επιπλέον ακούγοντας για την κερατίνη οι περισσότερες από εμάς έχουμε αναρωτηθεί κατά πόσο η χημική σύσταση των προϊόντων, που είναι πλούσια σε κερατίνη, θα επιβαρύνουν το hair-look μας.

Κάπως έτσι, λοιπόν, εμείς αποφασίσαμε να δώσουμε απάντηση στις 3 πιο συχνές ερωτήσεις που σχετίζονται με την κερατίνη.

Τι είναι ακριβώς η κερατίνη;

Η κερατίνη είναι μια δομική και προστατευτική ινώδης πρωτεΐνη που συνθέτει τα μαλλιά που σχηματίζει κάθε σκέλος της τρίχας. Η ύπαρξη της όσον αφορά τα μαλλιά μας είναι σημαντική γιατί προλαμβάνει το σπάσιμο, το φριζάρισμα και τις ζημιάς που προκαλεί η θερμότητα όταν κάνουμε το καθιερωμένο μας styling.

Κάπως έτσι, όπως καταλαβαίνεις, η κερατίνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δομής των μαλλιών και καθώς το hair-look μας καταστρέφεται βοηθά στην επανόρθωση και στην ενίσχυση της φυσική τους δομής των μαλλιών μας.

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι για να προσθέσουμε κερατίνη στο hair look μας και ανάλογα με το ποιον θα επιλέξουμε, τα οφέλη ποικίλλουν. Όταν οι πρωτεΐνες υδρολυμένου κολλαγόνου εφαρμόζονται τοπικά στα μαλλιά, μπορούν να βοηθήσουν στο γέμισμα των κατεστραμμένων περιοχών του στελέχους της τρίχας, ενισχύοντας προσωρινά τη δύναμη.

hair

Photo credit:@nastyanastya

Ποια είναι τα οφέλη της κερατίνης:

Είτε επιλέξετε μια θεραπεία μαλλιών με κερατίνη στο κομμωτήριο, είτε στο σπίτι, είναι βέβαιο ότι θα παρατηρήσετε διαφορά στα μαλλιά σας. Τα προϊόντα κερατίνης στο σπίτι βοηθούν στην ενίσχυση του hair look μας που έχει υποστεί βλάβη. Με αυτόν τον τρόπο, τα συγκεκριμένα προϊόντα – τα οποία συχνά έρχονται σε μορφή λαδιού ή ορού – μπορούν να οδηγήσουν σε μια πιο λεία, πιο γυαλιστερά και υγιή μαλλιά.

Από την άλλη οι θεραπείες κερατίνης στο κομμωτήριο, χρησιμοποιούν υγρή κερατίνη, χημικά και υψηλή θερμότητα για να σφραγίσουν την πρωτεΐνη στα μαλλιά. Τα αποτελέσματα είναι προσωρινά και συνήθως διαρκούν έως και έξι μήνες. Το πρόβλημα είναι ότι για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη, πρέπει να εκθέσετε τον εαυτό σας σε χημικές ουσίες.

Για ποιο τύπο μαλλιών είναι ιδανική η κερατίνη;

Οι θεραπείες κερατίνης – στο σπίτι ή στο κομμωτήριο – λειτουργούν καλύτερα για άτομα με ξηρά και ατίθασα μαλλιά, αλλά και για ταλαιπωρημένο hair-look.Έτσι, οι θεραπείες κερατίνης μπορεί να είναι εξαιρετικές για όσες θέλουν να χαρίσουν πλούσια υφή στα μαλλιά τους και λέγεται ότι είναι ιδανική για λεπτά μαλλιά. Ωστόσο, υπάρχει και η άποψη που υποστηρίζει ότι όταν τα μαλλιά μας είναι αδύναμα και εύθραυστα ίσως μια θεραπεία κερατίνης μπορεί να επιβαρύνει το hair-look μας εξαιτίας των δυνατών χημικών ουσιών και της έντονης  θερμότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ: 

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: