Follow us

Search

Λαμπερή στις διακοπές με 1 ραντεβού

Ποιες θεραπείες προσώπου απαιτούν μόλις 1 συνεδρία και υπόσχονται νεανική εμφάνιση;

Σε μια εποχή που το δέρμα είναι εκτεθειμένο στον ήλιο και τη θερμότητα, με δυσάρεστες συνέπειες, υπάρχουν θεραπείες αισθητικής ιατρικής που προσφέρουν πρόληψη και αποκατάσταση. Μάλιστα, διενεργούνται χωρίς κανέναν περιορισμό και τους καλοκαιρινούς μήνες. Περιλαμβάνουν μηχανήματα και ενέσιμα υλικά και στοχεύουν στην βαθιά ενυδάτωση και ανανέωση του προσώπου αλλά και την πρόληψη των πανάδων και των φωτοαλλεργιών, των ευρυαγγειών, της αφυδάτωσης και της φωτογήρανσης.

«Το δέρμα θα γίνει πιο λαμπερό, οι μικρές ρυτίδες θα εξαφανιστούν, οι μεγαλύτερες θα γίνουν πιο αχνές, σημάδια από πανάδες και ακμή ή θα φύγουν ή θα βελτιωθούν, ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος. Παράλληλα, το οβάλ του προσώπου και το σχήμα των ματιών θα πάρουν καλύτερη κλίση σε πρόσωπα που έχουν πέσει», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστικός χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS). Ειδικότερα:

Πολωμένο φως ή ραδιοσυχνότητες
Πρόκειται για εξελιγμένης τεχνολογίας μηχανήματα με πολλαπλές ενδείξεις, όπως ανάπλαση – ανανέωση του δέρματος, αναζωογόνηση, σύσφιγξη, εξάλειψη δυσχρωμιών, κηλίδων και πανάδων καθώς και περιορισμός των διεσταλμένων πόρων κ.ά. Η θεραπεία είναι μια ανώδυνη διαδικασία που μεταβάλλει τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα, δημιουργώντας έτσι τις καλύτερες συνθήκες για αναγέννηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η διαφορά είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, με το αποτέλεσμα να γίνεται προοδευτικά καλύτερο.

Μεσοθεραπεία
Εφαρμόζεται για να αντιμετωπίσει προβλήματα αφυδάτωσης, λεπτών γραμμών, θαμπής όψης κ.ά. και απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας. Προκαλεί αντιγήρανση, συγκρατεί το νερό κάτω από το δέρμα και διατηρεί την επιδερμίδα λεία, ενυδατωμένη και νεανική. Είναι μια μέθοδος ασφαλής και γρήγορη και εφαρμόζεται στο πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια.

Βοτουλινική τοξίνη (μπότοξ)
Ενδείκνυται για τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο, το μεσόφρυο, τα μάτια και το λαιμό. Η διαδικασία είναι απλή και δεν διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά, ενώ ενδείκνυται για κάθε ηλικία, εφόσον υπάρχουν έντονες ρυτίδες έκφρασης. Το αποτέλεσμα της μεθόδου διαρκεί περίπου 5-6 μήνες, ανάλογα με το περιστατικό.

Υαλουρονικό οξύ
Είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση των βαθιών ρυτίδων, των «κενών», των ημιατροφικών σημείων κ.λπ. Επίσης, για τη διόρθωση λεπτών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα, βαθιών ρινοχειλικών ρυτίδων, αύξηση όγκου ή και περιγράμματος των χειλιών, αύξηση όγκου ζυγωματικών και διόρθωση του περιγράμματος του προσώπου. Η εφαρμογή είναι ανώδυνη και τα αποτελέσματα εντυπωσιακά και με μεγάλη διάρκεια.

PRP
Είναι η φυσική μορφή της μεσοθεραπείας και ονομάζεται «αυτόλογη μεσοθεραπεία». Η εφαρμογή της ξεκινά με μία απλή αιμοληψία. Έπειτα από ειδική επεξεργασία, λαμβάνεται το πλάσμα από το αίμα και με την προσθήκη ή όχι άλλων παραγόντων (π.χ. ιχνοστοιχεία) εγχύεται πάλι στο δέρμα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, ωστόσο, βελτιώνονται συν τω χρόνω.

«Οι παραπάνω εφαρμογές μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, ανάλογα με τις ανάγκες και να δώσουν άμεσα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Διενεργούνται στο ιατρείο, χωρίς αναισθησία και ολοκληρώνονται μέσα σε 45 λεπτά έως 1 ώρα, χωρίς να αφήνουν σημάδια», καταλήγει η Δρ. Σεφέρη – Δανιήλ.

MORE FROM

Αισθητικες