Λιποαναρρόφηση στα πιο δύσκολα σημεία: Πώς γίνεται;

Πολλές γυναίκες θέλουν να απαλλαγούν από το τοπικό πάχος σε σημεία όπως οι αστράγαλοι, οι γάμπες και τα γόνατα ώστε να αποκτήσουν την καμπύλη που ονειρεύονται στα πόδια τους.

Elle 14 Ιουλ. 20
Λιποαναρρόφηση στα πιο δύσκολα σημεία: Πώς γίνεται;

Η δυσκολία που έχει η λιποαναρρόφηση σε μικρές περιοχές πλούσιες σε αγγεία, τένοντες, νεύρα κάνουν πολλούς πλαστικούς να διστάζουν. Υπάρχει κάποια λύση και τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα συγκεκριμένα σημεία;

Γάμπες: Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Νώντας Καποσίτας, Δρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, «στο πίσω μέρος της γάμπας υπάρχουν ευαίσθητα αγγεία και νεύρα και αυτό απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό της επέμβασης. Κατά τη διαδικασία η γυναίκα βρίσκεται σε θέση πρηνηδόν και κάνουμε μία με δύο τομές ανά περιοχή. Για 2-3 εβδομάδες θα φορά ειδικές κάλτσες”.

Tip: Η μέθοδος δεν ενδείκνυτα σε περίπτωση που το πάχος δεν οφείλεται σε λίπος αλλά σε λεμφικό οίδημα. Γι’ αυτό ο γιατρός κάνει το pinch test (τσιμπάει το σημείο ώστε να δει την ποσότητα λίπους.

Γόνατα: Η τομή γίνεται ανάλογα με το σημείο όπου έχει αποθηκευτεί το λίπος. Για 3 εβδομάδες μετά την επέμβαση θα φοράτε μια περιεπιγονατίδα και το πρήξιμο θα υποχωρήσει το επόμενο διάστημα.

Αστράγαλοι: Οι τομές γίνονται δεξιά και αριστερά από τον αχίλλειο τένοντα και ο γιατρός χρησιμοποιεί πολύ λεπτές κάνουλες. Θα φοράτε για 2 εβδομάδες έναν μικρό επίδεσμο άκρου ποδός.

Tip: Ο Δρ Καποσίτας συμβουλεύει να απευθυνθείτε σε πλαστικό χειρουργό με εμπειρία στο τραύμα των κάτω άκρων. Επίσης, ενημερωθείτε για την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί. «Η λιποαναρρόφηση με υπερήχους είναι καλή για σκληρό λίπος όπως αυτό στην πλάτη, αλλά όχι για μικρές περιοχές που απαιτούν προσοχή». Το κόστος κυμαίνεται από € 800 (αστράγαλοι) έως € 2.000 (γάμπες).

Info: kapositas.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: