Αυτό είναι το σωστό μακιγιάζ αν θέλεις να καλύψεις τα σημάδια ακμής

Κι όμως η εμφάνιση της ακμής δεν μπορεί να σου στερήσει τα αψεγάδιαστα μακιγιάζ.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 17 Οκτ. 21
Αυτό είναι το σωστό μακιγιάζ αν θέλεις να καλύψεις τα σημάδια ακμής
Cover photo:@leiasfez

Η αλήθεια είναι πως η εμφάνιση ακμής μας κάνει τις περισσότερες φορές να αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τα beauty looks που επιθυμούμε, ωστόσο αυτό δεν είναι πραγματικότητα, καθώς αν ακολουθήσουμε τα σωστά steps μπορούμε να δημιουργήσουμε το μακιγιάζ που επιθυμούμε με την προϋπόθεση πάντα να επιλέξουμε προϊόντα με μη-κωμογονικά συστατικά, που σέβονται την επιδερμίδα με τάση ακμής.

Step by step

Ξεκινάμε με το πρώτο βήμα. Αφού καθαρίσουμε καλά το δέρμα μας, πρέπει να διασφαλίσουμε τη ματ υφή στη περιοχή που πρόκειται να μακιγιάρουμε. Κάπως έτσι ένας κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι για το μακιγιάζ της επιδερμίδας με ακμή, απαγορεύονται προϊόντα με γυαλιστερό φινίρισμα, καθώς ο νούμερο 1 εχθρός της ακμής είναι η λάμψη. Τα σατινέ φινιρίσματα θα τραβήξουν το φως και επομένως θα τονίσουν τα ανάγλυφα σημεία της επιδερμίδας μας, όποτε είναι απαραίτητο το να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα που αφήνουν ματ αποτέλεσμα.

Όσο για το foundation μας, είναι σημαντικό να επιλέγουμε, όπως προαναφέραμε, ένα προϊόν με μη-κωμογονικά συστατικά. Μάλιστα, δεν χρειάζεται με το foundation μας να καλύψουμε ολόκληρο το πρόσωπό μας. Μερικές φορές είναι πιο σημαντικό να επικεντρωθούμε στην κάλυψη των περιοχών με τάση ακμής .Επιπλέον καταλυτικό ρόλο παίζει και το beauty εργαλείο που θα επιλέξουμε για να εφαρμόσουμε τα προϊόντα του μακιγιάζ. Οι make-up artists προτείνουν να χρησιμοποιούμε ένα πινέλο που καθαρίζουμε τακτικά και όχι τα beauty blenders, καθώς συγκεντρώνουν μικρόβια.

Τοπική κάλυψη

Είναι ιδανικό να δουλέψουμε για την τοπική κάλυψη με ένα λεπτό πινέλο. Αυτή η τεχνική θα συγκεντρώσει το υλικό στα επίμαχα σημεία και θα αυξήσει τη δύναμη κάλυψης του προϊόντος. Από την πλευρά του χρώματος, ο ειδικός συμβουλεύει την επιλογή ενός foundation που τείνει σε μπεζ απόχρωση με ελαφρώς χρυσή τάση. Η κίτρινη χρωστική ουσία μέσα στο προϊόν θα εξαλείψει την ερυθρότητα. Τελευταία συμβουλή για σωστή τοπική κάλυψη; Ένα make-up trick, για άτομα με τάση ακμής, είναι να τονίσουν ένα μέρος του προσώπου που τους αρέσει, όπως για παράδειγμα μπορούν να δημιουργήσουν έντονα χείλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

#beauty #ακμή #επιδερμίδα #μακιγιάζ
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: