Μάσκες προσώπου

Επιλέξτε τη μάσκα προσώπου ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας και ακολουθήστε τις σωστές κινήσεις για να την απλώσετε .
 

Elle 08 Δεκ. 11
Μάσκες προσώπου

Οι μάσκες προσώπου αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζουν σε βάθος τους κλειστούς πόρους κάνοντας τη θαμπή επιδερμίδα σφριγηλή και φρέσκια. Επιπλέον, τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος και χαρίζουν στο πρόσωπο λάμψη και φωτεινότητα.  Εάν έχετε μεικτή ή λιπαρή επιδερμίδα επιλέξτε μια μάσκα με βάση τον άργιλο. Ο άργιλος έχει την ιδιότητα να καθαρίζει σε βάθος και να αφαιρεί τις ουσίες που φράσσουν τους πόρους. Εάν πάλι η επιδερμίδα σας είναι ξηρή και ευαίσθητη η μάσκα πρέπει να έχει πλούσια ενυδατική σύνθεση για να αναζωογονήσει το δέρμα και να επαναφέρει την υγρασία του στα σωστά επίπεδα.

Step by step οδηγός για να φορέσετε τις μάσκες
1
. Καθαρίστε και σκουπίστε προσεκτικά το πρόσωπό σας. Top tip: Μη χρησιμοποιείτε ποτέ μάσκα σε μακιγιαρισμένο πρόσωπο, γιατί έτσι μειώνεται η δράση της. Με τις άκρες των δαχτύλων σας απλώστε την ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο. Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα εστιάστε στις λιπαρές περιοχές του προσώπου, όπως είναι η μύτη και το μέτωπο. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε τις ευαίσθητες περιοχές γύρω από τα μάτια και τα χείλη.
2. Περιμένετε 5΄-10΄ μέχρι να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε προσεκτικά με χλιαρό νερό. Κάντε απαλό μασάζ -πάντα με τις άκρες των δαχτύλων- για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος.
3. Ταμπονάρετε το πρόσωπο με καθαρή πετσέτα και απλώστε ενυδατική κρέμα.

Tips:
Κάντε μάσκα προσώπου περίπου μία φορά την εβδομάδα αποφεύγοντας τη συχνότερη χρήση, γιατί το δέρμα θα γίνει ξηρό.
Αν δυσκολεύεστε να την απλώσετε ομοιόμορφα με τις άκρες των δαχτύλων σας, χρησιμοποιήστε ένα παλιό βουρτσάκι του μακιγιάζ. 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: