Menu

Μια ζωγράφος που δημιουργεί με κραγιόν

Η Ιωάννα Μαργέλη εμπνέεται από το νεσεσέρ της και από τα αγαπημένα της fashion editorials και δημιουργεί με βασικά εργαλεία... τα καλλυντικά της. Αξίζει να την γνωρίσουμε.

Η Ιωάννα Μαργέλη αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών και εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σχολείο της Πρέβεζας. Εμείς όμως ανακαλύψαμε μια άλλη αγάπη της στο Instagram, τη ζωγραφική με καλλυντικά. Αφήνοντας τη φαντασία της ελεύθερη, αποτυπώνει τις σκέψεις της και τις εικόνες που την εμπνέουν στο χαρτί. Αντί για μπογιές όμως χρησιμοποιεί καλλυντικά, δηλαδή κραγιόν και σκιές. Έτσι πειραματίζεται με τα χρώματα και τις υφές, γεννώντας πραγματικά μοναδικά έργα που κεντρίζουν την προσοχή μας, αντανακλώντας σίγουρα την ευαισθησία της και τα βαθύτερα συναισθήματά μας. Εμείς μιλήσαμε μαζί της για όλα όσα την εμπνέουν. Ακολουθήστε τη στο Instagram και μάθετε γι’ αυτήν περισσότερα.

Πώς προέκυψε η ιδέα να αρχίσετε να ζωγραφίζετε χρησιμοποιώντας καλλυντικά;
Η ιδέα να εντάξω τα καλλυντικά στην ζωγραφική ,ήρθε από την ανάγκη να κάνω κάτι καινούργιο,μοντέρνο και ταυτόχρονα δημιουργικό. Προέρχομαι από οικογένεια ζωγράφων, τρίτη γενιά,παππούς, μητέρα, και όπως καταλαβαίνετε ήθελα να δημιουργήσω την δίκη μου σφραγίδα. Έτσι, αποφάσισα να αντικαταστήσω τα χρώματα ζωγραφικής με τα καλλυντικά ,συνδυάζοντας τις δυο μου αγάπες.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας χρώματα που γράφουν καλύτερα στο χαρτί;
Τα χρώματα που γράφουν καλύτερα στο χαρτί,είναι οι έντονες αποχρώσεις, οι οποίες δημιουργούν ένα ωραίο κοντράστ με το λευκό χαρτί, δίνοντας ένα μοναδικό εικαστικό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε ότι μπορεί τα έργα μου να μην είναι ζωγραφισμένα με τα συνηθισμένα χρώματα, αλλά δεν στερούνται τεχνικής και αισθητικής .

 

Πώς αντιδρούν τα beauty brands βλέποντας τις δημιουργίες σας στο Instagram;
Μεγάλη ανταπόκριση βλέπω από beauty brands του εξωτερικού,όπως και καλύτερη αντιμετώπιση από influencers του εξωτερικού, σε σχέση με την Ελλάδα. Βέβαια υπάρχουν και ελάχιστες εξαιρέσεις.

Ποιες εικόνες σας χαρίζουν έμπνευση;
Η έμπνευση μπορεί να έρθει από διάφορες εικόνες, ερεθίσματα, μνήμες, συναισθήματα. Εξάλλου η τέχνη είναι μια διαδικασία δημιουργίας, εξερεύνησης, πειραματισμού και ανακάλυψης.

Το Instagram σας έχει δώσει τη δυνατότητα να διαδώσετε τη δουλειά σας και σε παγκόσμιο επίπεδο;
Ένας λόγος που αγάπησα το Instagram ,είναι και η ταχύτητα με την οποία μπορείς να παρουσιάσεις μια δουλειά σε ένα διευρυμένο κοινό .Εχω δημιουργήσει φιλίες με influences που ζουν στο εξωτερικό με μεγάλη καριέρα ,και προσφατα μου έστειλαν ένα δέμα 5 κιλών από Νέα Υόρκη γεμάτη με καλλυντικά χωρίς έξοδα για να με βοηθήσουν με την δουλειά μου.Υπαρχει καλύτερη ανταπόκριση της δουλειάς μου στο εξωτερικό ,ίσως γιατί αποδέχονται ευκολότερα το διαφορετικό.

Εσείς στην καθημερινότητά σας χρησιμοποιείτε καλλυντικά για την περιποίησή σας ή προτιμάτε μόνο να ζωγραφίζετε με αυτά;
Στην καθημερινότητα μου χρησιμοποιώ το μακιγιάζ για να τονίσω κάποια χαρακτηριστικά και να δώσω ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα χωρίς έντονα στοιχεία. Φυσικά αυτό που δεν ξεχνάω, είναι η σωστή περιποίηση του προσώπου. Η αγάπη μου για την ομορφιά με οδήγησε να δεχτώ την πρόταση από το διαδικτυακό περιοδικό www.nancysblog.gr ως Βeauty Editor, και να δημιουργήσω την ενότητα Art & Beauty όπου γράφω για διάφορα προϊόντα ομορφιάς.

Στο Instagram σας είδαμε και μια δημιουργία σας από χάντρες. Μήπως η χρήση υλικών είναι το επόμενο βήμα σας;
Σε αρκετά έργα χρησιμοποιώ διαφορά υλικά όπως χάντρες, γκλίτερ, αλλά έχω χρησιμοποιήσει και αληθινές βλεφαρίδες. Μου αρέσει να δοκιμάζω τεχνικές και υλικά. Έχω φτιάξει έργο μόνο με μάσκες προσώπου.

Πώς αξιοποιείτε τα έργα σας; Έχετε σκεφτεί να δημιουργήσετε μια έκθεση;
Αρκετά από τα έργα μου τα δωρίζω σε φίλες και σε ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει στηρίζοντας με σε κάθε προσπάθεια. Στα σχέδιά μου είναι να κάνω μια έκθεση το καλοκαίρι και θα ήθελα να βρω ένα χορηγό μέσα από τον κόσμο της ομορφιάς. Θα ήθελα να καταφέρω να τυπώσω και τα σχέδια μου, ειδικά τα abstract-art σχέδια μου, σε ύφασμα .


Πως μπορεί μια εταιρεία να διαφημίσει ένα προϊόν μέσα από την δουλειά σας ;
Στην σελίδα μου ανεβάζω βίντεο στα οποία αποτυπώνω την διαδικασία δημιουργίας μιας εικόνας η οποία έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου με προϊόντα μακιγιάζ. Έτσι λοιπόν μπορούν οι εταιρείες να παρουσιάσουν τα καινούργια τους προϊόντα, με μια μοντέρνα και διαφορετική μάτια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ