Μήπως χρειάζεσαι καινούρια αντιηλιακά προϊόντα;

Το mood σου είναι ανεβασμένο, η βαλίτσα σου (σχεδόν) έτοιμη. Το μόνο που μένει να πάρεις μαζί σου είναι τα αντιηλιακά σου για πρόσωπο και σώμα. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι αυτά που αγόρασες πέρυσι θα σε προστατεύσουν για ακόμη μια χρονιά αλλά μήπως κάνεις λάθος;

Elle 26 Ιουλ. 18
Μήπως χρειάζεσαι καινούρια αντιηλιακά προϊόντα;

Οι δερματολόγοι επιβεβαιώνουν ότι το προϊόντα αντιηλιακής προστασίας παύουν να είναι αποτελεσματικά μετά το πέρας της ημερομηνίας που αναγράφεται στις συσκευασίες (συνήθως διαρκούν για κάτι παραπάνω από έναν χρόνο).Για τον λόγο αυτόν δεν πρέπει να τις αγνοούμε διότι ρισκάρουμε την υγεία της επιδερμίδας μας.

Πως θα καταλάβω αν πρέπει να αντικαταστήσω το αντιηλιακό μου;
Ελέγξτε πρώτα την υφή και την μυρωδιά του προϊόντος. Μπορεί να έχει γίνει πιο κολλώδες, να έχει χάσει το άρωμά του ή να παρατηρείτε ότι δεν απλώνετε όπως πρίν. Στην περίπτωση αυτή καλό θα ήταν να το αντικαταστήσετε.

Τι μπορεί να πάθω αν χρησιμοποιήσω ληγμένο προϊόν;
Τα πράγματα είναι απλά: η σύνθεσή του δεν θα προστατεύσει πια την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να καείτε ενώ θεωρείτε ότι έχετε πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Επιπλέον μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμούς ή αλλεργικές αντιδράσεις που κανείς δεν επιθυμεί να αντιμετωπίσει στις διακοπές του.

Γιατί λήγουν τα αντιηλιακά;
Παρά τις ανθεκτικές τους συνθέσεις υπάρχουν παράγοντες που τα επηρεάζουν και ο βασικότερος όλων είναι η έκθεση στον ήλιο (και όμως!). Αποφύγετε να τα αφήνετε εκτεθειμένα και φυλάξτε τα σε ξηρό και δροσερό μέρος αν είναι δυνατόν.

Μπορεί να χρειαστεί να επενδύσετε σε καινούρια προϊόντα αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT