Όλα τα μυστικά των French girls για να διατηρούν την επιδερμίδα τους νεανική και λαμπερή

3 μόνο beauty συνήθειες είναι αρκετές.

Elle 18 Νοε. 22
Όλα τα μυστικά των French girls για να διατηρούν την επιδερμίδα τους νεανική και λαμπερή

Έχεις ακουστά τον όρο “glass skin”; Πρόκειται για μια, όχι τόσο καινούρια, τάση στο skincare με προέλευση την Κορέα, μια χώρα που θεωρείται πρωτοπόρος σε ό, τι έχει να κάνει με την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας. Παρόμοιες τάσεις όπως το honey ή crystal skin έχουν αφετηρία τη χώρα της μακρινής Ασίας, ενώ όλες τους έχουν ως κοινό στόχο τον εξής: μια τόσο καθαρή επιδερμίδα, που δίνει την εντύπωση ότι είναι διάφανη, σαν από γυαλί. Ο στόχος είναι ένα δέρμα λαμπερό, λείο σαν μωρού αλλά και “διάφανου” και καθαρού, όπως η όψη του γυαλιού.

Βέβαια, μια υγιής, αλαβάστρινη επιδερμίδα δεν αποκτάται χωρίς θυσίες και χωρίς την ανάλογη περιποίηση και προσοχή που απαραιτήτως πρέπει να της δείχνεις, σε όλη σου τη ζωή και ανεξαρτήτως τύπου δέρματος και καλού ή κακού DNA.

Κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά όχι μόνο οι Ασιάτισσες αλλά και οι πιο κοντινές σε εμάς, Γαλλίδες, οι οποίες φημίζονται εξίσου για το λαμπερό πρόσωπό τους, συχνά χωρίς ατέλειες. Πέρα από την ισορροπημένη ζωή που ακολουθούν πιστά (υγιεινή διατροφή, πολύ νερό, αποφυγή αλκοόλ και καπνίσματος), υιοθετούν μια εντατική skincare ρουτίνα που τους εγγυάται αυτή την αξιοζήλευτη όψη που όλες θέλουμε.

Ποιες είναι αυτές; Take notes:

#1. Χρησιμοποιούν ρετινοειδή

Πιθανόν να γνωρίζεις ήδη ότι τα ρετινοειδή, με γνωστότερη μορφή αυτή της ρετινόλης, είναι από τα πιο δραστικά συστατικά τόσο αναφορικά με την αντιμετώπιση της ακμής όσο και αναφορικά με τη βελτίωση της υφής του δέρματος και τη μείωση των ρυτίδων.

Τα προϊόντα που περιέχουν κάποια μορφή ρετινοειδούς είναι επομένως εκείνα που θα πρέπει να σε απασχολήσουν αν έχεις ακνεϊκή επιδερμίδα ή αν είσαι άνω των 30 ετών, μια ηλικία που ξεκινούν και κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες γραμμές και μονιμοποιούνται οι ρυτίδες έκφρασης. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι, η ρετινόλη είναι πιο ήπια από άλλες μορφές ρετινοειδών, όπως για παράδειγμα η τρετινοΐνη (Retin-A), η οποία συνταγογραφείται αποκλειστικά από δερματολόγο, συνηθέστερα σε περιπτώσεις ακμής. Γι’ αυτό και προτείνουμε να μιλήσεις με τον γιατρό σου ώστε να σου προτείνει εκείνος το καταλληλότερο σκεύασμα ρετινοειδούς, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Σε κάθε περίπτωση, μην αγοράσεις μόνη σου από το φαρμακείο οποιαδήποτε κρέμα με ρετινοειδή καθώς μπορεί να κάνεις ζημιά στο δέρμα σου – μιας και πρόκειται για πραγματικά ισχυρό συστατικό που πρέπει να γνωρίζεις πώς θα εφαρμόσεις και κάτω από ποιες συνθήκες.

Επίσης, αν είσαι κάτω των 30 δεν υπάρχει λόγος να εφαρμόσεις ρετινόλη (εκτός αν έχεις ακμή), και μπορείς να αντικαταστήσεις αυτό το συστατικό με άλλα ενυδατικά στοιχεία που χαρίζουν dewy εφέ στο δέρμα (γλυκερίνη, ceramides, υαλουρονικό οξύ).

Διάβασε περισσότερα στο MissBloom.gr

Cover photo:Splash

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: