Menu

«Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ αντηλιακό όσο μένω σπίτι;» Απαντάμε σε 6 καυτά beauty ερωτήματα

Χρειάζεται να αναθεωρήσουμε τη ρουτίνα που ακολουθούσαμε μέχρι τώρα; Ρωτήσαμε τους ειδικούς για τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στην ιεροτελεστία ομορφιάς μας αυτές τις ημέρες, θέτοντας νέες βάσεις στην προσωπική μας περιποίηση.

«Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ αντηλιακό όσο μένω σπίτι;»

Η απάντηση είναι ναι, καθώς οι UVA ακτίνες του ήλιου περνούν και μέσα από τα τζάμια, αν κάθεσαι κοντά στο παράθυρο, και βέβαια σε επηρεάζουν όσο βγαίνεις στη βεράντα. «Η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας και συνδέεται και με εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Βεβαιώσου πως το αντηλιακό σου σε προστατεύει τόσο από τις UVA, όσο και από τις UVB», συμβουλεύει ο Dr. Joshua Zeichner, διευθυντής Κοσμητικής και Κλινικής Έρευνας στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης.

Πώς θα προστατευτώ από την μπλε ακτινοβολία που εκπέμπουν οι ψηφιακές συσκευές;

Πλέον περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μπροστά στο smartphone, το laptop και το tablet, με αποτέλεσμα να εκτίθουμε το δέρμα μας σε ακόμα περισσότερο μπλε φως απ’ ότι συνήθως. Ο Dr. Zeichner συμβουλεύει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με οξείδιο του ψευδαργύρου στα συστατικά του. «Περιέχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν το δέρμα να επιτεθεί στην καταστροφή από το μπλε φως», εξηγεί. Άλλες μέθοδοι προστασίας είναι να τοποθετήσουμε φίλτρα στις οθόνες ή να ρυθμίσουμε τις συσκευές σε νυχτερινή λειτουργία.

Πώς θα προλάβω το tech nech;

Η στάση που παίρνει το σώμα μας κρατάμε το κινητό μας ή το tablet, ευνοεί την εμφάνιση του λεγόμενου tech nech, δηλαδή τη χαλάρωση του δέρματος κάτω από το πιγούνι. Μπορούμε αρχικά να τοποθετήσουμε τις συσκευές στο ίδιο ύψος με το πρόσωπό μας, να έχουμε μια βάση ώστε να μην σκύβουμε. Επίσης στην καθημερινή ιεροτελεστία περιποίησης μην ξεχνάτε το λαιμό σας, χρειάζεται επίσης ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ, όπως και η επιδερμίδα του προσώπου.

Αφού δεν πρέπει να αγγίζω το πρόσωπό μου, πώς θα εφαρμόσω τις κρέμες μου;

Οι γιατροί μας τονίζουν συνεχώς αυτές τις ημέρες να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας για να αποφύγουμε τη μεταφορά μικροβίων. Πριν λοιπόν απλώσεις τις κρέμες και τα προϊόντα ομορφιάς σου, βεβαιώσου πως έχεις πλύνει σχολαστικά τα χέρια σου με νερό και σαπούνι.

Ποια προϊόντα πρέπει να περιλαμβάνει η ρουτίνα ομορφιάς μου αυτές τις ημέρες;

Το πιο πιθανό είναι πως αυτές τις μέρες αποφεύγεις το μακιγιάζ. Δεν παραμελούμε όμως την περιποίησή μας, αλλά δίνουμε έμφαση στο skincare. O Dr. Zeichner συμβουλεύει: «Ξεκινήστε την πρωινή ρουτίνα σας με ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου, συνεχίστε με ένα αντιοξειδωτικό σέρουμ και ολοκληρώστε με το αντηλιακό σας. Το βράδυ κάνετε ξανά έναν καθαρισμό και εφαρμόζετε μια κρέμα που ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου».

Να πλένω πιο συχνά τα πινέλα μου;

Μικροοργανισμοί όπως τα βακτήρια, επιβιώνουν για μεγαλύτερο διάστημα σε υγρές επιφάνειες, ενώ πρόσφατη έρευνα έδειξε πως τα πινέλα και τα σφουγγαράκια ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων. Αν τα χρησιμοποιείς καθημερινά, τότε θα πρέπει να τα καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ