Follow us

Search

Ήρθε η στιγμή να «κερδίσεις» τη ζωή σου πίσω

Τι σημαίνει επανένταξη στην κανονικότητα; Πώς μπορούμε ενώ τόσους μήνες ζούμε και κινούμαστε με έναν αόρατο φόβο, να πατήσουμε restart στις καθημερινές μας συνήθειες και να κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας; Σίγουρα τίποτα δε θα είναι το ίδιο, όμως με το κίνητρο για δημιουργικότητα που ρέει μέσα σε όλους μας, με σταθερούς ρυθμούς και τους σωστούς συμμάχους μπορούμε πια να προσπαθήσουμε βήμα-βήμα να θυμηθούμε ξανά πόσο ωραίο είναι να αλληλοεπιδρούμε με τους γύρω μας και να κάνουμε ό,τι αγαπάμε. Τουλάχιστον εγώ αυτό προσπαθώ. Και η αίσθηση που μου αφήνει είναι αναζωογονητική.

Ήρθε η στιγμή να «κερδίσεις» τη ζωή σου πίσω

H «κανονικότητα» που ήξερα, πλέον φαίνεται μακρινή. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως οι καθημερινές μου απλές συνήθειες, που μερικές φορές χαρακτηρίζονται και ως ρουτίνα, θα μου έλειπαν τόσο πολύ. Εννοείται πως το μεγαλύτερο πλήγμα για μένα -και για πολλούς ακόμη- ήταν η απουσία της επαφής, σε όλα τα επίπεδα. Οικογένεια, φίλοι, ακόμη και η επαφή με το σώμα μας που μεταφράζεται σε γυμναστική.

Όλα ξαφνικά έγιναν πιο δύσκολα. Όμως, η αισιοδοξία είναι ένα συναίσθημα μεταδοτικό. Αν και πράγματι τον δεύτερο χρόνο που οι περιορισμοί επανήλθαν, είχα χάσει την πίστη μου, φέτος το καλοκαίρι μπόρεσα να εντάξω στην καθημερινότητά μου, όλα αυτά που μου έλειπαν. Από την συναναστροφή με τους συναδέλφους μου στη δουλειά, ως και ένα ποτό με τους φίλους μου. Όλα μοιάζουν καινούρια κι όμως είναι τόσο γνώριμα. Η ημέρα μου όμως εδώ και καιρό δεν ήταν ποτέ τόσο γεμάτη. Το ίδιο κι εγώ.

Ας μη γελιόμαστε, όλοι μας εκτιμούσαμε τον λίγο επιπλέον χρόνο ύπνου το πρωί και την ησυχία στους δρόμους. Όμως ακόμη και η διαδικασία του styling για την ημέρα που ακολουθεί, μου είχε λείψει. Ήξερες πως ακόμη και το να διαλέγεις τα ρούχα που θα βάλεις την επόμενη μέρα, σε κάνει αυτομάτως πιο παραγωγικό; Εγώ όχι. Όμως το έζησα. Σε παλ χρωματικούς συνδυασμούς που είναι και αυτοί που προτιμώ, με ένα απλό πουκάμισο και ένα λινό σορτσάκι, η ψυχολογία μου ανεβαίνει και το ίδιο και ο ενθουσιασμός μου που πηγαίνω επιτέλους στο γραφείο. Οι ρουτίνες υπάρχουν και είναι και βασικό χαρακτηριστικό της ζωής του κάθε ανθρώπου κι εγώ το αντιλήφθηκα αυτό μετά την καραντίνα με τη πρωινή μου ρουτίνα.

Παλαιότερα, είχα την κακή συνήθεια να τρώω σπάνια πρωινό, όμως τώρα που έχω δει πόσο ωφελεί τον οργανισμό μου και την παραγωγικότητά μου μέσα στη μέρα, είναι συνειδητή η προσπάθεια που καταβάλλω για να ξυπνάω λίγο νωρίτερα και χωρίς πίεση να απολαμβάνω ένα πλούσιο πρωινό. Μπορώ να πω σίγουρα πως αν και το πρωινό ξύπνημα δεν είναι το φόρτε μου, η αλλαγή που έκανα για να το βελτιώσω, είναι για καλό.

Με το που φτάνω στο γραφείο πια, φροντίζω να είμαι “εκεί” και πνευματικά κάθε στιγμή. Το να αλληλοεπιδρώ με ανθρώπους και να συνεργάζομαι παραγωγικά, χωρίς να τους βλέπω από την οθόνη του υπολογιστή μου, είναι ένα συναίσθημα που με γεμίζει. Κυρίως ανακαλύπτεις τη συμβολή σου στη δουλειά και στην παραγωγικότητα τη δική σου και της ομάδας. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μην ακούσει “Καλημέρα” από μένα πια. Και ναι αντιλαμβάνομαι πως είναι λίγο περίεργο, αλλά αντιλήφθηκα και πόσο στενάχωρο είναι να μη σου δίνεται η ευκαιρία να το πεις.

Παρ’όλα αυτά η επανένταξη στον εργασιακό χώρο έφερε μαζί της και το γνωστό “‘άγχος”. Παλαιότερα προσπαθούσα να το αποβάλλω, όμως τώρα μαθαίνω να το μετατρέπω σε κάτι παραγωγικό, παρά να προτιμώ να αναβάλλω συνεχώς όλα αυτά που με πίεζαν. Είναι σημαντικό να εφοδιάζεσαι πάντα τόσο ψυχολογικά, όσο και πνευματικά με πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου. Εγώ βρήκα την άνεση αυτή στο NIVEA Magnesium Dry.

Είμαι πολύ απαιτητική με τον εαυτό μου και αυτό μεταφέρεται στις συνήθειές μου. Θέλω να ξέρω πως το αποσμητικό που επιλέγω θα είναι εύχρηστο και αποτελεσματικό, ενώ παράλληλα θα προσέχει την επιδερμίδα μου, όπως συνειδητά πια προσέχω κι εγώ τον εαυτό μου. Το NIVEA Magnesium Dry είναι αυτό το αποσμητικό. Με άρωμα από λευκά άνθη και μόσχο, είναι μια ανάλαφρη νότα που χρησιμοποιώ καθημερινά πριν τη δουλειά και με κρατάει δροσερή για όλη τη μέρα. Αν και παλαιότερα δεν προτιμούσα τα Roll-On αποσμητικά, βρίσκω πως με το NIVEA το αποτέλεσμα είναι καλύτερο.

Στεγνώνει αμέσως και δεν αφήνει σημάδια στα ρούχα μου, όπως συμβαίνει με αρκετά αποσμητικά. Όμως η “μαγεία” βρίσκεται στα συστατικά του. Ανακάλυψα πως για να δημιουργηθεί η φόρμουλα αυτή, χρειάστηκαν έξι χρόνια ερευνών. Το αποτέλεσμα; Ένα αποσμητικό με καινοτόμο σύνθεση που περιέχει φυσικό μαγνήσιο και προσφέρει αποτελεσματική προστασία από τον ιδρώτα και τις οσμές. Μέχρι στιγμής ήξερα πως το αποσμητικό έχει αποδειχθεί ο τέλειος σύμμαχος για μια απλή μέρα στη δουλειά. Όμως, για να μπορέσω να το εμπιστευτώ απόλυτα, έπρεπε να το δοκιμάσω και στις πιο “αντίξοες” συνθήκες. Γι αυτό και πήγα για μια προπόνηση υψηλής έντασης!

Αν και γυμναζόμουν αρκετά όσο ήμουν στην εφηβεία, τα τελευταία χρόνια δεν έδινα στο σώμα μου τίποτα από αυτά που του αξίζουν. Με τον ερχομό της καραντίνας, αποφάσισα πως αυτό έπρεπε να αλλάξει. Δεν είναι όσο εύκολο όσο ακούγεται όμως. Λένε πως χρειάζεται περίπου ένας με δύο μήνες για να γίνει κάτι συνήθεια και εγώ πίεσα τον εαυτό μου και μπορώ πλέον να πω πως έχω ξεπεράσει αυτό το διάστημα. Η γυμναστική δεν είναι μόνο για το σώμα. Είναι κυρίως για το πνεύμα.

Η αναζωογόνηση που νιώθεις όταν ρέουν οι ενδορφίνες μετά από μια πρωινή προπόνηση είναι ανεκτίμητη. Όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν μπορείς να βελτιώσεις μόνο ένα κομμάτι της ζωής σου και να νιώθεις πλήρης. Είναι όλα αλληλένδετα. Η διατροφή έφερε τη γυμναστική και μαζί με αυτά άρχισα να με εκτιμώ λίγο πιο πολύ και να με προσέχω. Όμως ας μη πάρω όλα τα εύσημα.

Έχεις ακούσει ποτέ τη φράση fitness buddy; Αν όχι, τότε θα σου έλεγα απλά να τη συνδυάσεις με τη λέξη κίνητρο. Όσο κι αν προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου να κάνεις μια δραστηριότητα, χρειάζεται η συμβολή ενός φίλου που πιστεύει σε σένα για να σε παρακινεί καθημερινά να γίνεσαι καλύτερος. Ο Γιώργος είναι αυτός ο φίλος για μένα και μαζί γυμναζόμαστε όσο περισσότερες μέρες την εβδομάδα μπορούμε. Και λειτουργεί! Είτε νωρίς το πρωί είτε στη δύση του ηλίου μετά τη δουλειά, ανεβαίνουμε στη περιοχή πάνω από το Καλλιμάρμαρο και ξεκινάμε με χαλαρό τρέξιμο για 30′ για να καταλήξουμε σε μια στατική προπόνηση υψηλής έντασης. Αυτή τη μέρα επέλεξα να πάρω μαζί μου τα νέα αποσμητικά της NIVEA.

Εκτός από το original ροζ αποσμητικό που προτιμώ για την υπόλοιπη μέρα, η σειρά της NIVEA Magnesium Dry, έχει δύο ακόμη αποσμητικά. Αυτό που επέλεξα για την προπόνησή μου είναι το NIVEA Magnesium Dry Fresh με φρέσκο και φρουτώδες άρωμα και έδωσα στο Γιώργο το NIVEA Men Magnesium Dry. Μετά από μία ώρα προπόνησης, αντιλήφθηκα την υψηλή αποτελεσματικότητα και ανάλαφρη αίσθηση που μου άφησε το αποσμητικό. Το κλειδί όμως, βρίσκεται στα συστατικά.

Το μαγνήσιο είναι ένα από τα βασικά στοιχεία στον οργανισμό μας και έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε. Ενισχύει την απόδοσή μας κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, ενώ παράλληλα βοηθάει στην αποθεραπεία και στη ρύθμιση του οργανισμού μας. Η καινοτόμα σύνθεση του NIVEA Magnesium Dry ενώνει τις δυνάμεις του μαγνησίου που υπάρχει στη φύση, με εκείνες του στεατικού οξέος, ενός σημαντικού συστατικού φυτικών ελαίων που συναντάμε στο ανθρώπινο σώμα, με αποτέλεσμα να παρέχεται προστασία κατά του ιδρώτα και των οσμών με τον πιο φυσικό τρόπο.

Τόσο εγώ όσο και ο Γιώργος, ήμασταν ενθουσιασμένοι. Η περιεκτικότητα ενός προϊόντος σε φυσικά συστατικά, έχει μεγάλη σημασία. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα αποσμητικό έχει ερεθίσει το δέρμα, ειδικά σε συνθήκες άσκησης. Όμως το NIVEA Magnesium Dry, σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά. Με 0% αλουμίνιο (ACH) και 0% αιθυλική αλκοόλη, προσφέρει μια φυσική προστασία από την εφίδρωση και διατηρεί το δέρμα υγιές.

Στο τέλος της ημέρας, μήνες τώρα ήθελα να πάω για ένα απλό κοκτέιλ με τις φίλες μου. Ίσως αυτό που μου είχε λείψει περισσότερο είναι η προσωπική επαφή με τους δικούς μου ανθρώπους. Λίγο η προετοιμασία, λίγο το κόκκινο έντονο κραγιόν που εδώ και τόσους μήνες περίμενα να βάλω, όλα αυτά τα μικρά καθημερινά πράγματα, μου φαίνονται πια πιο σημαντικά από ποτέ. Έχοντας το NIVEA Magnesium Dry μαζί μου να με συνοδεύει σε κάθε στιγμή, νιώθω μια άνεση και μια αυτοπεποίθηση πως όλα θα πάνε καλά και πως όσο μπορώ θα γεμίζω την καθημερινότητά μου με στιγμές. Στιγμές για μένα και τους ανθρώπους που αγαπώ.

Τελικά, αντιλαμβάνομαι πως όσο δύσκολη κι αν ήταν αυτή η περίοδος, η επανένταξη στην κανονικότητα είναι μια διαδικασία που συνυπάρχει με την προσωπική μου ανάπτυξη σαν άτομο. Έμαθα πως τελικά, η αξία βρίσκεται όντως στις στιγμές και στα μικρά πράγματα. Ένα καλό πρωινό, μια παραγωγική μέρα στη δουλειά, μια ενεργητική προπόνηση και ένα ποτό με τους φίλους μου. Όλα αυτά που ακούγονται απλά, κρύβουν μέσα τους πολλά συναισθήματα.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζω την καθημερινότητά μου, δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος. Και είμαι εντάξει με αυτό. Γιατί κάθε νέα αρχή μπορεί να είναι δύσκολη, όμως πρέπει πάντα να αναγνωρίζουμε στους εαυτούς μας την πρόοδο που έχουμε κάνει. Με σύμμαχο το NIVEA Magnesium Dry μπορώ να πω πως είναι η αρχή νέων και δημιουργικών ημερών για εμένα και για όλους όσοι επέλεξαν να κάνουν μια στροφή στη ζωή τους τον τελευταίο χρόνο. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείς να κατακτήσεις όταν πιστεύεις στον εαυτό σου. Αυτό οφείλεις να σου το αναγνωρίσεις.

Φωτογραφίες: Γιώργος Βελλής.

MORE FROM

ΟΜΟΡΦΙΑ

BEST of INTERNET