Αυτός είναι ο λόγος που μετά από ένα συγκεκριμένο μήκος, τα μαλλιά σου δεν μακραίνουν άλλο

Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί και εσύ γιατί μετά από ένα συγκεκριμένο μήκος, τα μαλλιά σου σταματούν να μακραίνουν,

Νίνα Μουσούρη 17 Φεβ. 23
Αυτός είναι ο λόγος που μετά από ένα συγκεκριμένο μήκος, τα μαλλιά σου δεν μακραίνουν άλλο

Όλες έχουμε ονειρευτεί μια μέρα να αποκτήσουμε μια υπέροχη XXL χαίτη à la Negin Mirsalehi . Έτσι, πολλές φορές για να το πετύχουμε αυτό, μερικές από εμάς επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε haircare προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής που τονώνουν την ανάπτυξη των μαλλιών μας. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις έχει τύχει να παρατηρήσουμε ότι τα μαλλιά μας σταματούν να μεγαλώνουν μετά από ένα ορισμένο μήκος. Σε αυτό δεν χρειάζεται, όμως, να κατηγορήσουμε την haircare ρουτίνα μας. O λόγος οφείλεται σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο κομμωτής, Tom Smith, μέσα από το προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram έχει δώσει την απάντηση για αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες.

«Τα μαλλιά σας βρίσκονται συνεχώς σε έναν κύκλο ανάπτυξης και πτώσης. Κάθε σκέλος μεγαλώνει μόνο για μερικούς μήνες πριν το αντικαταστήσει ένα νέο και αυτή η ανάπτυξη καθορίζει το όριο του μέσου μήκους των μαλλιών σας», εξηγεί ο ίδιος.

μαλλιά

Το φαινόμενο του μικρό-σπασίματος

Ο άλλος παράγοντας που ευθύνεται για την επιβράδυνση της ανάπτυξης των μαλλιών είναι το μικρο-σπάσιμο. Ακόμα κι αν δεν χάνουμε σκέλη από τα μαλλιά μας και φαίνονται υγιή, το μικρο-σπάσιμο είναι ένα (σχεδόν) αναπόφευκτο καθημερινό φαινόμενο. Όπως εξηγεί ο διάσημος hair stylist: «τα μικρο-σπασίματα είναι αόρατες βλάβες που συμβαίνουν στα μαλλιά σου χωρίς να το καταλάβεις. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που τα μαλλιά μεγαλώνουν από τις ρίζες, μπορεί να μην αισθάνεσαι ότι μακραίνουν λόγω του σπασίματος στις άκρες».

Πώς θα κάνουμε τα μαλλιά μας να είναι πιο μακριά και υγιή

Για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα που εμποδίζουν την ανάπτυξη των μαλλιών μετά από ένα ορισμένο μήκος, ο Tom Smith συνιστά να ακολουθείτε αυστηρά αυτές τις λίγες συμβουλές:

  • Πρέπει να περιθωριοποιούμαστε τα μήκη με ορούς και εξειδικευμένα έλαια.
  • Να κάνουμε τακτικό κόψιμο στις άκρες.
  • Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής είναι ιδανικό για την τόνωση της μικροκυκλοφορίας και ενισχύει τα μαλλιά μας.
  • Χρήση εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής, αλλά και περιορισμός στη χρήση εργαλείων που εκπέμπουν θερμότητα.

Cover photo: IMAXtree

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: