Follow us

Search

O οίκος αρωμάτων Editions de Parfums Frédéric Malle γιορτάζει τα 20ά του γενέθλια

O μετρ της υψηλής αρωματοποιίας Frédéric Malle ενώνει τις δυνάμεις του με τους γκουρού της haute parfumerie και από κοινού μας μυούν στη δημιουργία iconic αρωμάτων, συνώνυμων της πολυτέλειας και της υψηλής αισθητικής.

O οίκος αρωμάτων Editions de Parfums Frédéric Malle γιορτάζει τα 20ά του γενέθλια
Με ορόσημο την εικοστή επέτειο από την ίδρυση του brand, τα αρώματα Frédéric Malle μπαίνουν τώρα σε συλλεκτικό μπουκάλι των100ml με κόκκινο καπάκι βακελίτη& limited edition συσκευασία, όλα κομψά επενδυμένα με σχέδια του Patrick Li, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του “T Magazine” των New York Times.

Στα πλαίσια του social distancing που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες όπου ο Covid19 έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας αλλάζοντάς τις καθημερινές μας συνήθειες, είχα την τύχη να βιώσω μια διαφορετική digital εμπειρία. Πριν λίγες μέρες έλαβα μέρος, μαζί με άλλους 100 περίπου δημοσιογράφους απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη,  στο πρώτο virtual perfume summit, την πρώτη εικονική σύνοδο που διοργάνωσε ο τοπ οίκος Editions de Parfums Frédéric Malle με αφορμή τον εορτασμό 20 χρόνων από την ίδρυσή του. Εκεί ο ίδιος ο Frédéric μαζί με άλλους πέντε κορυφαίους αρωματοποιούς,- τους Jean Claude Ellena, Pierre Bourdon, Maurice Roucel, Anne Flipo και Dominque Ropion-, την ελίτ του διεθνούς στερεώματος με τους οποίους συνεργάζεται όλα αυτά τα χρόνια, ξεδίπλωσαν την τέχνη της δημιουργίας εσάνς που μιλούν στις αισθήσεις. Ας μάθουμε όμως ποιος είναι ο Frédéric Malle.

Γόνος οικογένειας αρωματοποιών, αποτελεί σύμβολο της αρωματικής κληρονομιάς της Γαλλίας, αφού θεωρείται αυθεντία στον τομέα του. Ο παππούς του, Serge Heftler-Louiche υπήρξε ιδρυτής του οίκου Parfums Christian Dior, ενώ η μητέρα του διετέλεσε πρόεδρος του οίκου καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της. Ο ίδιος ο Frédéric αντιπροσωπεύει την τρίτη γενιά εξειδικευμένων αρωματοποιών στην οικογένειά του και θεωρείται παγκοσμίως αυθεντία στο χώρο της αρωματοποιίας. Χρονιά σταθμός στην καριέρα του αποτέλεσε το 2000 όπου ίδρυσε τον οίκο αρωμάτων που φέρει την υπογραφή του. Στόχος του από την πρώτη στιγμή ήταν η ανάδειξη της υψηλής αρωματοποιίας και η αποκατάσταση της παλιάς της αίγλης μέσα από τις αναζητήσεις κορυφαίων δημιουργών αρωμάτων ανά τον κόσμο. Αφού επέλεξε, λοιπόν, τους καλύτερους, τους έδωσε την απόλυτη ελευθερία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους παρέχοντάς τους τις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες για τη σύνθεση ελιξιρίων που θα φέρουν το όνομά τους πάνω στο μπουκάλι.

Ο Frédéric και οι αρωματοποιοί είναι φίλοι και συνεργάτες, καλλιτέχνες που ανέπτυξαν έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας και λόγω του κοινού πάθους για την αρωματοποιία δημιούργησαν οσφρητικά αριστουργήματα με φανατικούς θαυμαστές. “Μιλάμε την ίδια καλλιτεχνική γλώσσα”, είπε χαρακτηριστικά στην εικονική σύνοδο ο Frédéric. “Όταν βάζεις το όνομά σου πάνω στο μπουκάλι, αναλαμβάνεις μεγάλη ευθύνη”, τόνισε στο virtual event ο Jean Claude Ellena. “Κατά την σύνθεση ενός ελιξιρίου, δημιουργούμε μια ιστορία μαζί με τον Frédéric”, δήλωσε με την σειρά της η Ann Flipo, το νεότερο μέλος της αρωματικής οικογένειας του οίκου. “Το να είσαι αρωματοποιός είναι σα να δουλεύεις σε μια ορχήστρα. Προσπαθείς να συνθέσεις μια οσφρητική μελωδία”, αποκάλυψε στην ψηφιακή διοργάνωση ο Pierre Bourdon (βλ. πάνω).

Το αποτέλεσμα, είναι ανεπανάληπτο, καθώς μιλάμε για απαράμιλλης ποιότητας αρωματικά νέκταρ που γράφουν τη δική τους ιστορία: Eau de Magnolia, En Passant, Carnal Flower, Portrait of a Lady, Iris Poudre, Musc Ravageur, Bigarade Concentrée, Vétiver Extraordinaire και French Lover αποτελούν τα signature αρώματα του οίκου που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στον χρόνο.

Όταν τα κοιτάζεις, αντικρίζεις μίνιμαλ μπουκάλια- κόσμημα για το μπουντουάρ σου. Όταν τα μυρίζεις, οι μοναδικές ευωδιές τους σε παρασύρουν σε έναν κόσμο μαγικό. Μιλάμε για πραγματικά έργα τέχνης.

Την εκλεκτή ποικιλία αρωμάτων, συμπληρώνει μια πλήρης σειρά για το σώμα και το σπίτι, μια συλλογή που αγκαλιάζει όλα τα στυλ και τις οσφρητικές οικογένειες.

Επάνω, ο Frédéric Malle ποζάρει το 2000 σε νεότερη ηλικία έξω από την ομώνυμη μπουτίκ στo Παρίσι.

 

Διατίθενται στα Αttica City Link & Αttica Golden Hall.

MORE FROM

Αρώματα