6 βασικές νότες αρωμάτων: Εσένα ποια σου ταιριάζει περισσότερο;

Ένας mini οδηγός με τις βασικές νότες αρωμάτων, ίσως τελικά είναι αυτό που χρειάζεσαι για να επιλέξεις την επόμενη μυρωδιά που θα σε συντροφεύει.

Νίνα Μουσούρη 14 Δεκ. 22
6 βασικές νότες αρωμάτων: Εσένα ποια σου ταιριάζει περισσότερο;

Μπορεί η αγορά ενός αρώματος να είναι θεωρητικά μια εύκολη υπόθεση, αλλά για πολλές από εμάς όσον αφορά την επιλογή της κολόνιας μας, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Άλλοτε ένα άρωμα μας μυρίζει βαριά, άλλοτε η μυρωδιά δεν μένει στην επιδερμίδα μας. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, πριν κατασταλάξουμε στο άρωμά μας, είναι καλό να κάνουμε μια μικρή έρευνα πρώτα. Ωστόσο, επειδή οι επιλογές που υπάρχουν εκεί έξω είναι πραγματικά πολλές, εμείς αποφασίσαμε να σου συστήσουμε- αν δεν τις γνωρίζεις ήδη- τις έξι πιο συνηθισμένες βάσης αρωμάτων.

Μusk

To musk είναι μία από τις πιο αρωματικές νότες. Είναι δύσκολο να περιγράφει με λόγια, αλλά σκεφτείτε το musk ως μια πολύ φυσική μυρωδιά που υπάρχει και μας παραπέμπει στο φυσικό περιβάλλον, στα ξύλα και στην γη. Αυτή η νότα κάνει τα πάντα να μυρίζουν κομψά και εκπέμπει έναν αισθησιασμό.

Amber- Κεχριμπάρι

Το κεχριμπάρι δεν είναι ένα πραγματικό συστατικό, αλλά ένα όνομα που δίνεται σε μια κατηγορία αρωμάτων. Χρησιμοποιείται για να περιγράψει το μείγμα βανίλιας, βενζοΐνης και λαβδανίου.Το μείγμα ambler συνδυάζει νότες που είναι ζεστές, πλούσιες, γλυκές και λίγο πικάντικες. Είναι ένας συνδυασμός που τείνει να μυρίζει ελαφρώς ανάμεσα σε μόσχο, μπαχαρικά και ξυλώδεις νότες .

Βανίλια

Παρόλο που η βανίλια μπορεί να αφήσει μια έντονη γλυκιά μυρωδιά, στην πραγματικότητα, όταν χρησιμοποιείται σωστά, είναι μια από τις πιο λεπτές και δημοφιλής νότες βάσης. Δημιουργεί μια γλυκιά και ντελικάτη μυρωδιά που ταιριάζει  καλά με άλλες οικογένειες αρωμάτων όπως είναι οι εσπεριδοειδή, φρουτώδη και ξυλώδη νότες.

Oud

Το Oud είναι μια ξύλινη νότα βάσης που τείνει να αφήνει μια βαθιά και ξυλώδη μυρωδιά. Με λίγα λόγια χαρίζει ένα πολύπλοκο γλυκό, καπνιστό και ξυλώδες άρωμα. Το φυσικό Oud είναι ένα πολύτιμο αρωματικό υλικό που συλλέγεται από το ξύλο Αγάρ. Ενώ υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με βάση το Oud η βασική μυρωδιά μπορεί να κυμαίνεται από «μυστηριώδη» μείγματα έως ελαφρύτερες ερμηνείες που συνδυάζονται με λουλουδάτες, γκουρμέ ή μοσχομυριστές νότες.

Σανταλόξυλο

Το σανδαλόξυλο χαρίζει μια ελαφριά μυρωδιά σε ένα άρωμα. Ως βάση, λοιπόν, είναι γνωστό ότι ταιριάζει καλά με άλλα γήινα αρώματα, οπότε το συναντάμε με μεσαίες ή κορυφαίες νότες όπως κέδρο και βετιβέρ.

Πατσουλί

Το πατσουλί έχει συνδεθεί με την δεκαετίας του ’70, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πολύπλοκο και κομψό λουλουδάτο άρωμα. Αυτή η νότα χαρίζει ένα βαθύ, γήινο, ζεστό, καπνιστό και αισθησιακό αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιείται ως βάση σε ένα άρωμα. Επιπλέον είναι ένα ευέλικτο θεμέλιο για το άρωμα επειδή αναμιγνύεται καλά με άλλα αιθέρια έλαια, συμπεριλαμβανομένου του βετιβέρ, του σανταλόξυλου, του λιβανιού, του περγαμόντου, του κέδρου, του μύρου, του γιασεμιού, του τριαντάφυλλου και των εσπεριδοειδών.

Cover photo:iStock

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: