Αυτό είναι το πιο συχνό skincare λάθος που κάνει το 70% των γυναικών

Μήπως ανήκεις και εσύ σε αυτό το ποσοστό;

Νίνα Μουσούρη 31 Ιαν. 23
Αυτό είναι το πιο συχνό skincare λάθος που κάνει το 70% των γυναικών

Όσον αφορά τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε και για το πως θα τα κρατήσουμε σε κορυφαία κατάσταση, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γνωρίζουμε. Ναι, πέρα από την ημερομηνία λήξης τους, ακόμα και ο τρόπος φύλαξης είναι σημαντικός.

Έρευνα που διεξήχθη από το διαδικτυακό κατάστημα περιποίησης προσώπου Face the Future διαπίστωσε ότι η πλειονότητα των γυναικών αποθηκεύουν τα προϊόντα τους σε λάθος μέρος, γεγονός που προκαλεί επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα και στη διάρκεια ζωής των beauty items.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το μπάνιο αποτελεί το πιο δημοφιλές σημείο που επιλέγουν οι γυναίκες για να αποθηκεύσουν τα skincare προϊόντα τους, κάτι που τελικά αποτελεί λάθος. Έχοντας ερωτηθεί πάνω από 2.000 άτομα σχετικά με τις συνήθειες περιποίησης της επιδερμίδας τους, το Face the Future έμαθε ότι το 61% των γυναικών , που συμμετείχαν στην έρευνα, αφήνουν μερικά από τα αγαπημένα τους προϊόντα περιποίησης στο μπάνιο.

«Δεν εκπλήσσομαι καθόλου που τόσοι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αποθηκεύουν τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας τους στο μπάνιο. Το να διατηρείτε την περιποίηση της επιδερμίδας σας κοντά στο σημείο όπου κάνετε ντους και πλένετε το πρόσωπό σας μπορεί να φαίνεται σαν μια προφανής επιλογή», ​​λέει η Kimberley Hulme, επικεφαλής της κλινικής στο Face the Future, και συμπληρώνει: «Είμαι σίγουρη πως οι άνθρωποι μένουν έκπληκτοι όταν μάθαιναν ότι το μπάνιο είναι στην πραγματικότητα ένα από τα χειρότερα σημεία για να διατηρούμε τα προϊόντα που σχετίζονται με την περιποίηση της επιδερμίδας μας. Αυτό μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων μας έως και στο μισό χρόνο από τον κανονικό τους χρόνο».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη June (@projectskin_)

Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας στο μπάνιο;

Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος είναι ευαίσθητα στις αλλαγές θερμοκρασίας. Έτσι ένα ζεστό και υγρό μπάνιο δεν είναι το ιδανικό σημείο για να διατηρούμε τα serum και τις ενυδατικές κρέμες που χρησιμοποιούμε.

«Όταν κάνετε ντους, το μπάνιο σας θερμαίνεται σημαντικά και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή για τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Η ταχεία θέρμανση και ψύξη, που λαμβάνει χώρα, μετά μπορεί να αλλάξει εντελώς την υφή ενός προϊόντος και να το κάνει πιο υδαρές, αλλοιώνοντας τελικά την αποτελεσματικότητά του», εξηγεί η Hulme.

«Για να βεβαιωθείτε ότι αξιοποιείτε στο έπακρο την περιποίηση της επιδερμίδας σας, θα πρέπει πραγματικά να φροντίζετε να αποθηκεύετε τα beauty items έξω από το μπάνιο ή να μετακινείτε τα προϊόντα πριν από κάθε χρήση. Αν και μπορεί να φαίνεται κουραστική διαδικασία, η αποθήκευση των προϊόντων, που αφορούν στη περιποίηση του δέρματός σας, σε ένα σταθερό περιβάλλον από άποψη θερμοκρασίας μπορεί να βοηθήσει στο να αποτρέψετε την αλλοίωσή τους».

Ακόμη και προϊόντα, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για χρήση στο μπάνιο, όπως αυτά που είναι για απολέπιση και καθαρισμό, είναι επιρρεπή σε προβλήματα εάν δεν αποθηκεύονται σωστά.

Εάν ένα προϊόν αρχίζει να φαίνεται ή να μυρίζει διαφορετικά από το πώς ήταν όταν ανοίχτηκε για πρώτη φορά, αυτό είναι ένα πραγματικά προφανές σημάδι ότι πρέπει να το αποχωριστούμε. Εάν επιλέγουμε να κρατήσουμε  οποιαδήποτε προϊόντα στο μπάνιο, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είναι πάντα πλήρως σφραγισμένα για να αποτρέψουμε τη συσσώρευση βακτηρίων.

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε τα skincare προϊόντα μας

Για να διατηρήσουμε την αποτελεσματικότητα στην περιποίηση της επιδερμίδας μας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ιδανικά πρέπει να  αποθηκεύσουμε τα προϊόντα  σε κάποιο συρτάρι ή ντουλάπι μακριά από το φυσικό φως. Η ιδανική θερμοκρασία για τα skincare προϊόντα μας είναι μεταξύ 15-25°C.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: