Ποιο διάσημο άρωμα σύμφωνα με το TikTok απωθεί τα κουνούπια;

Εσύ το γνώριζες;

ELLE Team 09 Αυγ. 22
Ποιο διάσημο άρωμα σύμφωνα με το TikTok απωθεί τα κουνούπια;

Μέσα από τα social media μπορούμε να βρούμε κυριολεκτικά τα πάντα. Ποια είναι η τελευταίας μας ανακάλυψη; Κι όμως σύμφωνα με το TikTok υπάρχει ένα δημοφιλές άρωμα που μυρίζει υπέροχα και παράλληλα απωθεί τα κουνούπια. Πρόκειται για το εμβληματικό Amber Romance της Victoria’s Secret . Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με ένα άρωμα του γνωστού brand. Συγκεκριμένα, το ίδιο ισχύει και για το Bombshell.

Μια μελέτη που έγινε το 2015 είχε δείξει ότι το άρωμα Bombshell της Victoria’s Secret απωθούσε τα κουνούπια για έως και 120 λεπτά, και τώρα σύμφωνα με τους beauty addicts το ίδιο συμβαίνει και με το Amber Romance. Κάπως έτσι, λοιπόν, η ερώτηση είναι μια τώρα; Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κλασικό απωθητικό spray για τα κουνούπια με ένα από αυτά τα αρώματα; Για να λάβουμε μια οριστική απάντηση, πρέπει να απευθυνθούμε στους ειδικούς.

άρωμα

Τι ελκύει τα κουνούπια;

Πριν καταλήξουμε στο τι να χρησιμοποιήσουμε για να τα απωθήσουμε, πρέπει να καταλάβουμε τι ελκύει τα κουνούπια στους ανθρώπους και, δυστυχώς, η απάντηση δεν είναι εντελώς απλή. Τα κουνούπια, λέει ο Floyd W. Shockley PhD, διευθυντής συλλογών εντομολογίας στο Smithsonian National Museum of Natural History, χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό οσφρητικών ενδείξεων για να βρουν την πηγή των πρωτεϊνών τους, με τα τρία πιο σημαντικά στοιχεία να είναι η θερμότητα του σώματος, το διοξείδιο του άνθρακα και η οσμή του δέρματος. Σημειώνει επίσης ότι οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί που κάνουν ένα άτομο πιο ελκυστικό για τα κουνούπια από ένα άλλο άτομο είναι άγνωστοι, αλλά θεωρεί ότι η μυρωδιά του δέρματος είναι πιθανώς η πιο σημαντική, επειδή, σε αντίθεση με τη σωματική οσμή, διαφέρει από άτομο σε άτομο.

«Ενώ η μυρωδιά του σώματος είναι ομοιόμορφη για όλους τους ανθρώπους, ο ακριβής χημικός συνδυασμός της μυρωδιάς του δέρματος έχει μια γενετική και φυσιολογική βάση που πιθανότατα τα κάνει περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικά για τα κουνούπια. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να σας κάνουν πιο ελκυστικούς για τα κουνούπια θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το αν είστε έγκυος ή όχι (λέει ότι υπάρχουν κάποιες μελέτες που δείχνουν ότι η εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει την ελκυστικότητα κάποιου στα κουνούπια), η σύνθεση του ιδρώτα, η διατροφή και η κατανάλωση του αλκοόλ.

άρωμα

Μπορούν αυτά τα αρώματα της Victoria’s Secret να απωθήσουν τα κουνούπια;

Τι ισχύει με λίγα λόγια λοιπόν; Οι κύριες νότες στο Bombshell είναι μωβ φρούτο του πάθους, παιώνια Shangri-La και ορχιδέα βανίλιας, ενώ οι κύριες νότες στο Amber Romance είναι κεχριμπάρι, κεράσι και βανίλια. Ο Shockley λέει ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες μελέτες που να δείχνουν ότι το Amber Romance έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό απωθητικό όπως συμβαίνει με το Bombshell, αλλά και τα δύο μοιράζονται νότες βανίλιας και διαφορετικές μελέτες έχουν δείξει ότι το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό απωθητικό για τα κουνούπια σύντομης περιόδου (σκεφτείτε λιγότερο από 30 λεπτά). Όπως καταλαβαίνουμε, λοιπόν, θα μπορούσε να ισχύει αυτή η θεωρεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα ειδικά απωθητικά spray για τα κουνούπια.

«Το άρωμα είναι πολύπλοκο», προσθέτει η καλλυντική χημικός και ιδρυτής του FanLoveBeauty Ginger King, σημειώνοντας ότι ενώ οι μελέτες δείχνουν ξεκάθαρα ότι το άρωμα του Bombshell μπορεί να απωθήσει τα κουνούπια, δεν μπορεί να είναι σίγουρη εάν η φόρμουλα, όπως αναφέρεται, περιέχει συστατικά που είναι γνωστά αντικουνουπικά. Έτσι, ενώ το άρωμα μπορεί να μυρίζει σαν βανίλια και παιώνια, μπορεί να μην περιέχει τα ίδια τα συστατικά.

Ένας ακόμα παράγοντας είναι η ποσότητα του αρώματος που χρησιμοποιείται. Σύμφωνα με τους ειδικούς ο όγκος που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη του 2015 ήταν πολύ πάνω από το κανονικό spritz που θα χρησιμοποιούσε ένα άτομο: μια τυπική δόση είναι πιο κοντά στο 0,1 ml, ενώ χρησιμοποίησαν 0,5 ml. Με αυτή τη λογική, θα πρέπει να κάνουμε περίπου το ίδιο και να εφαρμόζουμε την ίδια ποσότητα κάθε δύο ώρες για να είναι αποτελεσματική η μέθοδος.

Για το σκοπό αυτό, ο Δρ. Shockley λέει ότι το άρωμα είναι πιο πιθανό να καμουφλάρει το σώμα και τα κουνούπια έλκονται από τη χημεία της μυρωδιάς αντί να λειτουργούν ως πραγματικό απωθητικό. Ωστόσο, αυτό το σχέδιο θα μπορούσε επίσης να προσελκύσει διαφορετικούς τύπους παρασίτων: Ο Δρ Σόκλεϊ σημειώνει ότι μπορεί να θέλετε να είστε προσεκτικοί όταν ψεκάζετε αρώματα λουλουδιών γύρω από τα έντομα γενικά, καθώς μπορεί να τα προσελκύου

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: